Snel met Stena Line naar Londen!

Stena Line over het KanaalDe stad Londen is op vele manieren te bereiken, maar vanaf Hoek van Holland ga je het makkelijkst naar de wereldstad met Stena Line. De miljoenenstad kent vele interessante en historische bouwwerken, maar ook moderne kunst speelt hier een grote rol. En wilt u eens wat anders? Waan jezelf in een Engelse voetbalsupporter en geniet van een van de vele voetbalwedstrijden. Of bekijk eens om 11:30 de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Geniet na al deze indrukken van de Engelse gastvrijheid in een van de traditionele Pubs en je weekendje weg is compleet! In dit artikel laten wij je zien dat je met de boot een korte minicruise naar London kunt maken, en optimaal kunt genieten. Niet te veel, maar net genoeg om London te leren kennen!

Stena LineHet buffet
Vanaf Hoek van Holland vaart Stena Line twee maal per dag naar Harwich International Port, de haven van de gelijknamige stad. Op de comfortabele schepen, de Stena Hollandica en de Stena Brittanica, kunt je genieten van het avondeten in een van de restaurants. Het Metropolitan Restaurant is een fantastisch á la carte restaurant en in de vroege morgen staat in het restaurant Taste een ontbijt op je te wachten. Na genoten te hebben van een heerlijke maaltijd ga je naar de hut. Op de boot Kamers op de Bootzijn verschillende hutten te vinden. Een Binnenhut is een hut die in het midden van de boot gesitueerd is, dat betekend dus dat je geen zicht op zee hebt. Een buitenhut heeft echter wel zicht op de zee, en is te vinden aan de raamzijden van de boot. Er zijn nog meer mogelijkheden, als je namelijk een grotere en/of luxere hut wilt, kunt u kiezen voor de Comfort Class hut, de Captain Class hut en de Captain Suite. Deze doen niet onder voor een luxe hotelkamer. U heeft een flatscreen televisie aan de muur hangen, een minibar en een ruime douche. U boekt al een enkele reis naar Londen (Overtocht Hoek van Holland – Harwich + trein naar Londen) voor € 49,- per persoon. Daar kunt u echter nog van alles bijboeken! Voor alle informatie en boekingen gaat u naar www.stenaline.nl. Actuele prijzen en informatie vind je op http://www.stenaline.nl/engeland/ferry-en-trein-londen.

Het Metro Systeem
Voor uw vertrek naar Londen moet je er wel voor zorgen dat je een kaartje hebt van het Openbaar Vervoer in LondenMetroSysteem. Het is namelijk een zeer ingewikkeld netwerk als je het ter plaatse voor het eerst ziet. Vaak moet je overstappen, waardoor de reistijd tussen de bestemmingen in de stad vaak kan oplopen. Echter is door middel van dit systeem wel alles bereikbaar met het openbaar vervoer. De verschillende kleuren van de Metrolijnen zijn zeer onoverzichtelijk omdat veel kleuren op elkaar lijken. Zo zit je ineens in de verkeerde metro, of heb je de verkeerde overstap gemaakt. Zorg er dus voor dat je de naam van de metrolijn bij de kleur onthoudt, dit voorkomt veel mogelijke problemen. Voor £ 5,60 kun je al één dag onbeperkt reizen in Zone 1 en 2, het grootste gedeelte van het centrum.

De Tower Bridge
De mooiste en bekendste brug over de Thames is de Tower Bridge. Deze staat dichtbij de Tower of London. Sinds 1894 staat de brug boven de brede rivier. Er is een soort van poort aan De Tower Bridgebeide ingangen, en op de brug staan 2 hogen torens die tegenwoordig te bezoeken zijn als museum. In beide torens wordt een tentoonstelling gegeven met beelden en info over de bouw en de historie van de brug. Ook zie je de constructie van de brug, die identiek is. Boven op de brug zijn twee gangen die de twee torens met elkaar verbinden. Wandelend door deze gangen zie je een tentoonstelling over alles wat met de Tower Bridge te maken heeft. Zo toont men er nagemaakte tekeningen van een sprong van een dubbeldekker bus van de ene naar de andere kant van de brug. Ook is er in 1912 al een vliegtuig doorheen gevlogen, wat in de tegenwoordige tijd nogmaals herhaald is door een straaljager. In de andere gang worden allemaal verschillende bruggen getoond, met elk een verschillende constructie. Zo vind je er informatie over de Golden Gate Bridge te San Fransisco. De fotogenieke Tower Bridge is te bezoeken voor £ 7,00 voor volwassenen en £ 3,00 voor kinderen. Let er wel op dat je naar boven heel wat trappen op moet. Vergeet ook niet de Machine Kamer te bezoeken.

Buckingham Palace
Iedereen heeft wel eens beelden gezien van de wisseling van de wacht. Deze vind plaats in het “woonhuis” van de koningin van Engeland, Queen  Elisabeth. De wachterhuisjes voor de ingangen van het paleis zijn altijd gevuld met een wachter. Ze staan helemaal stil, af en Buckingham Palacetoe voeren ze een show op en marcheren ze naar de ingang van het paleis, en weer terug. Elke dag worden zij om 11:30 afgelost middels een indrukwekkend spektakel. Het is er echter altijd zo druk dat je goed moet opletten om een glimpje op te vangen van de wisseling. De vele Bobby’s proberen om de massaal toegestroomde toeristen in de hand te  houden. Tijdens het wisselen van de wacht wordt tevens door een orkest muziek gespeeld, waardoor er een gezellige sfeer ontstaat. Kom je toevallig iemand tegen in een pak met allemaal medailles erop, of zie je toevallig een van de bobby’s voorbij lopen, aarzel dan niet om te vragen of ze met je op de foto willen. Meestal zal dit verzoek gehonoreerd worden, en heb je een leuke zelfgemaakte souvenir. Je weet overigens precies wanneer de koningin aanwezig is, als er namelijk een vlag boven het paleis uithangt is zei in het paleis. Rondom het zeer goed bewaakte kasteel vind je een mooi park, St. James’s Park. Ook Green Park ligt aan de andere kant van het paleis. Hier zijn de tuinen van Buckingham Palace te vinden, de Buckingham Gardens. Hier kun je rustig rondwandelen en genieten van de vele rondhuppelende eekhoorntjes. In de zomer zijn de tuinen mooi in bloei. Rondom het park vind je de wandeling ter nagedachtenis van Prinses Diana. De Prinses van Wales kwam om in Parijs in 1997.

Guards Museum London
De Guardians in Londen
Een leuk museum in de buurt van Buckingham Palace is het Guards Museum van London. Een prachtige exhibitie over de wachters van de Stad. De wisseling van de wacht wordt met paarden gesierd, deze paarden zijn hier te vinden. En alles over de historie van de London Guards vindt je in dit interessante museum. Veel historische informatie wordt gecombineerd met de verschillende pakken en werkzaamheden van de wachters van London. Ook zie je de routes die men moet afleggen en heb je een insight beeld in de stallen, en is er zelfs een nagebouwde stal in het museum met veel informatie over paarden die jarenlang de dienst hebben gedaan. Om het museum te bezoeken betaal je vier euro.

De Tower of London
De Kroonjuwelen van de Engelse Koninklijke familie liggen in het kasteel genaamd de Tower Of London. Willem de veroveraar is de bedenker van dit kasteel, wat werd gebouwd in de elfdeeeuw. Tegenwoordig is het een van de meest beroemde schatten van de Werelderfgoed lijst. Het kasteel staat vooral ook bekend om het martelen en de dood. Vroeger werden de De Tower of Londonzwaarste criminelen hier gedood. En mocht men er een crimineel nog nodig hebben voor belangrijke informatie, dan martelden ze hem zo lang totdat hij die informatie gaf. Daarna werd hij alsnog tot de dood veroordeeld. Er zijn veel verschillende verhalen die hier verteld worden door middel van een Audiotour of informatieborden. Loop er rustig even rond en bekijk alle kamers inclusief de kroonjuwelen toer. Je ziet prachtig goudwerk en zilveren kroonjuwelen. Zeker de moeite waard! Ook de andere kamers geven leuke informatie over de Tower of London en het koningshuis. De entreekosten zijn: £ 17,- voor volwassenen en £ 9,50 voor kinderen.

St. Paul’s Cathedral
Al meer dan 1400 jaar staat op deze locatie een Kathedraal. De St. Paul’s Cathedral staat middenin het grote centrum van Londen en is een interessant bouwwerk met veel restanten van de historie. Door middel van een zogenaamde Audiotour krijg je direct alles te weten over de historie van deze kathedraal. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen. In De prachtige Kathedraalde centrale hal worden bijna dagelijks nog missen gehouden. De Dom staat in het midden van het complex en is op zijn top 111 meter hoog. In het plafond van deze dom zijn schitterende muurschilderingen te vinden, die van onderaf het mooiste uitkomen. Je kunt de dom ook beklimmen, maar de vele trappen zijn voor de meeste mensen onhaalbaar. De trappen worden steeds smaller, en helemaal bovenin word je dol van de verschillende richtingen waarin je loopt. Onderin de Kathedraal zijn vele beroemde bisschoppen begraven. Een raar idee is dat je gewoon over de graven heen loopt. Ook rondom de kathedraal zijn veel verschillende belangrijke dingen te vinden. De entree voor de kathedraal is £ 12,50 voor volwassenen en £ 4,50 voor kinderen. Ook zijn er rondleidingen onder leiding van een gids mogelijk.

London Eye
Tijdens de opening van de London Eye was het indrukwekkende reuzenrad het hoogste terwereld met zijn 135 meter. Inmiddels zijn er enkele grotere aanwezig. Maar op deze locatie is het natuurlijk een prachtig uitkijkpunt over London. Het gevaarte draait ongeveer 6000 keer per jaar rond. Duizenden toeristen bezoeken de London Eye, wat op het to do lijstje staat van De London Eye van beneden gezienalle Chinezen, maar uiteraard ook van enkele Europese reizigers. Om wachtrijen te voorkomen raad ik aan of heel vroeg, of wat later op de dag te komen. Nadat je in de wachtrij gestaan hebt, mag je een van de grote cabines in, waar liefst 25 man in kunnen. Om helemaal rond te gaan duurt ongeveer dertig minuten. Daarna, of daarvoor heb je nog de kans om met een boottocht over de Thames te varen. Je ziet dan de prachtige bezienswaardigheden van London vanaf het water. Ook zeer de moeite waard dus! Heb je hoogtevrees? Geen probleem, daar heb je tijdens dit halfuur geen last van, mede doordat er hoge gebouwen naast de London Eye staan. Boek je toer wel vooraf op http://www.londoneye.com/.

Restaurant tip: Honest Burgers
Ingang van Honest Burgers in SOHOWil je ergens lekker eten voor een redelijke prijs? Door heel Londen vind je de keten Honest Burgers. Kleine restaurants met als specialiteit verschillende burgers. Van gezonde tot lekkere volle, grote en dikke hamburgers met huisgemaakte frietjes. Een uitstekend restaurant met een goede keuze die tot slot alleen gebruikt maakt van huisgemaakte gerechten. Naast de goede gerechten en vriendelijke service, is het ook nog eens een gezellig restaurantje met heerlijke stoelen en een informele sfeer. Geniet van het beste eten in Londen van Bugers op topniveau. En neem er ook nog eens een heerlijk drankje bij! Wat wil je nog meer? Reserveer of zoek je restaurant op http://www.honestburgers.co.uk/.

Don’t Miss:
– Harrods: Het enorme winkelcentrum van London waar ook vaak bekende mensen komen. Picadilly Circus: Altijd wat te doenNeem een kijkje en wie weet kom jij nog wat leuks tegen!
– Big Ben, Westminster Abbey en de Parliaments Buildings mag je zeker niet missen. Dit zijn prachtige monumenten middenin London
– Bezoek een voetbalwedstrijd, dat doen wij dit jaar ook!
– Bezoek Picadilly Circus overdag en in de avond. Zie het verschil en de enorme lichtshow.

[wpgmappity id=”82″]