Met Eurostar Shoppen in Londen

Londen is in de avond prachtig verlicht.Even een weekendje weg, lekker voor de kerst, of natuurlijk daarna. Want na boxing day start de Sale in London, die bij de meeste winkels duurt tot midden Januari. We bezoeken de belangrijkste winkelstraten, en bekijken ook het nieuwste juweeltje van Londen. Daar zien we London vanaf grote hoogte. The Shard, dit nieuwe overweldigende gebouw zorgt enkele maanden na de opening al voor lange wacht rijen om het te bekijken. Iedereen wil Londen vanaf een ander punt bekijken, dan dat we gewend waren  vanaf the Londen Eye. Daarom bezoeken ook wij deze nieuwe attractie van maar liefst 310 meter hoog. Op het eerste gezicht heeft het wat weg van een reflecterende piramide, waar iedereen zijn fantasie op los kan laten.  Vanuit het Great Northern Hotel in Londen verkennen we weer een ander stukje Londen.

Nieuw: The View from the Shard
Als eerste gaan we naar het hoogste punt van West Europa. The view from the Shard is een 004 Shopping Londonnieuwe attractie van 310 meter hoog. Het lijkt een beetje op een uit de kluiten gewassen piramide, maar dan recht omhoog. Met een lift ga je eerst tot de helft, dan stap je over naar de volgende lift. Dan kom je uit bij het hoogste punt. Ik ben ook in Dubai geweest, het hoogste gebouw van de wereld. Daar kon je mooie foto’s maken door grote groeven tussen het glas. Helaas is dat bij de Shard niet het geval, maar het uitzicht is wel adembenemend. Via een trap kun je nog twee verdiepingen hoger, waar je echt buiten staat en de wind langs het gebouw hoort.

Het mooie aan The View from the Shard is, dat je helemaal rondom kunt lopen, en dus de hele stad, inclusief weide omgeving kunt zien. Als het helder is kun je zelfs de kust zien. St. Paul’s Prachtig uitzicht over Londen vanaf The View from the ShardCathedral, Big Ben en zelfs de London Eye is klein vanaf The Shard. Als je de Shard van afstand ziet, lijkt het alsof het boven heel klein en smal zou moeten zijn. Maar schijn bedriegt. Het is er heel ruim en via de trappen lopen we naar het hoogste punt. Een harde wind raast langs het gebouw, en af en toe voel je zelfs wat wind. Dat komt omdat er toch nog open ruimtes in het gebouw zijn. Prachtig uitzicht in combinatie met de snelle service. Reserveer wel je kaarten van te voren. Je moet dan reserveren op een tijdstip wat nog beschikbaar is. Doe je dit niet, heb je de kans dat je niet naar boven kunt, of heel lang moet wachten. Neem ongeveer een uurtje de tijd tijdens je bezoek. Van donderdag tot zaterdag is de Shard ook in de avond geopend. Kosten? Online £24,95 en ter plekke £29,95. Boek je tickets op http://www.theviewfromtheshard.com.

Winkelen in Londen
Londen is een paradijs voor winkel liefhebbers. Oxford Street is denk ik de bekendste Ook 's avonds winkelen in Regent's Streetwinkelstraat. Bershka, H&M, Primark en Jack&Jones zijn enkele voorbeelden van ketens die een, of soms wel twee winkels hebben in Oxford Street. En het is er ook nog eens gezellig. Goede mogelijkheden om te eten zijn er zeker. Ook een bakje koffie bij de Starbucks behoord tot de mogelijkheden. Oxford Street is in de weekenden trouwens wel erg druk. Je kunt ook nog Regent Street in, hier zitten de wat exclusievere winkelketens als Hugo Boss en Tommy Hilfiger. Harrods en Selfridges zijn natuurlijk ook bekend. Laatst liep ik ergens in Granada, Spanje, en zelfs daar liepen ze nog met Harrods tassen rond. In dit warenhuis is alles te verkrijgen. Je kunt er uren rondlopen. Elk jaargetij is er een ander thema, met natuurlijk de kerstperiode als hoogtepunt.

Maar waar vind je nou die echte leuke, bijzondere en trendy boetiekjes? Struin langs Kingsroad of Carnaby Street. Hier vindt je nog authentieke maar toch trendy winkels. Dan heb je nog Bond Street en Savile Road. Dat is de wat exclusievere wijk van London. Hier zitten alle Altijd druk rondom Harrods“Duurdere” merken. Bezoek Westfield Stratford City, het grootste overdekte winkelcentrum van Europa. Hier is gigantisch grote Primark, en zijn bekende en onbekende merken naast elkaar te vinden. Wil je een leuke markt bezoeken waar je naast kleren nog vele andere producten kunt kopen? Ga dan naar Camden Town en bezoek de Camden Market. Hier zijn vele handelaren actief die je van alles aan proberen te smeren. Echter kun je hier goed afdingen en is het erg gezellig. Er zijn wat leuke pubs waar je ook kunt lunchen. Zeker de moeite waard. Een soortgelijke markt is de Apple Market in Covent Garden. Hier vind je verschillend brits handwerk en meer.

Heerlijk overnachten in The Great Northern Hotel
Heerlijk ontbijten, of dineren in het hotelGeopend in 1854 is dit eerste boetiek hotel van London. Het hotel staat direct tegen een station aan wat het erg gemakkelijk maakt om met de metro de stad te verkennen. En het St. Pancras station, wat binnen 5 minuten lopen vanuit het hotel te bereiken is, heeft directe treinverbindingen met Parijs, Brussel en Lille. Het oude pand is laatst nog gerenoveerd en ziet er van binnen erg luxe en modern uit. Naar de receptie loop je via een knusse gang met prachtige decoratie. Plum + Split Milk is perfect voor je ontbijt, een korte lunch of een heerlijk diner. In de GNH Bar kun je genieten van hapjes en drankjes, maar ook van een heerlijk a-la-carte ontbijt. Geniet hier tot in de late uurtjes van een heerlijke cocktail.

Het hotel heeft 91 comfortabele kamers ingedeeld in drie verschillende typen. De Couchette Het hotel vanaf de buitenkantkamers hebben een Queen-size bed met een lederen bankje. Deze prachtige kamers zijn gezellig ingericht en niet al te groot. Ideaal voor een kort verblijf. Prachtig ingerichte badkamers maken de kamers compleet. De Wainscot kamers zijn wat donkerder ingericht en creëren wat meer rust. De kamers zijn perfect voor een lang verblijf. Deze kamers zijn romantisch ingericht en hebben een groot Hypnos bed. De prachtige grote badkamer van deze kamer maken het compleet.

Wij verbleven in een Cubitt kamer. Deze kamers zijn vernoemd naar de bouwer van het hotel, De Prachtige Cubitt Roomhebben een tijdloze inrichting en een prachtige grote spiegel achter het Hypnos bed hangen. Sommigen hebben prachtig uitzicht en acht van de Cubitt kamers hebben een vrijstaand bad. In elke kamer van het hotel zijn badartikelen, een televisie met enorm veel films (Gratis) en een koffiezetapparaat. Op elke verdieping is een kamer ingericht aan het einde van de gang. Hier kun je gratis koffie, stukjes taart en andere versnaperingen halen. Ideaal als je na het winkelen even wat wilt drinken en een stukje cake of taart erbij wilt. Voor prijzen en reserveringen ga je naar de prachtige website van het hotel: http://www.gnhlondon.com.

Enkele pluspunten van het hotel:
– Gratis draadloos internetDe trappen en gangen zijn ook prachtig gedecoreerd
– Gratis in-room entertainment pakket met meer dan 70 films en 6 playlists muziek!
– Pantry op elke verdieping met gratis koffie, thee, cake, taart en snoepjes.
– Perfect gelegen ten opzichte van het Centrum, de vliegvelden en stations voor metro en trein!
– Het personeel is erg vriendelijk en maakt graag een praatje!

Met Eurostar snel naar Londen
Pak vanaf Brussel eens de trein! Met de trein ben je namelijk zo in hartje Londen. In een comfortabele trein reis je in ongeveer 2 uur vanaf het station Brussel Zuid naar St. Pancras, middenin het centrum van Londen. Eventueel kun je daar nog de metro pakken om de reis te vervolgen. Eurostar heeft comfortabele treinen met stopcontact en een eurostar logogoede service aan boord. Eurostar heeft vaak leuke aanbiedingen waardoor je al voor een klein bedrag in hartje Londen bent. En reis je vaker naar Londen? Dan is er een spaarprogramma! Er zijn verschillende klassen aan boord. De standaard, Standaard Premier en Business Premier klasse. Bij de laatste krijg je een ontbijtje, lunch of klein diner. Een drankje is ook inclusief! Kijk voor meer informatie over de klassen, boekingen op www.eurostar.com. Je kunt ook reserveren bij NS International op www.nsinternational.nl.

Parkeren op Brussels Zuid? Dat doe je bij Q-Park. Voor slechts 37 euro per dag parkeer je de auto onder het station. Je bent zo bij de vertrekhal! Boek snel op de site van Q-Park Brussels-Midi (Zuid) parkeergarage!

[wpgmappity id=”59″]