Ontdek Londen met de Fiets!

Om Londen te ontdekken, neem de Fiets!Na een aantal eerdere artikelen over de prachtige stad Londen, gaan we nu de stad weer op een andere manier bekijken. Met de fiets bekijken we de stad op twee verschillende manieren. Met Fat Tire Bike Tours hebben we een geleide fietstocht langs bezienswaardigheden in Royal Londen. En om alle bezienswaardigheden zelf te bekijken met de London Pass maken we gebruik van het fietssysteem van London. Barclays Cycle Hire heeft vele punten waar de fietsen opgehaald en weggezet kunnen worden! Lees snel om alles te weten te komen over deze schitterende constructie. Verblijf in Kensington in het prachtige moderne The Nadler Kensington als perfecte uitvalbasis voor het ontdekken van Londen; Met de fiets!

Fietstocht met Fat Tire Bike Tours
Fat Tire Bike Tours heeft fietstochten in enkele grote steden van Europa, waaronder bij onze bestemming Londen. De Royal London tour staat vandaag op de planning. Als je nieuwe bent in London is deze tour erg interessant, maar ook als je de stad al vaker hebt bezocht is dit eenDe gids en Kensington Palace leuke manier om kennis te maken met het Koninklijke Londen. Nadat je de juiste fiets hebt uitgekozen, ga je met de gezellige gids op pad. Doordat men kleine groepjes maakt, is het een erg persoonlijke tour. In een tocht van ongeveer 12 kilometer bezoek je de belangrijkste Koninklijke bezienswaardigheden van London. Of je nu over koningen, prinsessen of koninginnen praat, alles komt aan bod. Je begint in Hyde Park. Daar krijg je uitleg over Kensington Palace. Kensington Palace is te bezoeken met de London Pass. Bij elk belangrijk punt krijg je een uitgebreide uitleg van de gids. We bezoeken de Kensington Gardens en “The Royal Parks”.

Ook Buckingham Palace staat op het programma. We rijden dan langs Green Park en St. James Park waar we toevallig de bewoners zien; pelikanen. Ook zien we nog de Big Ben, Westminster Toeval: Royal London Tour op zijn best met Fat Tire Bike ToursAbbey en andere belangrijke punten tijdens de route. Op Trafelgar Square is er even een pauze zodat je kan genieten van een pint of wat anders uiteraard. Deze educatieve, gezellige en leuke manier om Londen te verkennen is al te boeken vanaf 20 pond. Je bent dan in een groepje van 10 a 12 personen. Het is niet nodig van te voren te reserveren maar het is wel aan te raden. Lees alle uitgebreide informatie op de pagina http://london.fattirebiketours.com/tours/royal-london-bike-tour. In de zomer zijn er twee tours per dag, in de winter één. Kijk voor de laatste informatie op de website. Tijdens de route zijn er uitgebreide mogelijkheden om te stoppen voor foto’s en vragen te stellen. Boek snel je tour op http://london.fattirebiketours.com.

London Pass
Om lange wachttijden te ontlopen bij de voornaamste bezienswaardigheden is de London Pass ontwikkeld. Deze kost £ 49,- per volwassene voor de pas van een dag. Daarmee kunt u dan wel veel bezienswaardigheden gratis bezoeken. Ook kunt u een leuke Tour doen, Cruises, en kunt u Londonbybike004een wandeling maken. Een kind betaald slechts £ 33,- voor de pas van een dag. De paspoort van Londen biedt gratis toegang tot maarliefst 50 attracties. Het biedt ook nog eens enkele aantrekkelijke aanbiedingen bij enkele andere attracties, restaurants en bedrijven. Het is ook mogelijk om deze pass te combineren met een “Travelcard”, waarmee je gratis door de stad kunt reizen. Wil jij weten wat er nog meer gratis is met de London Pass? Ga naar: http://www.londonpass.com. Je kunt ook een pas aanschaffen voor meerdere dagen. Dan volgt er een aanzienlijke korting. Kijk op de website voor meer informatie!

Eigen baas met de fietsen van Barclays
Om optimaal gebruik te maken van de korte tijd die je in Londen bent (ja, een weekend is kort) Huur zelf je fiets en zie Londen!kun je het beste een fiets “aanschaffen” van Barclays. Er zijn enorm veel punten waar je de fiets weer neer kunt zetten en waar je weer een andere fiets kan pakken. Tip: fiets niet meer dan een uur. Met een creditcard boek je de fiets voor een bepaalde periode. Dat kan zijn voor een dag, kosten twee pond. Daarna betaal je voor elk uur een pond. Zorg dus dat je dan bij je volgende bestemming bent. Bij ons hotel, The Nadler Kensington, staan de fietsen zowat voor de deur. We pakken de fiets en starten met een toch langs de Thames. Na een tocht van ongeveer veertien kilometer en het passeren van de St. Pauls Cathedral komen we aan bij ons eerste “London Pass” punt.

De Tower BridgeDe Tower of London is te bezoeken met de London Pass. Je kunt zo doorlopen en de Tower bezoeken. In ons eerdere artikel schreven we al uitgebreid over de Tower of Londen. Onder aan dit artikel is de link daarheen. Na een prachtig bezoek kun je vlakbij ook nog “The Monument” bezoeken. Hier heb je een schitterend uitzicht over de Thames en Londen. We lopen dan even een stukje verder en bezoeken de Tower Bridge Exhibition, ook bij de London Pass inbegrepen. Hier leer je alles over de brug en is een exhibitie over andere bruggen in de wereld. Je kunt ook nog de machinekamers bezoeken. Aan de andere kant van de brug pakken we weer de fiets en gaan we weer verder op onderzoek uit.

Skyline van Londen met het hoogste gebouw van de stad: The Shard

We rijden eest naar de Big Ben en de Westminster Abbey. Deze laatste bezoek je met de London Pass. Een erg mooie Abbey waar het erg druk kan zijn. Vervolgens gaan we langs De Big Ben, Londen Eye op een fotoBuckingham Palace, dwars door Hyde Park. Vlak voor onze bestemming passeren we Madame Tussauds. Waarom bezoek je deze attractie niet met de London Pass? Ook deze attractie is inclusief. We fietsen een klein stukje verder en staan dan middenin het groene Regent’s Park. We wandelen een stukje door het prachtige park. Vele culturen zijn aanwezig. Prachtige bloemen, uitgestrekte vlaktes en een heus bos. Het lijkt net of je op het platte land bent. Totdat je het park uit loopt. We gaan weer op zoek naar een fietsenpunt. Met de handige App van Barclays vinden we deze echter weer snel en gaan we snel op weg naar wat er komen gaat.

We hebben een tocht van 20 kilometer gefietst. Onderweg stoppen we nog voor een drankje en om even van fiets te wisselen. Het plan was om de Battersea Power Plant te bekijken, maarDe powerplant van Battersea, vlakbij het gelijknamige park eenmaal onderweg wilden we verder fietsen. En dus kwamen we uit bij Battersea Park. Hier kun je heerlijk genieten van de rust, een wandeling maken langs het meer of langs de Thames wandelen. Het idee van het park was om een ruimte te creëren van rust en pracht. De Japanse cultuur speelt hier in mee en dus vindt je hier een monnik en een Boeddha aan de Thames. Na een rondje in het park is het tijd om richting ons volgende bezoek te gaan. We hebben een bezoek geplant aan “The View From the Shard” en dus rijden we door langs de Thames, langs de London Eye en zoeken we het dichtstbij zijnde Barclays fietspunt. Eenmaal aangekomen gaan we The View from the Shard bekijken.

The view from the Shard
Na ons eerdere bezoek om het mooiste uitzicht over de stad Londen te bekijken is er nogal Ook trouwfoto's kun je laten maken op het hoogste punt van Londenwat veranderd. Er is een hotel geopend in the Shard. Op de 72e verdieping worden sinds begin Juni Yogalessen gegeven. Mocht het weer tegen zitten zijn de lessen enkele verdiepingen lager. Ook is het mogelijk je Trouwfoto’s te maken tijdens je bezoek. Er is tegenwoordig ook een Champagne Bar, Londens hoogste wel te verstaan. Alle informatie over deze nieuwe activiteiten vindt je hier: http://www.theviewfromtheshard.com/en/tickets-packages/whatson/. Verder wil ik toch nog wel even kwijt dat het uizicht adembenemend is. Bij goed weer kan je zelfs 40 mijl ver zien! Ik raad het bezoek wederom aan. Prachtig vergezicht en leuke activieiten. Je bent wel even bezig totdat het doordringt, maar een mooie ervaring. Boek je bezoek op www.theviewfromtheshard.com.

Na het bezoek gaan we even een hapje en een drankje doen in een kroeg om de hoek van The View from the Shard. Even lekker Fish & Chips met een pint erbij. We moeten nog terug naar Adembenemend uitzicht over Londenhet hotel en dus nemen we de fiets bij het station wat gemakkelijk te vinden is via de Barclays App. We fietsen in 12 kilometer naar het hotel, waar we met schemering aankomen. En wat blijkt, we zijn wat laat. Veel Fiets stations rondom het hotel zijn inmiddels vol. Na goed zoeken kunnen we de fietsen alsnog kwijt op ongeveer vijfhonderd meter van het hotel. Daar komen we bij van deze drukke maar prachtige dag. Een leuke manier om Londen te bekijken, doe het met de fiets! Uiteraard kun je zelf een route bepalen. Download de Barclays Bicylce App. Erg handig, en je weet alle punten snel te vinden.

Overnachten in The Nadler Kensington
Elegante entrée van het HotelGelegen middenin de luxe wijk Kensington vinden we The Nadler Kensington. Een elegant hotel met prachtig ingerichte kamers. Als je naar het hotel toe wandeld kom je er al snel achter dat het een wijk betreft met prachtige gebouwen. Alle kamers en het hotel zelf hebben gratis Wi-Fi, 24-uurs receptie, Airconditioning, een minikeuken in elke kamer en nog veel meer prachtige faciliteiten. Het hotel is gemakkelijk te bereiken met de metro. Station Earls Court ligt op slechts 400 meter lopen. Vooral de service van het hotel is geweldig. Men wilt alles voor je regelen, legt je alles uit over de stad. Daarnaast is het hotel naast toeristen ook interessant voor business bezoeken door de gunstige ligging. Je staat namelijk snel in hartje Londen, of bent snel bij een van de Barclays Fietsen!

Het viersterren The Nadler Kensington kent vele type kamer. Zo zijn er eenpersonskamers, kleine en grote. Zo is er ook een Luxury Bunk kamer. Een luxe slaapkamer in een compacte De prachtige slaapkamerskamer met douche en toilet. Het stapelbed in deze kamer doet een beetje apart aan, maar ligt heerlijk en is zeer handig. Vooral omdat je natuurlijk zo min mogelijk tijd in het hotel doorbrengt. Daarnaast zijn er standaard tweepersoonskamers met twin of dubbele bedden. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche/bad en toilet met wastafel. Al met al zijn er elegante kamers en is er een goede service. Het ontbijt kan men zelfs voor je regelen bij restaurants in de buurt. Wij raden het restaurant aan op de hoek bij Earls Court. Erg gezellig, tevens voor een drankje in de avond. Boek je kamer op de website van The Nadler Kensington: http://www.thenadler.com/kensington.shtml.