Bezoek een musical op West End, Londen!

We gaan een weekendje naar London. En niet zomaar. Een musical bezoeken op West End in Londen is iets wat altijd al op mijn moeders “Bucket list” stond. Nu ze 60 werd en geen zin had om een groot feest te vieren, koos ze er voor om met ons naar de Musical te gaan. De keuze viel op The Lion King in het Lyceum Theatre. Een vlucht naar Stansted, transfer naar het hotel en natuurlijk een hotelovernachting nabij het centrum. Natuurlijk hingen we ook even de toerist uit en deden we iets wat we nog niet gedaan hebben na 10 keer Londen. We gingen met de rondvaartboot van Citycruises een boottocht maken over de Thames. Zo zien we toch veel en eens vanaf het water. The Shard stond ook op het programma. Even genieten van een prachtig uitzicht vanaf het hoogste gebouw van West Europa! We gaan ook nog een moderne hippe wijk bezoeken: Camden. Kortom een leuk weekendje met veel leuke dingen!

Het openbaar vervoer
In Londen gebruiken we voornamelijk de metro. Erg gemakkelijk, zeker als je de Underground vaker dan 3 keer gebruikt. Met je bankpas, mits deze draadloos betalen accepteert, ga je gemakkelijk de poortjes naar binnen. Doe je ritje en check vervolgens weer uit met je bankpas. En voilà, 2,50 pond betaald. Mocht je de 7 pond bereiken, dan stoppen de afschriften! Voor 7 pond reis je namelijk de hele dag door Londen. Ideaal toch? Je kunt ook gebruik maken van de bussen. Mocht je een taxi nodig hebben, wat een unieke ervaring is in Londen, dan kun je terecht bij de taxi standplaatsen. De grappige bolle zwarte taxi’s brengen je voor een redelijk bedrag terug naar je hotel. Oh, en kom je langs station St. Pancras? Ga dan even naar Platform 9 3/4e. Onder de Harry Potter fans beroemd. Hier gaat Harry Potter de magische wereld van Zweinstein binnen. Een leuk maar ook erg toeristisch hoogtepunt. Je kunt er gewoon een foto schieten of in de rij gaan staan om zelf naar Zweinstein te vliegen!

De bekende rode bussen rijden je door Londen

Een musical op West End
Droom van mijn moeder: Een musical op West End in Londen bezoeken. Die droom is uitgekomen. Mijn moeder had tickets geboekt op de tweede ring een beetje achterin. Prachtige plekken want je hebt een mooi overzicht en kunt alles goed zien (Bleek achteraf). Je kunt eigenlijk overal online tickets boeken maar dit doe je het beste bij een bekende touroperator of via de site van de musical of het theater. Dan weet je zeker dat je geen valse tickets koopt. Afijn, er mag maar een persoon van de groep naar binnen om de kaartjes op te halen, dus denk daar even aan. Mijn moeder haalde de vier tickets, en we gingen met zijn vieren naar binnen. Meteen valt de schoonheid van het theater op. Wat een prachtig oud theater! Echt de plek waar je de Lion King moet zien! Over de musical alleen maar lof. Het is knap hoe men de dieren uitbeeld, zowel nog knapper om ook nog in die pakken te bewegen. Het verhaal ken je wel, maar deze manier is echt prachtig. Er komen zelfs ‘dieren’ door het publiek heen. Prachtig, en de muziek maakt het compleet. Misschien is het soms wat lastig om de Engelse dialecten te verstaan, maar dat maakt het zeker niet minder mooi. Tussendoor is er een kleine pauze en kun je een drankje en eventueel een hapje kopen bij de bar. Met een app kun je ook bestellingen doen die aan je plek worden bezorgd, maar die hebben we niet gebruikt. Genoten hebben we. De droom die uitkomt voor mijn moeder, een onverwachte fantastische ervaring voor ons!

Alleen het theater is al prachtig!

Een bezoek aan Camden
Camden is een leuke plek om te bezoeken. Bij aankomst met de metro staan de bordjes Camden Town al aangegeven. Je bent eigenlijk in een stad, maar ook in een dorp. De wijk Camden is een hippe wijk met oude panden. Als je door de hoofdstraat wandelt merk je al gauw iets aparts aan deze panden. De schoenenwinkel heeft namelijk enorme schoenen aan de voorgevel hangen. En dat is niet het enige versierde pand. Een enorme draak en een Engel, het zijn slechts enkele voorbeelden van een van de versierde gevels van Camden Town. Er zijn kleine boetiekjes, bekende ketens als Pret e Manger gevestigd. Maar ook leuke restaurantjes waar je kunt genieten van een Engels ontbijt, het lokale biertje van de Camden Brewery of van Fish & Chips. Alles verzameld zich in de grote hoofdstraat met enkele idyllische zijstraatjes. Vooral het gemoedelijke sfeertje van een dorp spreekt ons erg aan. Vroeger was de wijk een echte volkswijk met arbeidershuizen en fabrieken, tegenwoordig is het een dus een van de gekke populairste wijken van de stad Londen. Dat komt onder andere door de Camden Market, een van Londens meest bezochte plek. Deze vezamelnaam van verschillende markten door Camden geld als de plek om je souvenirs, maar ook andere producten te kopen. Dit gedeelte van Londen mag je dus echt niet missen. Eet/drinktip: The Diner Camden. Daar kun je de lokale biertjes verkrijgen, maar ook lekkere snacks, gerechten en bovendien heerlijke wafels!

The Shard: het hoogste uitzichtpunt van West Europa
The view from the Shard is een geweldige attractie op een hoogte van 310 mete. Het lijkt een beetje op een uit de kluiten gewassen piramide, maar dan recht omhoog. Met een lift ga je eerst tot de helft, dan stap je over naar de volgende lift. Dan kom je uit bij het hoogste punt. Via een trap kun je nog twee verdiepingen hoger. Je kunt helemaal rondom lopen en je ziet dus de hele stad. Als het helder is kun je zelfs de kust zien. St. Paul’s Cathedral, Big Ben en zelfs de London Eye zijn klein vanaf The Shard. Als je de Shard van afstand ziet, lijkt het alsof het boven heel klein en smal zou moeten zijn. Maar schijn bedriegt. Het is er heel ruim en via de trappen lopen we naar het hoogste punt. Er is een bar waar je een cocktail kunt drinken met geweldig uitzicht. Een harde wind raast langs het gebouw, en af en toe voel je zelfs wat wind. Dat komt omdat er toch nog open ruimtes in het gebouw zijn. Prachtig uitzicht! Reserveer wel je kaarten van te voren. Je moet dan reserveren op een tijdstip wat nog beschikbaar is. Doe je dit niet, heb je de kans dat je niet naar boven kunt, of heel lang moet wachten. Neem ongeveer een uurtje de tijd voor je bezoek. Kosten? Vanaf 99 Pond voor een familieticket. Boek je tickets op http://www.theviewfromtheshard.com.

Rondvaart over de Thames
We vonden het ook eens interessant om de stad Londen vanaf het water te zien en boekten daarom tickets bij citycruises. Een sightseeing cruise kost 19,50 pond. Dan mag je wel de hele dag bij alle opstappunten aan boord. 24 uur lang is je ticket geldig. En dat is al goedkoper dan bijvoorbeeld twee singles van punt naar punt. Er zijn vier verschillende opstappunten, te weten Greenwich, London Eye, Tower en Westminster Pier. Aangezien we net van The Shard komen stappen we op bij de Tower Pier. Het is vrij druk aan boord maar gelukkig is er voor ons nog plek op het buitendek. Dan zie je toch het meest. Petjes op en genieten. We krijgen uitleg van de gids over de veiligheid. Daarna barst hij los. Een humoristische maar eerlijke kijk op Londen waar we op sommige momenten helemaal dubbel val liggen. We varen langs The Shard, St. Pauls Cathedral en uiteraard onder alle bruggen door. Elk met een ander verhaal. Het is heerlijk om uit te waaien aan boord en tevens de stad te ontdekken vanaf het water. Zeker als we de enorme London Eye naast ons zien met aan de andere kant Westminster en de Big Ben.  Citycruises organiseert naast onze Sightseeing Cruises ook Diner Cruises en cruises tijdens speciale gelegenheden als kerst, trouwerijen of voor groepen. Voor meer informatie bezoek je: https://www.citycruises.com/. Erg leuk vonden wij de humor van de gids en het zicht op de stad vanaf het water!

Uitzicht vanaf het water

Met Blacklane snel naar je bestemming
Bij aankomst op de luchthaven van Londen Stansted worden wij opgewacht door een chauffeur voor onze transfer naar de stad! Ons hotel is toch bijna een uur verwijderd vanaf de luchthaven en omdat we een onbezorgde maar toch snelle transfer willen boekten wij deze bij Blacklane. Zij bieden op een fijne manier luxe transfers aan van deur tot deur. Het boekingsproces verloopt simpel: je boekt gewoon via de website, kiest de ophaallocatie en de bestemming met daarbij natuurlijk de datum en tijden. Ook geef je jouw vluchtnummer door zodat men rekening kan houden met vertragingen of natuurlijk vervroegde aankomst. Vervolgens kies je het type transfer wat je wilt hebben. Wil je een businessclass, luxe of met een busje opgehaald worden? Alles kan. Na de selectie doe je de betaling en je hebt geen zorgen meer. Alles is betaald en de reis kan beginnen. Bij aankomst staat de chauffeur op je te wachten. Hij brengt je bagage naar de auto en brengt je vervolgens naar je bestemming. Voor de terugreis komt er weer netjes op tijd een chauffeur die je naar het vliegveld brengt. Ideaal toch? De transfers zijn privé, dat wil zeggen dat alleen jij of jouw groep worden vervoerd zonder anderen. Een uurtje voor de rit krijg je een sms met de melding wie je chauffeur word. Wanneer de Chauffeur er is krijg je tevens een sms met de details. Je kunt wijzigen of annuleren tot een uur voor vertrek. Fantastische service en zeer goed concept. Meer informatie en boekingen op https://www.blacklane.com/.

Gemakkelijk parkeren bij Eindhoven Airport: Quick Parking
En als je net als wij vanaf Eindhoven Airport vliegt kun je gemakkelijk met de eigen auto! Een parkeerplaats boek je eenvoudig bij Quick Parking.  En ze hebben pas een volledig nieuwe website! De parkeerplaats is gemakkelijk te vinden. Je kunt de auto zelf parkeren, een plekje uitkiezen en vervolgens word je met de shuttle in enkele minuten naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst ga je direct met de shuttle weer terug naar de parkeerplaats waar je de auto weer kunt instappen voor een zorgeloze reis naar huis. Je krijgt hulp bij de bagage en als je vertraging hebt, geen zorgen. De shuttlebus rijdt altijd! Perfecte service met een glimlach en een gemakkelijk boekingssysteem. Bovendien is het goedkoop. Er zijn ook vestigingen bij onder andere Schiphol Airport, Brussel en Charleroi. Boek snel je parkeerplaats op https://www.quickparking.nl/.