Het Noorden van Sardinië

Ontbijt aan zee in Hotel Punta NegraDoor: Peter Giesen. Na een eerder bezoek aan het prachtige Italiaanse eiland Sardinië, bezochten we het eiland wederom. Dit prachtige eiland heeft namelijk nog veel meer te bieden dan alleen Alghero. We bezoeken de prachtige noordoostkust en een middeleeuws dorp centraal gelegen. Zo ontdekken we dus weer net wat meer dan de vorige keer op dit geweldige eiland. Ontdek de ontspannen sfeer en geniet van de Italiaanse keuken en gastvrijheid. Het eiland is een lust voor het oog. En natuurlijk verblijven we in het prachtige Punta Negra Hotel in Fertilia. Geniet van maart t/m november van prachtig weer op dit subtropische eiland!

Porto Cervo “Goudkust”
Het is dan wel 2,5 uur rijden door prachtige bergwegen vanaf Alghero, maar dan kom je uit bij Porto Cervohet prachtige plaatje Porto Cervo ook wel de goudkust genoemd. Porto Cervo is het kloppend hart van de Costa Smeralda. De havenplaats ontstaat in de jaren ’60 als prins Karim Aga Kahn IV, geraakt door de schoonheid van dit stukje kust,  besluit hier een paradijs voor toeristen te creëren. Met behulp van internationaal gerenommeerde architecten wordt Porto Cervo, geheel in stijl met de omgeving, uitgebouwd tot een exclusief vakantieoord. Je vind er dus vele duren jachten en auto’s van rijke mensen, een lust voor het oog!

Porto Cervo Panorama
Castelsardo
CastelsardoHet Middeleeuwse dorp Castelsardo ligt hoog op een vulkanische rots aan de golf van Asinara en heeft in de loop der eeuwen verschillende namen gehad.  Gesticht in 1102 door een adellijke familie uit Genua was de eerste naam van de nederzetting Castelgenovese. Na de verovering in de 15e eeuw door de Spanjaarden werd het Castelaragonese om tenslotte door Carlo Emanuele III omgedoopt te worden tot het huidige Castelsardo. De oude vestingmuur en het  eeuwenoude fort Castello Bellavista domineren nog steeds het historische centrum.

De kathedraal van Sant’Antonio Abate in het stadscentrum is van groot cultureel belang. Deze 17e eeuwse kerk valt vooral op door het veelkleurige dak. In Castelsardo heeft de bezoeker de Rotskusten op Sardiniëkeuze uit tientallen restaurants. Kenmerkend voor de lokale keuken is de grote variëteit aan visgerechten en met name het grote aanbod van kreeft. De carnavals vieringen in Castelsardo zijn wereldberoemd. Op de maandag na Palmzondag viert men het feest genaamd  “Lunissanti”, waarbij een door kaarsen verlichte processie, onder begeleiding van Gregoriaanse gezangen, door het historische centrum van Castelsardo trekt.

Het hotel: Hotel Punta Negra
Het prachtige zwembad van Hotel Punta NegraEen jaar gelden waren wij op bezoek in dit schitterende hotel in Fertilia. Dit jaar waren we wederom uitgenodigd om te verblijven in de kamer met zeezicht met vernieuwede badkamer. Een Veel ruimere douche vergeleken met de oude kleine douche. De handdoeken worden elke dag verschoont. Ook de Föhn is nog steeds aanwezig.

s’Morgens als je het balkon op loopt wordt je blij verrast met een verbluffend uitzicht! Waar je zelfs bij het ontbijt lekker buiten van kunt genieten. Bij het ontbijt kun je kiezen uit verse koffie cappuccino of thee en  er is zelfs een automaat om verse sap uit te halen. Ook kun je kiezen uit een breed assortiment broodjes en lekkere koekjes maar natuurlijk ook een stukje gezond fruit. In de avond kun je in het restaurant erg goed dineren. Er is een menu, maar ook een wisselende kaart. De gerechten worden prachtig bereid. Sommige gerechten worden op de barbecue buiten bereid. In de avond kun je genieten van live muziek. Je kunt dan nog een Moderne Kamers in het hotel Punta Negrahapje en een drankje nemen.

Het hotel heeft een privéstrand dat elke ochtend mooi word schoongemaakt. Maar je kan ook aan 2 van de prachtige zwembaden liggen. Er zijn verschillende type kamers beschikbaar. De kamers met tuinzicht hebben een rustige ligging. Dat kan vooral in de avond, wanneer er tot laat muziek gedraaid word of piano wordt gespeeld, erg fijn zijn. De kamers met zeezicht zijn dan natuurlijk net wat luxer en hebben prachtig zicht op de baai van Alghero. Alle kamers zijn voorzien van een tv, heerlijke bedden en een moderne badkamer met een douche. Sommige kamers hebben ook een bed (de wat luxere uiteraard) en de kamers hebben allen een balkon of terras. Bij enkele kamers Het zwembad met op de achtergrond het hotelgebouwzijn ligbedden, maar de meeste kamers hebben een tafel en twee stoelen zodat je even kunt genieten van de omgeving. Er is een minibar aanwezig en alle cosmetica is in de kamer aanwezig,

Voor de ingang van het hotel is een grote parkeerplaats waar je als hotelgast gratis mag parkeren.

Schilderachtige straatjes in Bosa, het is genieten op SardiniëWat is er nog meer te doen? Huur een mountainbike, ga tennissen op de baan, er zijn Aquagym lessen, men kan een auto voor je huren, er is een Jeu de Boules baan en nog veel meer. Kijk snel op de website: http://www.hotelpuntanegra.it/en voo alle informatie en reserveringen! Nog meer tips nodig? Bekijk het andere artikel over Alghero, Bosa en Stintino: http://traveluniquemagazine.nl/2014/08/ontdek-sardinie-de-omgeving-van-alghero/.

Hoe kom ik er? Vanaf Airport Weeze zijn er directe vluchten naar Alghero. De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur. Boek je vlucht bij Ryanair en kijk op www.airport-weeze.de voor meer informatie.

[wpgmappity id=”84″]