Olympische Wintersport in Sestrière

De prachtige pistes van SestrièreOp zoek naar een skigebied in Italië met honderden kilometers aan pistes? Zoek dan niet verder en vlieg snel naar Turijn. Vanuit daar rijdt je met de auto naar het dorpje Sestrière en ben je direct in het hart van het skigebied “The Milky Way” of in het Italiaans Via Lattea. De directeur van FIAT is de eigenaar van het gebied. Dit gebied was in 2006 toneel van de Olympische spelen van Turijn. Onder andere Alpine Ski werd in het sneeuwzeker gebied gehouden. Het gebied ligt namelijk boven de 2000 meter en is daardoor erg sneeuwzeker. En mocht er toch geen sneeuw liggen, dan zet men de sneeuwkanonnen aan en is er toch sneeuw. Je kunt naar verschillende dorpen skiën, en zelfs naar Frankrijk! Het dorp staat bekend voor gevorderden, maar er zijn genoeg prachtige blauwe afdalingen en de rode afdalingen zijn ook erg goed te doen!

Bereikbaarheid
Sestrière ligt op 1142 kilometer van Utrecht en is gemakkelijk te bereiken. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven naar Turijn, daar vervolgens een auto huren en in een uur en twintig minuten naar het skioord te rijden.

Skigebied voor iedereen!
De vele skiliften brengen je naar prachtiTorino 2006: Een uitstekend skigebiedge pistes. Als je begint in Sestrière kun je uren skiën. We beginnen met de lift de berg op. We skiën via blauwe en rode pistes helemaal naar beneden en komen aan in Borgata Sestrière. In dit gezellige dorpje nemen we een ontbijtje direct aan de piste. De verse sneeuw, het gebied is namelijk sneeuwzeker en tijdens ons bezoek was er net een nieuw laagje geprepareerd, is ideaal voor de skiërs. We nemen de lift omhoog en komen bij een lange blauwe piste. Een redelijk vlakke piste met onderweg prachtig uitzicht op de wijde omgeving. Eenmaal beneden hebben we er inmiddels ruim 10 kilometer opzitten en gaan we nog verder. In het gebied waar wij de blauwe piste pakken, zijn er ook nog enkele goede zwarte piste en aan rode pistes is ook een overvloed. Erg interessant en leuk voor een dagje vermaak. We skiën nog wat rondom Sestrière en genieten van de steile zwarte pistes. Een erg mooi gebied voor een ieder!

De gondel die je richting Sauze d'Oulx brengtDe volgende dag gaan we verder. We nemen in Sestrière de skilift omhoog. Daar gaan we via de mooie rode piste naar beneden en gaan we de Gondel in. We gaan naar de andere kant van de berg waar we nog eens kilometers pistes vinden. Prachtige rode pistes liggen voor je klaar. Dit vonden wij het mooiste gebied van Via Lattea. Heerlijke pistes, geen lange wachtrijen bij de liften. Wat vooral opvalt is dat de pistes vrij breed zijn. Daardoor heb je alle ruimte om ook als beginnend skiër de rode piste af te gaan! Als je helemaal naar beneden gaat in een afdaling van ruim 1100 meter via verschillende pistes en nog eens enkele liften. Ergens in een prachtige berghut nemen we een heerlijke lunch en genieten we van het prachtige skigebied. We komen beneden aan in Sauze D’Oulx en kunnen terugkijken op zo’n 20 kilometer skiplezier.

Als je meer van blauwe pistes houd dan kom je in dit gebied aardig aan je trekken, maar ook Zwarte pistes zijn er in overvloed. Via de blauwe piste kun je helemaal naar Sauze d’Oulx maar ook terug naar Sestrière. Dat doen we aan het eind van de dag. Deze blauwe piste is bijna zes kilometer lang en vrij vlak, brengt je door het bos terug naPrachtig geprepareerde pistesar Sestrière. Op sommige momenten is het best steil, op andere momenten is het vrij smal waardoor je weinig bochtjes kunt maken. Al met al doet dit skigebied niet onder voor andere skigebieden in Europa. Het is vrij sneeuwzeker en je hebt er echt prachtige brede pistes. Een voordeel ten opzichte van andere skigebieden is dat het door de week vrij rustig is. In het weekend kan het wat druk zijn door de vele Italianen die een dagtripje doen. De prijzen zijn er vrij laag, en je kunt ook nog eens genieten van de heerlijke Italiaanse keuken! Enig nadeel is dat de Après ski er niet top is.

Après Ski, uitgaan en dineren
Centrumplein van SestrièreIn Sestrière vindt je een scala aan restaurants. Voor ieder wat wils. Van een hoogstaande keuken met luxe menukaarten (The Last Tango) tot aan een gewone Pizzeria met veel keuze en goede kwaliteit. Over het algemeen zijn de prijzen hier vrij normaal. Niet te duur, maar ook niet goedkoop. Ristorante Pizzeria Pinky is echt een aanrader. Heerlijke pizza’s maar ook andere gerechten voor een schappelijke prijs. Een afrader is het Il Cardo Ristorante. Daar zit een steak nog vol met spieren en is de service niet al te best. Verder is het Robe di Kappa Café een aanrader. Hoewel Après Ski niet echt zijn intrede deed, is het er gezellig en heeft men vaak goede aanbiedingen (bijvoorbeeld: 3=2 LAGER). Sestrière heeft een leuke discotheek: De Tabata. Daar kun je tot in de late uurtjes flink door feesten!

Materialen huren bij Ski Archimede
Om 08:30 opent het skiverhuur van Archimede. Dit bedrijf is te vinden direct aan de piste. Je Skiverhuur Archimedekunt hier alles huren, van ski’s, snowboards, schoenen en een helm tot aan handschoenen en kleding. Dat zijn natuurlijk spullen die je zelf meeneemt, maar mocht je met het vliegtuig willen gaan om tijd te besparen zou ik het huren bij Ski Archimede. Het bedrijf ligt direct aan de skipiste en heeft een fantastische service waardoor je snel op de latten staat. De prijzen zijn ook gunstig, rond de 20 euro per dag voor een volledige uitrusting. Het bedrijf opent zijn deuren al vroeg in de morgen (08:30) dus kun je snel aan de bak! Reserveer je uitrusting snel via http://sestriere.skimium.nl/ of loop gewoon binnen! Diego helpt je graag verder!

Skipas voor Via Lattea
Een skipas voor het skigebied met ruim 400 kilometer aan piste kost voor 3 dagen honderd euro. Kinderen zijn uiteraard goedkoper. Gemiddeld kost een skipas ongeveer 30 euro per dag. Hoe langer je blijft, hoe goedkoper deze wordt. Je kunt dan skiën in Sestrière, Sauze d’Oulx en in de ruime omgeving. Je kunt zelfs in een dagje naar Frankrijk skiën, en terug. De skipas haal je op bij het nationaal bureau voor toerisme van Via Lattea in Sestrière of Sauze d’Oulx. Deze ligt vlakbij het verhuurbedrijf en heeft een snelle service. Voor alle informatie over het skigebied, het aanvragen van een skipas (Je kunt hem ook ter plekke kopen) kijk je op de website van het gebied. http://www.vialattea.it. Meer informatie over het gebied en de omgeving van de provincie Torino zie je op de website: http://www.turismotorino.org/.

Pistekaart van The Milky Way (ViaLattea)Overnachten: Chalet Edelweiss Sestrière
Chalet EdelweissOp een afstand van 500 meter van de Piste en vlakbij het centrum van Sestrière raad ik aan te overnachten in Chalet Edelweiss. Deze appartementen hebben een prachtige stijl. Het lijkt net of je in een berghut verblijft. De appartementen zijn te huur van 2 tot 10 personen en hebben een prachtig balkon. Dit gebouw biedt je de mogelijkheid te verblijven als Logies en dus zonder ontbijt, maar wel met een 24-uurs hotel service. Kinderen zijn gratis en ook huisdieren zijn welkom. Er is gratis wifi in het hele verblijf beschikbaar. Je kunt ook een skileraar via Edelweiss regelen. Je hebt een gratis eigen parkeerplaats buiten of binnen. De opslag voor je skiuitrusting is te verkrijgen vlak naast de piste. Chalet Edelweiss biedt ook een pendeldienst aan!

Alle appartementen zijn elegant ingericht; je hebt er meteen het gevoel in een skigebied te zijn. Vanaf je grote balkon heb je een prachtig uitzicht over Sestrière en de prachtige pistes. Appartementen, prachtig ingerichtNaast een bepaald aantal slaapkamers met fijne bedden, kan men ook bedden bijplaatsen zodat je zelfs voor 10 plek hebt. Sommige appartementen hebben een mooie zolder met extra bedden en een extra badkamer. Zo had ons appartement twee badkamers met douche, toilet en een wastafel. In de aanwezige kitchenette is er een vaatwasser, magnetron en een elektrische oven. Ook is er een kookplaat en koelkast. In de kamer is satelliet-tv aanwezig zodat je in de avond ook nog eens tv kan kijken. Wij hadden een goede ervaring in dit chalet. Het is niet duur en op een prachtige locatie. Boek snel op http://www.chaletedelweiss.it of kijk daar voor meer informatie.

[wpgmappity id=”76″]