Genieten in Landal Port Greve

Het GrevelingenmeerVerbeeld jezelf eens in: Een prachtige bungalow vlakbij het strand en direct aan het Grevelingenmeer. Gelegen vlakbij het Zeeuwse dorpje Brouwershaven vindt je Landal Port Greve. Hier kun je niet alleen genieten van rust, ruimte en de Zeeuwse gastvrijheid, je kunt ook genieten aan de oevers van het Grevelingenmeer of aan het Noordzeestrand. Op korte afstand van het park bevinden zich talloze bezienswaardigheden. Zo kun je het historische stadje Zierikzee bezoeken, genieten in het toeristische Renesse of de Plompetoren en zijn omgeving verkennen in Koudekerke. En wist u al dat Zeeland de meeste zonuren in Nederland heeft?

Landal LogoVakantiepark Landal Port Greve heeft een keuze uit liefst 575 bungalows. Parkeren kunt u direct bij de bungalow, of op de openbare parkeerplaats bij de receptie. Achter de receptie is een supermarkt waar je alles wat je nodig hebt kunt kopen. Er is ook een winkeltje waar je kleding, spelletjes en souvenirs kunt kopen. In hetzelfde gebouw vindt je een overdekt zwembad met toezicht en een reuze De Prachtige huisjes in Landalglijbaan. Ook zijn er 3 aparte kleuterzwembaden. In de speelhal kun je Poolen, Airhockey spelen en zijn er speelautomaten. Er is ook hier een Bollo Club. De minigolf baan is een prachtige baan waar je kunt genieten van een lekker rondje midgetgolf. In de Plaza is naast een ballenbak ook nog een snackbar. Het restaurant is gevestigd in hetzelfde gebouw. De service is daar erg goed en het eten word snel bereid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een heerlijke saté of een lekkere pizza.

Tijdens de boeking kun je kiezen uit verschillende soorten Bungalows. Wij verbleven in een bungalow type 6R. Een zespersoonsbungalow met drie slaapkamers. De boxsprings liggen allen heerlijk! In de benedenverdieping Ons huisjeis een volledig ingerichte keuken met afwasmachine en kookstel. Alles is aanwezig om een heerlijk diner te bereiden. Er is een eettafel en zitgedeelte met banken, salontafel een flatscreen televisie. Er is een slaapkamer beneden. Naast de slaapkamer is de badkamer met ligbad, douche en wastafel. De toilet is in een aparte ruimte. Boven zijn de twee andere slaapkamers. Landal Port Greve heeft nog veel meer type bungalows en zelfs enkele appartementen direct aan het strand van het Grevelingenmeer. Kijk voor alle type accommodaties op http://www.landal.nl/nl-nl/bungalowparken/nederland/zeeland/port-greve/accommodaties.

Toppers van Landal Port Greve:
Midgetgolf– Ideaal voor kinderen: Bollo Club, Sportveld, speeltuinen, springkussens, speelhal, ballenbak, mini-scooterbaan en natuurlijk het prachtige zwembad!
– Culinair genieten in het Restaurant Gusto
– Organisatie van leuke activiteiten voor jong en oud!
– Huisdieren zijn toegestaan in enkele accommodaties
– Fietsverhuur, maar ook skelters, tandems, bolderwagens, jeu de boules ballen, Tennisrackets & Ballen en tevens midgetgolfsticks en ballen.
– Altijd handig: Parkshop, cadeauwinkel, online supermarkt, entertainment programma (Hele jaar door) en gratis WiFi op het hele park.
Boek snel je verblijf op: http://www.landal.nl/nl-nl/bungalowparken/nederland/zeeland/port-greve.

Stranden en omgeving
Landal Port Greve ligt direct aan de dijk die het land van het Grevelingenmeer beschermd. Over Het Noordzeestranddeze dijk kun je een lange wandeling maken naar Brouwershaven of zelfs naar Scharendijke. Je wandelt dan langs het Grevelingenmeer en komt onderweg leuke strandjes, een jachthaven en natuurlijk de prachtige natuur. Op een afstand van ongeveer 10 kilometer vind je het eerste Noordzeestrand, bij Renesse. Deze loopt helemaal door richting de Brouwersdam. Ook daar is een groot strand met enkele leuke strandtenten en uren wandelplezier. Dit strand is ideaal voor vliegeren, maar ook om lekker met de hond uit te waaien!

Uitstapje: Zierikzee
Zierikzee ligt op 12 kilometer van Landal Port Greve en is een stad met een rijke historie. Met Prachtige monumenten in Zierikzeeliefst 568 monumenten is de stad een lust voor het oog. De middeleeuwse stratenstructuur valt al snel op als je de plattegrond bekijkt. Er is nog slechts een vismarkt in Zeeland en die is te vinden in Zierikzee. Ook herbergt Zierikzee de oudste nog spelende carillon van Nederland. Tijdens een wandeling in de stad kom je ook enkele prachtige torens tegen. De Sint Lievensmonstertoren kun je beklimmen en geeft een prachtig uitzicht op de stad. Wandel gezellig langs de kanalen of pak een terrasje in het gezellige centrum. Ook voor winkelen ben je in Zierikzee op de juiste plek! Met bekende ketens in het centrum is het gezellig shoppen in de stad.

Uitstapje: Koudekerke en de Plompetoren
Ongeveer een halfuurtje rijden van Landal Port Greve ligt een vervallen kerktoren, wat vroeger het centrum was van het dorpje Koudekerke. De oude kerktoren, gaat tegenwoordig te boek als Plompetoren, of door mijn medereizigers ook wel “Stompetoren” genoemd vanwege zijn stompe bovenkant. Eind 16e eeuw werd het dorpje weggevaagd door een zeer vervelende Plompetorenwatersnoodramp. De toren van het dorp is geheel gerestaureerd terug gebracht in zijn oude staat. Het is nu een informatiepunt waar veel informatie te vinden is over de omgeving, en het nabijgelegen natuurgebied waar vele vogels broeden. Een deel van deze vogels zijn beschermd en komen alleen hier voor. Na een aantal trappen, die goed te doen zijn voor slecht lopende mensen, kom je een prachtig uitzicht tegen over Schouwen Duiveland. Zierikzee ligt op een afstandje, en met de verrekijkers zie je misschien nog spelende zeehonden. Vlakbij de Plompetoren is een van Nederlands beste duikstekken te vinden, waar mensen vanuit heel het land gaan duiken. De Plometoren klinkt een beetje saai, maar door de leuke interactieve verhalen die verteld worden over de historie van het dorpje Koudekerke, is het door ons zeer aan te raden het te bezoeken. Zeker ook voor de kinderen, want je krijgt er een waar Efteling gevoel.