Landal Coldenhove: Geniet in het Bos!

Het ruimtelijke Landal ColdenhoveOp circa 30 kilometer van Arnhem ligt Landal Coldenhove. Midden op de Veluwe in het Bos tussen de wildroosters in. Bij de receptie wordt je al vriendelijk te woord gestaan. Kom je op vrijdagmiddag aan? Het kan vrij druk zijn. Onder tussen kun je gewoon het nachtregister invullen, zodat je snel aan de beurt bent. Wat is er nu fijn aan Landal? Je kunt van te voren kiezen dat je bedden worden opgemaakt! Zo begint je vakantie heerlijk. Je kunt de auto gewoon parkeren bij de bungalow, campingplaats of safaritent! Er zijn accommodaties speciaal voor kinderen en voor huisdieren. De vele faciliteiten die het park heeft komen in dit artikel ruim aan bod. En naast faciliteiten is er natuurlijk in bepaalde periodes ook animatie aanwezig, is er een restaurant/brasserie en een online supermarkt!

Accommodaties
Liefst 364 bungalows, 180 kampeerplaatsen en vijf luxe safaritenten. Alles is aanwezig op Type 6CLandal Coldenhove vlakbij Eerbeek. Er zijn vele verschillende soorten accommodaties. Zo veel, dat we ze niet allemaal uitgebreid gaan beschrijven. Wij verbleven in een 6C bungalow. Deze bungalow is niet lang geleden helemaal opgeknapt. Een prachtige keuken met kookstel, koelkast en alle inboedel is aanwezig. In de woonkamer vindt je twee heerlijke banken. Deze vrijstaande woning heeft drie slaapkamers. Een van de slaapkamers heeft zelfs een wastafel. De badkamers zijn praktisch ingericht met een douche en bad. Het toilet is apart. De woonkamer heeft tevens een eethoek en in de zithoek vinden we naast de banken ook nog een televisie met DVD speler en radio speler. Toppunt van de accommodatie is de open haard.

Ook prachtige nieuwe vrijstaande villas.Er zijn meer mogelijkheden wat accommodatie betreft. Er zijn huisjes voor maximaal 12 personen. Er zijn luxe accommodaties waar je tevens gratis wifi hebt. In de luxe woningen heb je een bubbelbad, tweede badkamer, zonnehemel en een eigen sauna. Er zijn ook bungalows speciaal voor kinderen, de 6-persoons lief! Kinderbungalow (6CK2). Speciaal ingericht met het lief! Interieur is het ideaal om met de kinderen in deze bungalow te verblijven. Het belangrijkste is dat het ook een rolstoel toegangkelijk park is. Er zijn mogelijkheden te verblijven in speciale bungalow die extra toegankelijk zijn. Nog een leuke bungalow is de luxe 2persoonsbungalow. Een kleine ruime bungalow met sauna, zonnehemel, ruime badkamer en alle luxe faciliteiten. Interesse? Boek dan type 2L.

Activiteiten op het Park
In de Brasserie Timbers kun je biljarten en darts spelen, onder het genot van een warm drankje, een hapje of natuurlijk wat anders. Je kunt daar ook de midgetgolf materialen ophalen. Voor 3,50 mag je een rondje spelen op de 18 holes. Spannend, wie wordt de winnaar? In de schoolvakanties worden extra activiteiten georganiseerd. Bij het restaurant Timbers kun je een In de hal: Activiteiten voor jong en oudrondje Bowlen. Ook is daar een grote indoorspeelparadijs met terras: Het SpeelBos. Daar kunnen kleine, maar ook grote kinderen spelen. Er is een Maxi LEGO aanwezig, een klimwand en je kunt boogschieten (Onder begeleiding vanaf 8+). In de MOOV hoek kun je jouw eigen skelter bouwen. Er zijn diverse speelautomaten en er is een kinderscooterbaan. Ideaal met de kinderen, maar ook gezellig onder de grote mensen natuurlijk. Op afspraak is er een beautysalon. Toppunt: Het prachtige indoor zwembad met apart kleuterbad en enkele waterattracties. Buiten zijn er nog tafeltennistafels, een geitenweide, kleine vlindertuin, en een prachtig speelveld. Op dat speelveld kunnen kinderen en volwassenen voetballen en basketballen. Op zondagochtend kun je met de boswachter op stap. Rondom het park zijn prachtige speeltuinen ingericht.

Animatie op het parkEten & Drinken op het park
In de Timber’s brasserie is het heerlijk dineren. Het vrolijke en goede personeel bied een fantastische service. Het menu bestaat voornamelijk uit burgers en pizza’s, maar ook salades, lekkere voorgerechten en heerlijke desserts. De brasserie is prachtig ingedeeld in verschillende ruimte waardoor het een knus en gezellig uiterlijk heeft. Pluspunt? Je mag je huisdier mee naar binnen nemen! In het Timber’s Cafe, wat weer grenst aan de receptie, kun je heerlijk dineren. Midgetgolf en de sportarenaHier is de menukaart wat afwisselender. Er zijn verschillende gerechten. Er is een mogelijkheid om in het restaurant te ontbijten, reserveren daarvoor is gewenst. Ben je net aangekomen op het park en wil je in het huisje eten en dus wat afhalen? Dat kan! Bij de Smulshop kun je afhalen. Onder andere pizza’s, snacks en hamburgers! Dit is vrij goedkoop en toch lekker! Voor de kids ook speciale menu’s aanwezig! De parkshop kun je rustig zien als een supermarkt. Je kunt er alles krijgen, maar het belangrijkste is toch dat verse broodje in de ochtend? Je kunt zelfs online van te voren je boodschappen in huis laten bezorgen!

Lekker makkelijk!
Een ParkShop met een ruim assortiment die dagelijks is geopend. Je kunt de boodschappen zelfs online bestellen. Een fun & entertainment programma, het hele jaar door! Een Sportshop, PIN automaat en nog veel meer! Alle informatie en reserveringen via: http://www.landal.nl/coldenhove.

De Nabije omgeving
Het park is omringt door wildroosters. Er zijn enkele ingangen van het bos De molenbeek en de Genieten van het bos rondom Landal ColdenhoveZilvensche Heide. Daar kun je uren wandelen. Het is bijvoorbeeld heerlijk om met je huisdieren door het bos te struinen. Er zijn kilometers aan paden in de bossen. Het Nationaal Park Veluwezoom ligt ook om de hoek. Hier kun je op zoek naar de wilde dieren en genieten van de prachtige natuur. De Loenensche waterval is vlakbij, maar is niet heel speciaal. Wel kun je er lekker wandelen in het bos. Ben je geïnteresseerd in een Biologische zorgboerderij? Bezoek dan Open Erf De Groote Modderkolk. Ook dat vindt je in Loenen vlakbij de Schaapskudde. Wil je wel eens weten hoe het productieproces is van oeroud Hollands papier? Bezoek dan De Middelste Molen in Loenen.

Stadsbezoek aan Deventer
Op een halfuurtje rijden van het park kom je in de prachtige stad Deventer. Deze stad heeft Prachtig Deventer: De Brinkalles nog. Van het Charles Dickens festijn tot aan het Deventer Koekhuis, alles in deze stad is authentiek. Naast de grote winkelstraten met bekende ketens en een groot winkelcentrum, zijn er gezellige boetiekjes waar je uren door de smalle straatjes kunt dwalen. In de boetiekjes is van alles te verkoop. Van antieke winkeltjes, tot zelf gemaakte juwelen of spulletjes voor in huis. Alle schattige winkeltjes zijn de moeite waard. Op de brink is het genieten. Dit monumentale plein van de stad ligt centraal in de oude binnenstad. De heerlijke terrasjes en de schitterende waag zijn de hoogtepunten van het plein. Hier bevind zich ook het Deventer Koekhuis, waar je kunt genieten van deze lekkernij. Eten en drinken in Deventer is gezellig. Er is genoeg mogelijk!

Historisch Zutphen
Iedereen die de stad Zutphen vanuit het westen nadert raakt onder de indruk van haar fraaie ligging aan het water. De rivier de IJssel en de imposante koopmanshuizen aan de kade nodigen van verre uit tot een bezoek. Iets, wat dan ook jaarlijks door honderdduizenden mensen wordt gedaan. Zutphen was ook in vroeger eeuwen al bijzonder in trek als woon- en verblijfplaats. Zutphen voorzag in een grote verzorgende functie voor de Achterhoek en een deel van de Veluwe. Rondom het oude centrum zijn de oude vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. Voorts zijn de vele hofjes in de stad bijzonder. De Hofjes die u tijdens een wandeling bezoekt zijn veelal een weldaad van rust. Afgesloten van de drukke stad door de omringende gebouwen. Geen middeleeuwse bewoner zal hebben kunnen bevroeden dat Het mooie Zutphenna zoveel eeuwen hun woon- en werkplaats een trekpleister voor toeristen zou kunnen zijn. De rust van nu was toentertijd niet aanwezig. Er werd druk gewerkt door devote vrouwen. Een voorwaarde om in een convent of hofje te mogen wonen was meestal dat men van onbesproken gedrag en godsdienstig moest zijn. Het werk wat werd uitgeoefend om aan de kost te komen bestond o.a. uit brood bakken, bier brouwen en weven. Daarnaast moest er nog tijd worden vrijgemaakt om de leer van de beweging waar men zich bij had aangesloten te dienen.In sommige hofjes, vonden armlastige weduwen een onderkomen. Soms moest men zich inkopen. Daar tegenover stond dan vaak het recht op preuven, een financiële en materiële bijdrage voor het leven. Veel hofjes zijn verdwenen, andere zijn onherkenbaar veranderd. Preuven worden niet meer uitgereikt en de tegenwoordige bewoners vertegenwoordigen een doorsnee van de bevolking, van jong tot oud, arm en rijk, ook de PC heeft hier en daar haar entree gemaakt en staat zichtbaar achter een venster van een bewoner. De tijd staat niet stil, maar met fantasie kun je je toch nog even in het verleden wanen.