Genieten: Landal Rabbit Hill

Onze prachtige bungalowOp slechts 15 kilometer van Apeldoorn, en dus een scala aan activiteiten, vinden we Landal Rabbit Hill. Maarliefst 290 bungalows, 140 campingplatsen en ook nog eens 20 stacaravans maken het tot een park met veel mogelijkheden. Het park is te vinden in het plaatsje Nieuw Milligen op de Veluwe middenin een prachtig bos. En de naam van het park zegt het al, de konijntjes huppelen rond. En als je geluk hebt zie je in de ochtend bij het ontbijt in de bungalow de eekhoorntjes van boom naar boom springen. Het park is huisdiervriendelijk  inclusief uitlaatplaatsen. Eten en drinken, zelf koken, gourmetten, een winkel, overdekt zwembad, openlucht zwembad en een Take-Away. Dat is zomaar een selectie van de faciliteiten op Landal Rabbit Hill!

Middenin Augustus is het natuurlijk heerlijk toeven. Goede temperatuur, vol park en veel verschillende nationaliteiten. Na je aan te melden bij de receptie wordt de route uitgestippeld Ruime accommodaties en natuurlijke omgevingen ga je naar de bungalow (of campingplaats/stacaravan). Er zijn natuurlijk verschillende type bungalows, wij verbleven in een type 4L, een luxe bungalow met alles voor handen. Zo had deze vrijstaande bungalow een zit en eethoek met flatscreen tv, dvd speler, radio, spellendoos en een schitterende open haard. De open keuken is voorzien van een ruime koelkast, combimagnetron, Senseo en afwasmachine. Er zijn twee slaapkamers met twee heerlijke boxspring 1-persoonsbedden. In een van de slaapkamers is een tweede tv en de bedden zijn opgemaakt bij aankomst. Tip: er zijn nieuwe kinderbungalows en een speciale bungalow voor slechthorenden.

Grote oprijlaan bij de mooie bungalow!De badkamer biedt een bad met bubbelbadfunctie, douche, wastafel en er is een apart toilet aanwezig. In de winter kan het koud worden en dus is er CV aanwezig. Buiten heb je een ruim terras en is er rondom de bungalow genoeg ruimte om de kinderen te laten spelen. Let wel op dat honden te allen tijde aangelijnd dienen te zijn. Bij het terras is een zitje gemaakt en heb je een parasol tot je beschikking. In de berging kun je alles kwijt. Een kinderbed-stoel en kind veilige stopcontacten zijn aanwezig. Standaard is er Draadloos Internet tegen betaling beschikbaar in de accommodatie en op het hele park.

Entertainment op het park
Er is een animatieteam aanwezig die de allerkleinsten bezig houdt. In een groot De Take-away, Atrium en rechts: Het Zwembadindoorspeelparadijs kan men zich uren vermaken. Maar ook voor de “grote mensen” is daar genoeg te doen. Onder andere een ballenbak, zelfbedieningsterras, pool tafels en andere speeltoestellen. Ook voor de kleinere kinderen zijn er vele speeltoestellen. Indoor, maar ook buiten met een grote speeltuin, een springkussen en bowlingbanen (tegen betaling). Maak gebruik van de midgetgolf baan. Voor 4 euro mag je een rondje spelen. Het is erg gezellig! Er is overdag en in de avond een heel entertainmentprogramma die je in het park kunt bekijken. Onder andere bingo, speurtochten en nog veel meer! De kinderen maken kennis met Bollo, de mascotte van het park. Tip: check de nieuwe online bolloshop www.bolloshop.nl voor leuke films, muziek en Bollo artikelen voor thuis.

Eten, drinken en andere faciliteiten
Het Café-Bistro Woods is een goed restaurant. De gerechten zijn heerlijk bereid en worden Genieten in het Café-bistro Woodsnetjes geserveerd. Met een drankje erbij kun je genieten van culinaire hoogstandjes, of gewoon kiezen voor de Burger! Bij Take Away, de naam zegt het al, kun je maaltijden afhalen. Heerlijk als je wilt eten in je bungalow. In de supermarkt kun je de laatste boodschappen doen. Via de receptie kun je een gourmetsetje huren. In het binnenbad van het hotel mag je alleen als hotelgast zwemmen. Dit grote bad met een speciaal badvoor kinderen, kun je lang genieten van het heerlijke water. In het zomerseizoen is ook het openluchtzwembad geopend. Daar kun je dan lekker luieren in de heerlijke zon! Tip: in het restaurant en de Take-away kan met ook kiezen van een glutenvrije menukaart.

Wat is er in de omgeving te doen?
In de nabije omgeving zijn op loopafstand enkele wandelroutes opgezet. Deze beginnen op, of vlakbij het park. Zo is er de Kootwijkerbroek wandeling van ongeveer 3,5 kilometer. Je kunt ook een fiets huren bij Landal Rabbit Hill. Dat is een goede manier om de omgeving te bekijken en je kunt De Apenheul in Apeldoornwat grotere afstanden overbruggen.

Apeldoorn
Bezoek de binnenstad van Apeldoorn. Deze stad heeft veel mogelijkheden, waaronder indoor midgetgolf (www.glowgolf.nl/nl/apeldoorn) en Paleis Het Loo. Ook een bezoek aan de Apenheul mag je niet missen. (kaartjes verkrijgbaar bij de receptie Landal Rabbit Hill) De Apenheul is bekend van zijn loslopende aapjes, maar ook van zijn gorillas en vele andere aapsoorten. Bezoek de website en leer meer over deze dieren. Daarnaast kun je gaan wandelen in Park Berg en Bos, het pretpark Koningin Juliana Toren, Wildpark het Aardhuis of ga gewoon lekker winkelen in hartje Apeldoorn. Een Nationaal park De Veluweleuke stad om je dag door te brengen.

Otterlo
Bezoek Nationaal Park de Hoge Veluwe. Daar vindt je het Kröller Müller museum, Museonder en natuurlijk een prachtige natuur. Ga wildlife spotten en zie wilde zwijnen, hertjes, eekhoorns en meer. Ook in Otterlo, het Nederlands Tegel museum. In het Nationale park zijn veel wandelingen uitgezet, kun je fietstochten maken en genieten van een hapje en drankje.

Harderwijk & Flevoland
Op een steenworp afstand vinden we het schitterende stadje Harderwijk. De stad is bekend Het gezellige centrum van Harderwijkvan het Dolfinarium (kaartjes verkrijgbaar bij de receptie van Rabbit Hill). Maar ook de stad zelf is de moeite waard. Bezoek de binnenstad met zijn historische panden of struin de haven af op zoek naar luxe jachten. Een uitstapje naar het Veluwemeer en Flevoland behoren tot de mogelijkheden. In Flevoland kun je naar Lelystad, het Aviodrome of Bataviastad.

En wat nog meer?
Op korte afstand van Landal Rabbit Hill zijn enkele prachtige bezienswaardigheden. Het kleinste stadje van Nederland is Bronkhorst. Deze ligt op ongeveer veertig kilometer afstand. Dichterbij vinden we het Landgoed Schovenhorst, de bomentuin van Putten. Het pluimveemuseum van Barneveld is ook een leuk dagje uit. Beleef daar de geschiedenis van het kip en het ei. In Kootwijk kun je wandelen door een heuse zandverstuiving het Kootwijkerzand. In Voorhuizen is een recreatiegebied Zeumeren te vinden. Daar kun je het strand bezoeken, ligweiden, een duikBronckhorst, het kleinste stadje van Nederland in het meer van Zeumeren of genieten in de grote speeltuin. Ook Burgers Zoo, het moderne dierenpark van Arnhem, is binnen handbereik. Er is dus veel te doen, plan van te voren goed wat je wilt doen en wanneer. Je kunt alle tickets voor bezienswaardigheden in de buurt bij de Receptie van Landal Rabbit Hill halen met korting!

Ook enthousiast geworden? Bezoek de website van het park: http://www.landal.nl/rabbithill. Daar vindt je alle informatie, een video en kun je tevens de verschillende type bungalows bekijken. Je kunt ook reserveringen plaatsen en een plattegrond van het park bekijken!

[wpgmappity id=”67″]