Genieten in Landal Waterpark Sneekermeer

De prachtige villa met Priveparkeerplaats!Door: Bertus Tesink, Fotografie: Andries Peters
Net bekomen van de lange koude winter brachten we in april jl. een weekendbezoek aan Landal Waterpark Sneekermeer, gelegen in het rustieke dorpje Terherne, ingesloten tussen Joure, Sneek en Akkrum. Een verblijf in een van de vele prachtige vrijstaande villa’s staat op ons programma.

Na ons te hebben gemeld bij de vriendelijke receptie, momenteel druk doende met een interne verhuizing, konden we de auto naast “onze” villa nr. 401 parkeren. Wel erg makkelijk als je veel spulletjes moet uit- & inladen!

Prachtige inhoud van de luxe villaDe sfeervolle villa’s zijn van alle gemakken tot in vele kleine details voorzien. Een TV op alle slaapkamers is echt ideaal. Maar ook de keurige moderne royale inrichting verdient een compliment. Wat ons verder opvalt, zijn de heerlijke bedden en de mooie sanitaire voorzieningen. Een ruim terras op 2 verdiepingen met heerlijke zit- en ligstoelen completeert het geheel.

Voor fiets- en/of wandeltochten is het ideaal vertoeven, maar zoals gezegd, water speelt hier de hoofdrol en het is dan ook niet vreemd dat in de onmiddellijke nabijheid verschillende soorten boten (sloepen) kunnen worden gehuurd of rondvaarten worden gemaakt om van het Sneekermeer, een van de bekendste meren van Friesland, te genieten.

Water, in deze omgeving draait het allemaal om water.Voor ons was de temperatuur echter van dien aard dat we besloten de omgeving per auto te verkennen. Een bezoekje aan Sneek, ook een van de Friese elf steden met een rijke historie, Het gezellige centrum van Hindeloopenmag natuurlijk niet ontbreken en is in de onmiddellijke nabijheid. Om vervolgens via de vele dorpjes, rijk bedeeld met monumenten en oude stads- en dorpsgezichten, door het wijde Friese landschap te belanden in het toeristische Hindelopen met een fraai uitzicht over het Veluwemeer en de prachtige grote jachthaven. Een slokje Beerenburg smaakt nergens beter dan hier op een van de vele leuke terrasjes.

Een eigen aanlegplaats voor je boot maakt het plaatje compleet.Bij onze aankomst ontvingen we in de welkomstmap een wijnbon welke bon recht gaf op een gratis fles wijn indien wij ons diner zouden nuttigen bij Eetcafe Portunus, zo’n 200 meter van het park, een van de mooiste plekjes van Terherne in het hart van het Friese watersportgebied. Die kans lieten we uiteraard niet voorbij gaan. Niet alleen vanwege de wijnbon maar ook de overheerlijke gerechten en de uiterst vriendelijke gastvrouw en gastheer zijn een bezoek zeker waard!! Op www.portunus.nl treft U de komplete menukaart aan.

Enkele sites voor meer specifieke informatie: www.sloepfriesland.nl. www.frieslandholland.nl, www.eilandindefriesemeren.nl, www.dagejeweg.nl/dagjeuit/sneek.

Kortom, een bijzonder geslaagd weekend in een werkelijk luxe villa op een schitterende waterrijke locatie, bestemd voor de echte watersportliefhebber, fietser of wandelaar, waar water en rust hand in hand gaan. Boek nu je luxe villa in dit prachtige park op de website van Landal door hier te klikken.

Prachtig zicht op een van de Friese meren