Ontdek Zürich met SWISS

Zicht op ZürichHet is weer tijd voor een prachtige stedentrip. Dit keer reizen we met de luchtvaartmaatschappij SWISS naar de Zwitserse stad Zürich. In anderhalf uur vliegen we naar het vliegveld met de unieke naam Kloten. Dan nog een kwartiertje met de trein en je staat direct in het centrum van het bruisende Zürich. En dan gaan we deze stad ontdekken. Zwitserland staat bekend als duur land, maar op zich valt het nog wel mee. Je kunt lekker eten voor ongeveer 25 euro per persoon, maar ook duurder natuurlijk. We maken een wandeling door de stad, doen een boottocht door de stad en genieten van de prachtige historische gebouwen. Daarnaast genieten we ook nog van culinaire mogelijkheden en hangen we met de voetjes in de Limmat, de rivier die de stad in tweeën splitst.

De Binnenstad
Tijdens een wandeling door het oude stadscentrum kom je dMooie straatjes in de binnenstadirect al prachtige gebouwen tegen. De middeleeuwse huizen, knusse smalle steegjes en de Zunfthäuser (Gildehuizen) vormen een zeer interessant kader voor een toeristisch en historisch bezoek. Wandel hier en daar een steegje in om verschillende onbekende binnenplaatsen tegen te komen. De twee torens van de Grossmünster kijken uit over de stad. Je kunt ze zien vanaf elk gedeelte van de stad. Deze belangrijkste kerk van Zürich werd volgens legende gebouwd door Karel de Grote op een unieke plek. Er zouden namelijk graftombes van de beschermheiligen van de stad Felix en Regula gevonden zijn. De befaamde Peterskirche is bekend geworden doordat er het grootste cijferblad van Europa heeft. Een andere bezienswaardige kerk is de Fraumünster die bekend is van zijn raamschilderingen.

Prachtige gebouwen in ZürichOngeveer 150 jaar geleden ontstond er in Zürich een unieke straat op het gebied van winkelen. De Shoppingmijl. De straat is inmiddels de belangrijkste winkelstraat van Zürich met wereldberoemde winkels maar ook Zürich labels en luxe Zwitserse winkels. De straat loopt van het station richting het Zürichmeer en komt tevens langs verschillende mooie gebouwen en bezienswaardigheden. Want ook tijdens het winkelen geld, loop zo af en toe een straatje in en je komt van alles tegen. Kunstliefhebbers komen in de binnenstad ook aan hun trekken. In onder andere het Kunsthaus zijn prachtige werken te vinden. In het primaire Zwitserse kunstmuseum is een verzameling te vinden van alle belangrijkste perioden van de Europese kunst. Je begint in de middeleeuwen en eindigt in het heden. In het Museum Rietberg vind je vooral buiten-Europese kunst met onder andere Chinese en Afrikaanse werken.

In de oude binnenstad vind je naast prachtige gebouwen met een renaissance stijl ook kunstgalerijen, antiekwinkels en idyllische boekenwinkels. In de avond veranderd deze oude binnenstad in een walhalla voor uitgaanliefhebbers. Zürich heeft de grootste “Clubdichtheid” Gezellig struinen langs de kadevan Zwitserland. Vanaf elf uur zijn de kroegen vaak het drukst, feestjes duren vaak tot in de vroege uurtjes. Langs de rivier kun je heerlijk wandelen. De prachtige gebouwen en bruggen zijn een lust voor het oog. Je kunt het hier uren volhouden. De mooie gekleurde gebouwen, leuke kerkjes, volle terrasjes en het verkoelende water zijn allen kenmerken van een mooie stad met veel historie. Je kunt ook een bootje huren om zelf over de rivier of richting het meer te varen. Of wandel of de slotjesbrug waar duizenden verliefde stellen hen liefde verzegelde met een slotje en de namen er op. Er zijn af en toe aanlegsteigers waar je even heerlijk kunt afkoelen met de voetjes in het water. Aan de overkant van de brug vind je nog andere mooie gebouwen maar ook een lange straat met goede restaurantjes en terrasjes.

Boottocht op het meer van Zürich
Het zuidelijkste puntje van de stad Zürich kijkt uit over het meer. Op het Bürkliterras staat een Boottochtje Zürich Meerprachtig beeld en kun je mooi uitkijken over het meer en de heuvelachtige omgeving. Daar vertrekken ook de boten die je over het meer langs prachtige dorpjes varen. We namen de boot naar Thalwil. Het was lekker warm, dus dan is het puur genieten op het buitendek van de historische stoomboot. Deze vaart helemaal door naar het einde van het meer. Onderweg heb je uitzicht over het meer en naar prachtige dorpjes. Je ziet onder andere de Chinese tuinen en beboste gebieden met af en toe een prachtig kerkje er tussen. Bij warme temperaturen is de boottocht echt prachtig, maar ook in de winter is het mooi. Er varen dan wel minder boten. Toppunt is natuurlijk zelf een bootje huren waar je vaak geen vaarbewijs voor nodig hebt. Je kunt dan aanleggen in een van de haventjes van de aan het meer grenzende dorpjes.

Zürich Card
Een goede tip is om van te voren een Zürich Card aan te vragen. Je reist dan niet alleen de volledige periode van geldigheid gratis door en rondom Zürich, je kunt ook veel musea gratis Prachtig Zürichbezoeken. Daarnaast krijg je ook nog eens korting bij heel veel musea, restaurants, lokale winkels en City Tours. Als extraatje krijg je bij sommige restaurants een culinaire verrassing of krijg je korting bij culturele en vrijetijdsbestedingen. In sommige clubs krijg je gratis toegang met de kaart. De Zürich Pass kost omgerekend 24 euro voor 24uur per volwassene (16 euro voor kinderen) en voor 27 uur betaal je slechts omgerekend 48 euro (Kinderen 32 euro). Voor meer informatie en een lijst van attracties die je gratis of met korting kunt bezoeken bekijk je https://www.zuerich.com/en/visit/your-city-travel-pass.

Er is uiteraard nog veel meer te doen in de prachtige stad Zürich, maar ook in de nabije omgeving. Zo kun je de Zwitserse Alpen bezoeken, genieten van bergwandelingen en avontuurlijke activiteiten. Kijk voor alle informatie over Zürich en omgeving op de site van het toeristische verkeersbureau van Zürich: https://www.zuerich.com/.

Panorama vanaf het Meer

Snel met SWISS naar Zürich
Met de luxe toestellen van SWISS vlieg je in ongeveer anderhalf uur naar deze prachtige stad. Genieten aan boord bij SWISSVier keer per dag vliegt SWISS van Schiphol direct naar Zürich. Met een luxe toestel type Airbus A319 of A320 is alle service aan boord aanwezig. Je kunt kiezen voor Economy- of Businessclass. Mocht je de kans hebben, kies dan zeker voor Businessclass. Je hebt dan niet alleen meer beenruimte, maar krijg ook eten en drinken en een uitstekende service aan boord. Die uitstekende service is uiteraard ook aanwezig voor de Economyclass. Met een Businessclass ticket heb je toegang tot de Lounge. Daar kun je voorafgaand aan de vlucht een heerlijk hapje en drankje nemen en eveLogo SWISSn uitrusten voordat de reis gaat beginnen. Je land op de luchthaven van Zürich en bent met een kwartiertje in het centrum van de stad, met de trein.

Met deze perfecte service en Zwitserse maatschappij wil jij toch ook naar Zürich? Boek snel je vlucht op www.swiss.com.

Voor meer informatie over Zürich en Zwitserland in het algemeen kijk je op: https://www.jenreviews.com/best-things-to-do-in-switzerland/.

[wpgmappity id=”81″]