Bezoek Tallinn in de Winter

De Olde Hansa in Tallinn CentrumEerder maakte u al kort kennis met de prachtige stad Tallinn. Nu wandelen we rond, midden in de winter, om deze stad beter te leren kennen. Want naast een korte stop tijdens je rondreis Tallinn en Helsinki, heeft deze stad eigenlijk veel meer te bieden. En zelfs in de winter is het in deze prachtige stad goed toeven. Wat te denken van de vele evenementen die men organiseert? Zo is er een schaatsbaan, kerstmarkt, kun je gaan ijsvissen en is er natuurlijk nog veel meer te doen. Verblijven doen we in een hotel vlakbij het centrum, omdat het met de kou fijn is de loopafstand wat korter te houden. En koud is het, want tijdens ons bezoek is het er overdag -10. Geniet met ons van de winter in Tallinn.

Nordic Hotel Forum
We doen het eens anders en beginnen met onze verblijfplaats. Wij verblijven in het moderne Nordic Hotel Forum, een met 4 sterren bekroond business en conference hotel vlakbij het Het hotel in de avond!schitterende centrum van Tallinn. Naast een prachtig uiterlijk, is het hotel van binnen ook modern en schitterend ingericht. Vanaf de buitenkant zie je prachtige decoraties in de glazen ramen van het hotel. Bij binnenkomst in het hotel zie je de ruimte en aan de rechterkant is het restaurant waar tevens ontbijt is. Dit is het Restaurant Monaco en de lobby bar. Hier kun je naast ontbijten in de avond heerlijk dineren en genieten van culinaire hoogstandjes. Tijdens ons verblijf is het Film Festival volop gaande met feesten en alle informatie over lokale films. Kijk voor meer informatie op http://2014.poff.ee/eng.

In liefst 267 kamers verblijven de gasten in een moderne kamer. De heerlijke zachte bedden en mooie indeling vallen al snel op. Daarnaast is er veel ruimte op de kamers, iets wat Een van de kamers in het hoteltegenwoordig bijna niet meer voorkomt. In dit hotel houd men rekening met de wens van de gasten om in een ruime, verzorgde en rustieke kamer te verblijven. Naast deze mooie slaap en woonkamer met tevens een klein bureau, is de badkamer ook ruim ingericht met een heerlijk ligbad met een douche en een toilet. De wastafel is groot genoeg om met 2 personen aan te staan. Kortom, de kamers hebben alles wat je nodig hebt. Er zijn verschillende type kamers en een suite. Het hotel is vrij goedkoop voor de Nederlandse reiziger, net als de rest van Estland. Voor meer informatie over het hotel en boekingen ga je naar de website van het hotel: www.nordichotels.eu.

Een rondwandeling door de sneeuw
Op het moment van ons bezoek ligt er flink wat sneeuw in Tallinn en vriest het er goed. We gaan toch even rond kijken in deze prachtige stad. We lopen vanaf het hotel langs de oude stadsmuur. Deze stadsmuur is op de meeste plekken zo’n twintig meter hoog en soms wel vijfDe stadsmuren van Tallinn in de winter meter breed. Op vele plekken rondom de oude stad is de muur nog volledig intact en zijn er ook nog enkele prachtige torens, waarvan sommige open zijn voor het publiek. Niet te missen is de Fat Margaret, de toren die tegenwoordig het Estse Maritime Museum herbergt en de Kiek in de Kok toren. Eenmaal binnen in die toren geniet je van de prachtige decoraties en de verborgen tunnels naar Oud Tallinn en andere plekken in de omgeving. Overigens heet het gebouw “Kijk in de Keuken” omdat men vroeger grapte vanuit de hoge toren bij mensen de keuken binnen te kijken. In de winter geeft de muur een nog leukere sfeer, als de sneeuw tegen de muur op vriest, en de daken van de torens besneeuwd zijn.

Het Town Hall plein
In het hart van Tallinn lopen we over het Town Hall Square, een centraal gelegen plein omringt door prachtige gekleurde koopmanshuizen. En hoe de terrasjes in de zomer bomvol zitten, is Town Hall Squarehet er in de winter net zo druk, alleen niet op de terrasjes. De terrasjes verhuizen naar binnen en er komt een gezellige kerstmarkt op het plein. Op het podium treden in de winter kerstmannen, Estse bands en koren op in het bijzijn van honderden locals die genieten van de kerstmarkt en de stad waar zij wonen. Op het plein zie je ook zonder uitleg waarom de stad op de lijst staat van UNESCO Werelderfgoed. Dit marktplein heeft als meest kenmerkend gebouw natuurlijk de stadshal, waar het plein naar vernoemd is. Dit gebouw is van vele punten in de stad Zichtbaar. Tip: Bezoek Olde Hansa, een prachtig restaurant met vele lokale lekkernijen die je kunt proberen en vervolgens kopen.

Prachtige architectuur op de Trompea
Aan de rand van de oude stad langs de muur, loop je via een park omhoog naar enkele van de mooiste gebouwen van de stad. De Alexander Nevski-Kathedraal staat op de kathedraalheuvel (Trompea). De kathedraal is zeker een bezoek waard, want van binnen is de kathedraal rijkelijkDe Alexander Nevsky Kathedraal gedecoreerd. Er zijn drie altaren, elf in Sint-Petersburg gegoten klokken en ramen van gebrandschilderd glas. Vooral de torens zijn van de buitenkant een lust voor het oog. Je hebt het gevoel op het Kremlin te staan. Op de heuvel waar de kathedraal staat, kun je ook nog heerlijk rondwandelen. Zo liggen deze gebouwen 20 a 30 meter hoger dan de andere gebouwen in Tallinn. Je vindt het parlement van Tallinn op deze heuvel, onderdeel van het kasteel. We vinden ook nog de Dom van Tallinn. De van oorsprong katholieke kerk is tevens te bezoeken en een prachtig bouwwerk. Tijdens je rondwandeling op de Trompea heb je enkele prachtige uitzichten over de prachtige stad Tallinn. En wat is nou romantischer dan een besneeuwde Dom, Kathedraal of uitzicht over een heel besneeuwd Tallinn?

Tips van de sluier:
– Bezoek de televisietoren in Tallinn. Deze 314 meter hoge televisietoren is de eyecatcher van de stad en hier moet je zijn geweest. Naast een imposant bouwwerk, heb je hier ook nog eens De ingang van de Middeleeuwse stadprachtig uitzicht over de hele stad.
– Tallinn Zoo! Ben je langer in Tallinn dan 2 dagen? Dan is een bezoek aan de dierentuin van de stad zeker de moeite waard. Je vindt er de grootste verzameling berggeiten en schapen ter wereld, maar ook andere dieren! Erg leuk, zeker in de winter!
– Kadriorg Park! Lekker ontspannen, genieten van de sneeuw en de locals, geniet van het park. Je kunt er zelfs schaatsen. Bezoek ook het statige Kadriorg Palace.
– Ga schaatsen in de binnenstad! Vlakbij de Town Hall Square vindt je een schaatsbaan die elke winter duizenden bezoekers trekt!
– Wil je meer informatie voor je bezoek aan Tallinn en Estland? Bezoek snel www.visitestonia.com en lees er alles over!

Tallinn in de Winter: Prachtig en romantischVlieg met Estonian Air naar Tallinn!
Vlieg naar Tallinn. Vanaf Amsterdam vliegt Estonian Air in ongeveer twee uur comfortabel naar Vlieg snel en comfortabel met Estonian AirTallinn. Je vliegt dan in een Canadair CRJ900 of Embraer 170. Hapjes en Drankjes zijn te koop, een maaltijd en drankjes zijn inclusief bij een Flex boeking. Estonian Air vliegt in de ochtend en in de avond, dus twee dagelijkse vluchten. Er is een goede service aan boord en het is een relatief korte vlucht. Boek nu je goedkope vlucht naar Tallinn op www.estonianair.ee.