Combineer Tallinn en Helsinki!

De prachtige Dom van HelsinkiWe vliegen binnen 2 uur met Estonian Air vanaf Amsterdam Schiphol airport naar Tallinn. Daar verblijven we en bezoeken we de stad. Deze prachtige stad, niet voor niets op de UNESCO lijst, ligt aan de Baltische Zee en telt enkele prachtige bezienswaardigheden. De stad heeft nog een groot deel van de stadsmuur intact en telt enkele prachtige kerken. In de ochtend varen we naar Helsinki met Linda Line. Binnen een uur en veertig minuten staan we in Finland, middenin het centrum van de stad Helsinki. Hier maken we een stadswandeling en zien we de belangrijkste bezienswaardigheden.

Tallinn
Eerst bezoeken we Tallinn. De tocht van het vliegveld naar de binnenstad duurt slechts een Lopen over de stadsmuur van Tallinnkleine tien minuten (met de taxi). Tijdens deze rit lijkt het een echte Sovjet-Stad. Maar dat zijn slechts enkele gebouwen. Rondom het Swissôtel Tallinn zijn enkele wolkenkrabbers te vinden met een moderne uitstraling. Van daar is het nog een kleine tien minuten lopen naar de binnenstad. Onderweg wandelen we langs enkele terrasjes, die om 09:00 in de ochtend zelfs nog open zijn. Een familie is er aan het ontbijten, met een biertje erbij. Het kan allemaal hier. Eenmaal binnen de stadsmuren veranderd alles. Prachtige herenhuizen, idyllische boetiekjes en knusse restaurantjes. We lopen over de stadsmuur (Gratis met de Tallinn Card). Daar hebben we prachtig zicht over de stad en langs de muur.

Na een wandeling langs de muren komen we aan bij het marktplein. Het Raekoja Plats is omringd door prachtige gebouwen met als hoogtepunt het oude stadshuis. Er is vaak een markt of er zijn activiteiten. Even verder langs prachtige gebouwen, kerkjes en bekende winkelketens als Hugo Boss, komen we aan in Met zicht op Alexander Nevski Kathedraaleen park waar we rustig om hoog lopen. Daar staat de bekende Alexander Nevski Kathedraal. Die mag je beslist niet missen! Een prachtige bouwwerk van Russische makelij. Door de torentjes lijkt het een beetje op het Kremlin. De kathedraal staat in de bovenstad, op de hoogste heuvel van Tallinn. Wandel er even rustig rond, het is namelijk de residentiele wijk met prachtige gebouwen. Aan het einde van de straat heb je een geweldig uitzicht over heel Tallinn. Onze wandelroute gaat verder door het centrum. Er zijn veel musea in de stad die je met de Tallinn Card gratis kan bezoeken. Erg interessant is het openluchtmuseum net buiten de stad, of de Tallinn Zoo.

Het openbaar vervoer in Tallinn is zeer goed geregeld en bovendien gratis met de Tallinn Card. Tallinn heeft een volledige Stadsmuur, zo goed als intactDe restaurantjes in de stad zijn geweldig. Kies voor een knus restaurantje in de zijstraatjes of ga voor het Olde Hansa restaurant. Het authentieke restaurant heeft lokale gerechten en het personeel loopt er in orignele Estse klederdracht bij. Activiteiten zijn er genoeg. Zo kun je bowlen of poolen bij Kuulsaal. Met de Tallinn Card mag je zelfs een uurtje gratis. Eten en drinken is over het algemeen goedkoop. Voor meer informatie over Tallinn en Estland bezoek je www.visitestonia.com.

Met de boot naar Helsinki
Onderweg naar Helsinki, vanaf Tallinn met LindaLineVanaf het Swissôtel Tallinn is het ongeveer een half uur lopen naar de haven waar de boot naar Helsinki vertrekt. Linda Line verbindt Tallinn en Helsinki meerdere keren per dag. Binnen een uur en veertig minuten sta je aan de overkant. Het grote voordeel is dat je direct in het centrum van Helsinki bent. Op de boot kom je vele Finnen tegen met grote porties alcohol. Dat is namelijk veel goedkoper in Tallinn. Op de boot heb je verschillende klassen. De gewone tourist class, maar ook de Linda en Vip Class. Daar krijg je een broodje en een snack en kun je koffie en frisdrank drinken, zoveel je wilt. Het is een comfortabele vaart. Je kunt even naar buiten aan de achterkant van de catamaran om van het prachtige uitzicht te genieten. Voor meer informatie en reserveringen kijk je op: www.lindaline.fi. Tip: Bij de reservering kun je kiezen voor Day Trip. Dan is het goedkoper dan een normaal retourtje.

Helsinki
De hoofdstad van Finland. Middenin het centrum kom je in de haven aan. De stad bestaat uit De Uspenski Kathedraal in Helsinkivele eilandjes. Als je een dagje in Helsinki bent, heb je alle tijd om het centrum rustig te bekijken. Wat als eerste opvalt is de drukke markt op het pleintje voor de haven, en de vele vissersbootje. Op die markt wordt de Zalm voor je neus gerookt. Een prachtig gezicht. Ook wordt er op grote pannen verse vis bereid. Ook verkoopt men veel zelfgemaakte wollen sokken, truien en natuurlijk souvenirs. In deze haven is het goed toeven. Achter het pleintje is een straat met luxe restaurant, heerlijke terrasjes en prachtige gebouwen. Daar kun je even een hapje eten of wat drinken.

In de haven vallen twee gebouwen en een beeld op. De Finese Manneken PisHet beeld lijkt op Manneken Pis, alleen dan 50 keer zo groot. Daar achter staat een van de gebouwen, de Uspenski Kathedraal. Deze Russisch-Orthodoxe Kathedraal is van buiten prachtig, van binnen nog mooier. Prachtige schilderijen en een decoratie waar je U tegen zegt. Zeker een bezoekje waard. We lopen langs de haven verder en komen langs meerdere prachtige gebouwen, de ambassadewijk. Dan lopen we richting de Dom. Deze straat op een prachtig plein met mooie gebouwen en pronkt boven Helsinki uit. Echt overal zie je deze prachtige Dom. Het is het gezicht van de stad. Google Helsinki en het eerste wat verschijnt is de Dom.

Na een pittige lunch in het Hard Rock Cafe gaat de wandeling verder. Langs het station, Een prachtig zicht op het historische gedeelte van Heslinkirichting het zuiden. Even een wandeling langs de kust van Helsinki. We nemen de boot naar een van de eilandjes voor een korte wandeling, en gaan weer terug. Neem een terrasje langs de waterkant. Daar zien we een jetski voorbij stormen, even later vliegt deze omver. Een ruim bochtje dus. Bezoek tijdens je verblijf in Helsinki ook een van de mooie parken. Helsinki is een groene stad met schitterende gebouwen maar is tevens vrij modern. In de binnenstad kun je goed winkelen en net buiten de stad ligt een groot winkelcentrum. Musea zijn er genoeg. Helsinki is een vrij dure stad, vooral alcohol is erg aan de prijs. Maar de stad zelf is prachtig, zeker een bezoek waard!

Verblijf in het Swissôtel Tallinn
Op een afstand van ongeveer tien minuten van de binnenstad van Tallinn vindt je het met vijf Prachtige kamers van het Swissotelsterren bekroonde Swissôtel Tallinn. De kamers van dit hotel zijn erg luxe ingericht. De meeste kamers hebben prachtig uitzicht over de stad of over de haven van Tallinn. Het hotel heeft in het totaal 238 elegant ingerichte kamers en suites met een state-of-the-art technologie en exclusieve faciliteiten die de vraag van de hedendaagse reiziger goed beantwoorden. De Executive verdiepingen en de Swiss Executive club lounge hebben additionele luxe en zijn zeer exclusief. Iedere gast die in het hotel verblijft heeft gratis toegang tot de Pürovel Spa en de sportfaciliteiten. De kamers zijn erg netjes, worden goed schoongemaakt en hebben een luxe inrichting. De bedden zijn goed, badkamer mooi en luxe en je hebt prachtig uitzicht.

Het hotel beschikt ook over gratis WiFi voor hotelgasten. Op de achtste verdieping is er Veel faciliteiten kenmerken het Hoteldagelijks een ontbijtbuffet voor de hotelgasten. Het hotel heeft Estlands grootste ballroom en 7 conferentiekamers. Deze hebben hoge muren en zijn voorzien van alle faciliteiten om een conferentie te organiseren. Het hotel heeft een exclusieve transfer service naar het vliegveld. De restaurants en bars zijn van hoge kwaliteit. Voor de liefhebbers is er ook een Cigar Lounge. Er is 24-uurs room service en een business center beschikbaar. Er is een Valet service en een kinderkamer. Onder het hotel is een parkeergarage. Voor meer informatie over het Swissôtel Tallinn bezoek je de website: http://www.swissotel.com/hotels/tallinn/

Estonian AirVlieg met Estonian Air naar Tallinn!
Vlieg naar Tallinn. Vanaf Amsterdam vliegt Estonian Air in ongeveer twee uur comfortabel naar Tallinn. Je vliegt dan in een Canadair CRJ900 of Embraer 170. Hapjes en Drankjes zijn te koop, een maaltijd en drankjes zijn inclusief bij een Flex boeking. Estonian Air vliegt in de ochtend en in de avond, dus twee dagelijkse vluchten. Er is een goede service aan boord en het is een relatief korte vlucht. Boek nu je goedkope vlucht naar Tallinn op www.estonianair.ee.

[wpgmappity id=”71″]