Ontdek het Kruger Park met Outlook Safaris

Een Luipaard ligt rustig op de Boom na te genieten van zijn vangst.We vertrekken van Amsterdam naar Johannesburg. We worden opgehaald door de vriendelijke chauffeur van de Outlook Lodge, waar we gaan overnachten bij gastheer Francois. Francois maakt een heerlijk diner voor je klaar en zorgt er voor dat je tot de laatste uurtjes geniet van zijn gastvrijheid. Een biertje, een wijntje, en het is zo middernacht. In de vroege ochtend heeft hij het ontbijt al weer klaar. We staan vroeg op, want om 07:00 vertrekt de minibus richting het prachtige Kruger park. Het is ongeveer vier uur rijden en onze vriendelijke chauffeur brengt ons veilig. Onderweg legt hij alles uit, van grote industriegebieden, tot de sloppen van Johannesburg, en uiteindelijk de mangoplantages. Eenmaal bij de ingang van het Kruger Park gaat het avontuur van start…

Een groepje leeuwen, midden op straat, wordt gevolgt door een SafariBusjeIn de middag komen we aan bij het kamp waar je een, twee of meerdere nachten overnacht. Je De mooie huisjes van het Skukuza Kampkunt daar kiezen uit verschillende accommodaties. Het mooiste zijn de semiluxe Een Hyena Welp ontdekt de wereld!bungalows. De mooie huisjes van het Skukuza KampDe mooie huisjes van het Skukuza KampDeze hebben een aparte badkamer en zijn voorzien van roosters om muggen tegen te gaan. Er zijn ook safaritenten, cottages en vier gasthuizen. Het park is tevens toegankelijk voor minder validen. Een zwembad is ook aanwezig! Er zijn restaurants in het park, maar als je met Outlook Safaris gaat, dan wacht er iets speciaals. De eigen kok van Outlook Safaris bereidt namelijk dagelijks een heerlijk drie gangen menu. Tijdens het kampvuur word eerst de dag besproken en daarna gaan we aan tafel. Wijn is zelfs inbegrepen, net als water. Een erg gezellig samenzijn en je ontmoet uiteraard vele nationaliteiten omdat je met zijn allen aan een grote tafel zit. Goede service, aardig personeel die graag een praatje maken, kortom enorm gezellig!

TIP: Pas in het park goed op! Laat niks achter, sluit deuren en ramen. De Apen zijn namelijk erg nieuwsgierig, en laten een enorme bende achter!

Na de aankomst heb je eerst een middagje rust. Je kunt dan kennis maken met het park en Een neushoorn op een steenworp afstandrustig genieten van je Chalet. Ga even bij de rivier kijken, die voor het park stroomt. Daar vindt je vaak wildlife, omdat het een interessante drinkplaats is voor de dieren. We zagen er een Olifant, nijlpaard en enkele roofvogels. Eenmaal gesetteld is er in de avond de eerste Game Drive. En dat is de enigste die niet privé is. Maar het is wel een geweldige tocht. Deze duurt tot na zonsondergang. Het is de SAN PARKS sunset drive. We rijden weg en zien meteen een groepje Bavianen, die ons raar aan kijken. Daarna rijden we door en zien we in de verte een groep neushoorns. We zien ze niet goed en dus wachten we tot ze dichterbij komen. Helaas blijven ze diep in de bosjes verscholen. Wel ziet iemand een wilde kat. Het duurt even voor de rest hem ook ziet. Ook hij zit diep verscholen tussen de groene bosjes.

Eenmaal donker komen de zaklampen te voorschijn. Eentje links, en eentje rechts moet Een Hyena loopt op de impala's af. Geen gevaar.schijnen en hopen op de weerspiegeling van twee ogen van een roofdier. Helaas komen we die niet tegen, maar zien we onderweg wel wat anders. Een dode slang op de weg. Daar blijft het dan ook bij, maar toch een mooie ervaring. We gaan dineren! En bij Outlook Safari’s hebben ze een geweldige kok! Elke avond maakt hij een speciaal samengesteld drie gangen diner klaar. Van gevulde champignons, tot lekkere stukken vlees en kip geheel op eigen wijze bereid. Ook een ontbijt wordt hier elke ochtend klaar gemaakt. De koks en het andere personeel maken ook graag een praatje!

Op Safari!
Een gewone dag met Outlook Safari bestaat uit twee ritten. In de vroege ochtend rijden we weg vanuit het kamp en gaan we op zoek naar de big five. Elke ochtend en elke namiddag heb Een Mannetjes leeuw loopt verbaasd rond, Jankt zacht, en loopt rustig verder.je een Safari. In een kleine jeep met een select gezelschap ga je op pad. Op zoek naar het wilde Afrika! Enok was onze chauffeur. Hij maakte ons eerst wegwijs met het reilen en zeilen van de ongeveer 4 uur durende rit. We rijden weg en scheuren langs van alles. Wat willen jullie vandaag zien, zegt Enok? Nou, leeuwen lijkt ons wel leuk. Maar ook nijlpaarden staan op ons lijstje. Eerst komen we een grote groep bavianen tegen. Deze zien ons stil staan en schamen zich niet. Ze rennen op ons af, en rennen ons zelfs een tijdje achterna. Deze apen kunnen vrij gevaarlijk zijn en dus geeft Enok een beetje extra gas. We zien een groepje leeuwen. Drie om precies te zijn. Met grote manen dit keer. Ze kijken niet om als we voorbij rijden. Ze blijven gewoon lekker lui liggen.

Verder in de ochtend zien we nog een groepje Nijlpaarden baden in de rivier. Erg speels zijn deze dieren niet, maar soms zijn ze wel actief. Zo ook nu. Ze springen het water in en maken Zebra's genieten van de ochtendzonluid lawaai. Ze zien er erg vrolijk uit. Tijdens de rit terug naar het kamp komen we nog een krokodil tegen. Deze ligt rustig in het water op zoek naar voedsel. Duizenden Impala’s passeren ons tijdens de rit. Erg mooi om te zien hoe scherp zij de omgeving in de gaten houden om eventuele dreigingen snel te constateren. Ze leven daarom ook altijd in grote groepen. Ook zien we een Eland en nog andere Antilopen. We keren terug naar het kamp waar we de tijd hebben om tot rust te komen na het ontbijt. Tegen het eind van de middag gaan we weer op safari.

En dan vraagt Enok ons weer: “wat willen jullie zien?” Een Olifant zou fijn zijn, want die zagen Een olifant zoekt verkoeling onder een boomwe niet. Eerst komen we een groep giraffen tegen. Deze lopen rustig langs de groene bladeren van de bomen. Ze kijken ons even aan maar trekken zich niks van ons aan. Dan komen we een hele groep Neushoorns tegen. En steeds meer neushoorns. Alsof er enorm veel in het park zijn, wat reuze mee valt. Maar we zien er veel. Grote mannetjes, pas geboren kleintjes of een stelletje wat ons ziet en hard weg rent. We zien het allemaal. Dan verschijnt bij een hoge boom een Olifant. Hij eet de Amarula vrucht. De vrucht waar ze ook drank van maken. Enok is niet bang en stapt een eindje verderop zelfs uit om ons de vrucht te laten proeven. En weet je wat? Het smaakt nog ook. En dag 2 is ook weer geslaagd: We zien de olifant. Enok blij, wij ook blij.

De volgende ochtend willen we Luipaarden zien! Deze horen tenslotte ook bij de Big 5 en staan ook op ons lijstje. Dan gaan we daar naar op zoek. We gaan pas terug als we er een gezien Een Luipaard kijkt om zich heen, stoort zich niet.hebben hoor, verzekert Enok ons. Na een tijdje rijden, ongeveer 400 impala’s, 10 giraffen en een paar roofvogels, komen we langs een boom. In de verte ligt een luipaard op een tak! En ja hoor, daar ligt een luipaard. Bij te komen van zijn ochtend jacht. Hij ligt op een behoorlijke afstand, maar met de verrekijker en de zoom van de Digitale Camera kunnen we hem goed zijn. Hij ligt midden in de zon te genieten. Muisstil. Na het dier ongeveer een kwartier te hebben bewonderd, moeten we toch echt terug. Het is al lang tijd om terug te gaan zegt Enok. Maar op de weg terug zien we ineens een “File”. En daar ligt nog een Luipaard, vlak bij de weg. We zien hem erg goed van dichtbij, het dier trekt zich niks aan van de tientallen auto’s om hem heen. Een imposante verschijning. Omdat we al weer te laat zijn, geeft Enok even flink gas om uiteindelijk terug te keren voor het ontbijt bij de Lodge!

We staan de volgende ochtend weer vroeg op. Met een licht hoofd van de wijn en de gezellige avond in de tent met de medereizigers, gaan we weer op stap. Wat willen jullie zien? Buffels. Maar dat gaat me misschien pas vanavond lukken, zegt Enok. Oké, doe dan maar struisvogels, African Wild Dog; Zeldzaam, misschien niet mooi, maar wel gaaf!Wilde Honden en Hyena’s. Nog geen half uur nadat we het kamp verlaten hebben, komen we een grote groep Wilde Honden tegen. Deze zijn zeer zeldzaam. Wij zijn dan ook verheugd deze prachtige dieren voor de tweede keer (Lees: Op Safari in Kenia) te mogen begroeten. Ze zijn erg speels in de morgen en rennen om de bus. Ze spelen met elkaar en rennen elkaar achterna. Ik denk dat het er een stuk of 20 waren. Daarna zien we een Hyena midden op de weg achter ons. Waarschijnlijk op zoek naar voedsel, want een eindje verderop liggen drie kleine Hyena’s. Ze liggen rustig te slapen en te wachten tot moeder terug komt. Olifanten, reigers, nog meer Hyena’s en nijlpaarden. Maar Buffels, nee die komen vanavond wel zegt Enok. We gaan terug, bijna op tijd zeg!

De laatste middag en avondsafari. Tot zonsondergang gaan we nog op zoek naar de Buffel. Maar eerst hebben we een spectaculaire ontmoeting. We zien vier grote Leeuwen. Ze De vier leeuwen wandelen rustig over de weg, op zoek naar een prooilopen midden over de weg op zoek naar een prooi. Een geweldig zicht om deze vier prachtige grote dieren te zien wandelen over de weg. Een eindje verder waren nog meer leeuwen volgens Enok. En ja hoor, we komen een grote groep leeuwinnen tegen die met de kleine welpjes. Ze liggen te slapen, maar de welpjes staan soms op en gedragen zich grappig. Erg mooi om te zien. Op de terugweg, het is al bijna donker, gaan we toch nog even een rondje rijden langs de rivier op zoek naar Buffels en Nijlpaarden. En ja hoor, eerst een grote groep nijlpaarden en op de weg terug een groepje buffels. Nu snel naar het Kamp. En de poort is al dicht, wat gaan we zeggen, vraagt Enok? Dat we een lekke band hebben. Enok komt niet meer bij. En wij ook niet.

Tijdens de reis terug naar Johannesburg heb je de mogelijkheid de prachtige panorama route mee te rijden. Eerst stoppen we vlakbij het begin van deze route in een klein dorpje voor het ontbijt. Dat ontbijt is inclusief. We stoppen bij de Blyde River Canyon, Three Rondavels, Lisbonthe Three Rondavels Waterfalls en God’s Window. We komen veel apen tegen op de parkeerplaatsen. God’s Window heeft een prachtig uitzicht over onder andere Kruger Park en in de verte zelfs Mozambique. De Blyde River Canyon is prachtig en heeft mooie uitzichten over de bocht in de rivier. Daarnaast zijn de Three Rondavels prachtig, drie grote rotsen die naast elkaar staan. Bij de watervallen kun je een stukje lopen en zie je de prachtige Lisbon Waterfall. De Panoramaroute is optioneel en kan worden ingeruild voor een Game Drive op de laatste dag. Als iedereen voor de Panoramaroute kiest is er eerst een Game drive van anderhalf uur en daarna via de Panorama Route terug naar Johannesburg.

Natuurlijk hebben wij tijdens deze reis nog veel meer dieren gezien. Zo ontmoetten wij een Een Nijlpaard geniet van het waterZebra waar het Oog er uit hing (Waarschijnlijk door een aanval of ergens tegen aan gelopen). We zagen gnoes tussen de zebra’s. Verschillende soorten Antilopen en nog veel meer andere dieren. Ben jij ook geïnteresseerd? Vlieg dan snel naar Johannesburg, en vanaf daar wordt alles geregeld. Eerst een, of twee nachten in de Outlook Lodge met de vrolijke Francois, daarna een geweldige safari. Alles wordt in de puntjes geregeld. In de Outlook Lodge hebben alle kamers heerlijke bedden, wordt een heerlijk ontbijt en diner geserveerd en heb je gewoon een hele leuke tijd! Alle informatie over de Outlook Lodge vindt je op: http://outlook-lodge.com/. Het vier sterren gastenhuis is niet duur en ligt in een buitenwijk van Johannesburg.

Een groepje leeuwinnen rust met haar welpenDe Safari regelt Outlook Safari’s voor ons. Zij regelen alles tot in de puntjes en hebben meerdere pakketten samen gesteld. Er zijn ook Safari’s mogelijk voor meerdere dagen, zelfs een kort bezoek behoort tot de mogelijkheden. De reistijd van Johannesburg naar het Kruger National Park bedraagt ongeveer 4 uur. Voor alle informatie over de Safari’s, boekingen en meer bezoek je de website https://krugerwildlifesafaris.com/.

[wpgmappity id=”70″]