Van Airport Weeze naar Het Meer van Iseo

Zonsondergang bij het meerAnderhalf uur vliegen en je bent in een prachtige wereld. We vliegen met Ryanair vanaf Airport Weeze naar Milaan (Bergamo). Op een steenworp afstand van de prachtige stad Milaan, maar ook op een steenworp afstand van prachtige natuur en heerlijk verkoelende meren. Wij kiezen voor een wat minder bekend, kleiner meer. Het Meer van Iseo ligt op vijftig kilometer van de luchthaven Milaan (Bergamo) en is het beste bereikbaar met een huurauto. Met het openbaar vervoer duurt het iets langer, en reis je via het station van de stad Bergamo via Brescia naar Sulzano, het idyllische plaatsje aan het meer waar wij verblijven in het viersterren Rivalago Hotel. Met prachtig uitzicht op het meer en het eiland Monte Isola genieten wij, maar gaan we ook op zoek naar de mooiste plekjes!

Ryanair vliegt vanaf Airport Weeze naar verschillende prachtige bestemmingen. Airport Weeze Boten kom je vaak tegen op het meer.ligt vlakbij Nijmegen en Arnhem en is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Utrecht. Er is een restaurant voor en na de Security check. Tevens zijn er vele faciliteiten op de luchthaven. Kijk op de website http://airport-weeze.de voor een overzicht van alle bestemmingen. De vlucht van Airport Weeze naar Milaan (Bergamo) duurt ongeveer anderhalf uur. Daar een auto huren en het avontuur kan beginnen!

Rivalago Hotel
De tuinen, het terras en het prachtige hotelIn het idyllische dorpje Sulzano vinden we het hotel waar we verblijven. Op een kleine drie kwartier rijden van de luchthaven van Bergamo staat pal aan het meer het Rivalago Hotel. Dit hotel heeft vier sterren, wat bij binnenkomst meteen duidelijk wordt. Een prachtige vintage stijl kenmerkt de receptie van het hotel. Prachtige decoraties, banken en in de bar van het hotel zijn mooie tafels en stoelen in een prachtige ruimte. De ontbijtkamer is ook prachtig ingericht. Met mooi weer, zoals in de zomer, kun je heerlijk buiten ontbijten met prachtig uitzicht op het meer en het eiland “Monte Isola”. Het buffet is rijkelijk gevult. Zo kun je een broodje ei eten, toast maken, scrambled eggs eten, een broodje kaas en nog veel meer.

En wat dacht u van het zwembad? Deze ligt direct aan het meer. Op een vlonder kun je zelfs liggen met uitzicht aan het meer. Als je op de rand van de vlonder zit, kun je met je voeten het Het zwembad en het prachtige gebouw!water bijna aanraken, zo dicht bij het meer. In het meer zelf kun je ook zwemmen. Een privé trapje begeleid je het meer in. Ook in de zomer is dit meer lekker koel. Ook het zwembad is een goede manier om af te koelen. In de zomer kan het hier namelijk erg heet worden. Zelfs onweer is hier gewoon, vooral na een hete kleffe dag aan het zwembad. Let dan goed op, want soms komt het uit het niets. Bij het zwembad kun je gewoon een lekker drankje bestellen. Je krijgt daar dan wat chips en nootjes bij. Heerlijk en een goede mogelijkheid om tot rust te komen.

De kamers van het hotel zijn schitterend ingericht. Het hotel telt 28 kamers, vier panorama suites met prive zonnendek en een exclusieve Senior Suite. Allen met smaak en comfortabel ingericht. Pluspunt van de prachtig ruime kamers is het Kamers met prachtig uitzichtenorme flatscreenscherm. Vanuit het bed kun je vele programmas kijken, met enorm veel zenders. Er zijn heerlijk zachte bedden in de kamers aanwezig. Vanuit de kamer heb je of uitzicht op het meer, of een uitzicht op het dorp. De panorama kamers hebben overigens een heerlijk zonnendek met ligbedden en uitzicht op het meer. Sommige kamers hebben openslaande deuren, anderen een groot raam. De badkamers zijn prachtig ingericht met douche, toilet en wastafel. De kamers worden dagelijks schoongemaakt. Er is gratis WiFi aanwezig en Airconditioning is ook gratis. Een zeer goed hotel met een perfecte service. Aardig personeel. Klantvriendelijk maar toch ook een huiselijke sfeer. Kies voor dit hotel en boek het op www.rivalago.it. Je vindt daar ook meer informatie. Tip: De zonsondergang is prachtig vanaf het terras met zicht op de bergen en het meer!

Sulzano
Het dorpje waar het hotel te vinden is heet Sulzano. Dit schattige dorpje heeft nog een authentiek italiaans sfeertje. Veel restaurants vindt je er niet, maar de enkele die er zijn hebben Prachtig zicht vanaf Sulzano, een bootje naast het huisover het algemeen een goede keuken. Wel raad ik het restaurant vlakbij het hotel af, en moet u iets verder lopen. Er zijn daar dan zeker enkele prachtige restaurantjes. In een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer zie je het hele dorpje. Het oude kerkje, het oude station wat nog steeds in gebruik is, en een stukje langs het meer. Langs de huisjes aan het meer verschijnen ineens bootjes. Ineens kom je aan bij een haventje. Daar is een terrasje op het dorpsplein. Daar kun je zeker een hapje en een drankje doen, erg leuk en vriendelijke service. Vanuit het haventje varen enkele veerdiensten, waaronder die naar Monte Isola, het eilandje dat op twee minuten varen ligt. Een overtocht kost 2,20 per enkele reis. Via het hotel krijg je korting.

Monte Isola
De trip naar monte Isola duurt dus slecht 2 minuten en vaart dag en nacht. Heerlijk om dus in de avond een bezoek te brengen aan Peschiera op het eiland om heerlijk te genieten van de Peschiera op het eiland Monte Isolaomgeving en de goede restaurants. Vers gevangen vis staat er vaak op het menu. De restaurantjes zijn vooral te vinden langs de boulevard. Deze boulevard ligt direct aan het meer, dus vanuit het restaurant heb je prachtig uitzicht over het meer van Iseo. Op het eiland liggen enkele kleine dorpjes, een kasteelruine prachtig op en heuvel en een klooster die uitkijkt over Sulzano. Je kunt alles ter voet verkennen in een wandeling rondom het eiland van ongeveer negen kilometer. Denk er wel aan dat dit een lange wandeling is omdat je veel heuvels op en af gaat. Het is ook mogelijk een fiets te huren en met de fiets de schattige dorpjes en prachtige gebouwen te verkennen. Heb je een speedboot? Dan vaar je toch zelf naar het eiland en rondom het eiland. Elk dorpje wat aan het meer ligt heeft een aanlegsteiger. De bomen die in het water staan zijn erg speciaal en komen bijna nergens anders voor dan hier. Geniet van het eiland leven, waar auto’s taboo zijn.

Tips voor het Iseo Meer
– Bezoek de gezellige dorpjes rondom het meer, waaronder Iseo, Sarnico en meer.
– Boek een avondcruise. Zie de prachtige zonsondergang vanaf de boot.Tijdens het wegvaren van Monte Isola heb je een verbluffend uitzicht...
– Ga met de boot op verkenning en bekijk de prive eilanden van dichtbij, waaronder Isola di Loreto.
– Verken de omgeving met de fiets, er zijn enorm veel fietsroutes
– Bezoek de natuurlijke steenpiramides Fate di Pietra in de buurt van Zone in het bergland.
– Het belangrijke natuurgebied “La Torbiere” mag je niet missen! Veenmeren wisselen zich af met moerassen. Er zijn wandel- en fietsroutes uitgezet.

Wilt u ook deze mooie reis maken?
Boek je vlucht op www.ryanair.com vanaf www.airport-weeze.de naar Milaan (Bergamo)
Boek je hotel op www.rivalago.it.

Mooie panorama van een prachtig meer[wpgmappity id=”65″]