Met transavia.com naar Milaan!

Door: Karline Smaling & Thijs Peters
Op zoek naar een last-minute weekend om te shoppen en cultuur te proeven. Als je aan shoppen denkt hoef je niet lang na te denken en dan kom je vanzelf op Milaan uit! Daarom gaan wij een kijkje nemen in Milaan. Milaan ligt in het Noorden van Italië vlak bij de Dolemieten en de Alpen. Na Rome is Milaan de grootste stad van Italië. Wij zijn vanaf Rotterdam The Hague Airport gevlogen naar Milaan. Het is een klein vliegveld maar wel erg compact, alles zit lekker dicht bij elkaar. Vanuit daar kan je vliegen naar 30 verschillende bestemmingen. Waarvan je naar 25 bestemmingen kan vliegen met transavia.com. Wij vliegen ook met transavia.com naar onze bestemming Milaan. Vanaf 45€ vlieg je daar al naartoe. In de vliegtuigen van transavia.com kan je altijd kijken naar een leuke serie op korte afstanden ook kan je luisteren naar verschillende radio zenders. Op langere afstanden kan je altijd genieten van een leuke film. Kortom erg comfortabel! 

The Hub Hotel
Wij logeren deze dagen in een hotel veertig minuten van het vliegveld en een halfuurtje met de trein en metro van de binnenstad af. We worden netjes opgehaald vanaf het station door een chauffeur van The Hub hotel. Meteen als je het hotel binnenkomt proef je al de moderne sfeer en de uitstraling vol klasse. Er is een groot restaurant The Mirror waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en avond eten. Het is een chic restaurant waar duidelijk ook is gelet op een strak design. Ook is er een leuke gezellige bar te vinden waar je s ’avonds leuk een drankje kan doen. Dit hotel is niet zomaar een hotel het bestaat maar liefst uit 13 verdiepingen. Op iedere verdieping vind je verschillende puzzelstukjes en die puzzelstukjes vormen samen een schilderij. Al die verdiepingen hebben samen maar liefst 162 kamers. Op iedere kamer vind je weer terug dat het een echt design hotel is.. Als je een kamer op een hoge verdieping boekt heb je ook nog eens een geweldig uitzicht op de Alpen. Ben je opzoek naar ontspanning? Of wil je juist even goed sporten? Dan moet je op de 13e verdieping zijn! Daar kan je een duik nemen in het zwembad met een uitzicht op de alpen, je laat je lekker verwennen in de spa met een goede massage of je gaat lekker fitnessen!. In de spa kan je kiezen uit verschillende behandelingen van massage tot aan een manicure aan toe!

Als je na een dag terug kom in het hotel en nog even van de zon wil genieten dan kan dat. Beneden zijn verschillende loungesets waar je comfortabel kan gaan zitten. Maar niet alleen binnen hebben ze op de styling gelet buiten namelijk ook. In de tuin van het hotel vind je verschillende sculpturen gemaakt door een Italiaanse kunstenaar. Ook als het donker word is het leuk om een keer buiten te gaan kijken, in de avond word namelijk het hotel verlicht met rood, groen en blauwe lichtjes. Wil jij ook genieten van dit mooie luxe design hotel boek dan op: www.thehubhotel.com.

Shoppen of Cultuur in Milaan!
Wij komen zowel voor het shoppen als voor de cultuur in Milaan. Vanaf ons hotel komen we in een half uur met de trein en de metro in de binnenstad van Milaan. We stappen uit bij het station Diomo. Meteen als we de trap omhoog lopen om naar buiten te lopen worden we verrast doordat we meteen de overweldigende Diomo Santa Maria Nascente (de Dom van Milaan) zien. De Dom in Milaan is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en vormt meteen het hart van Milaan. Binnen in de dom vind je veel Gotische kunst, middeleeuwse schatten en een apart interieur met torentjes en duizenden beelden. Daarom is De Dom ook één van de belangrijkste toeristische attracties. Misschien wel leuk om te weten is dat ze er 600 jaar over gebouwd hebben om de Dom af te krijgen en daardoor zijn er ook vele verschillende invloeden te vinden in dit gebouw. Als je denkt dat dit het enige toppunt van Milaan is dan heb je het mis links van de dom vind je de Gallaria Vittorio Emanuele ll een overdekte passage. Deze passage brengt samen wat wij in deze trip zochten: Cultuur en shoppen. In de reuze passage als je omhoog kijkt zie je geweldige gebouwen en in het midden vind mooie muurschilderingen. Ook vind je in het midden in de mozaïeken vloer het teken van de koninklijke familie van Savoye afgebeeld als een stier. Er word beweerd dat het geluk brengt als je over de genitaliën van de stier heen loopt. Deze passage is meteen dé attractie voor iedereen die van shoppen houd hier vind je winkels als Prada, Gucci, Luis Vitton maar ook vind je er een Mc Donalds. Rondom deze passage vind je verschillende leuke straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Verder heeft Milaan nog vele andere mooie gebouwen als het Paleis van de Sfoza’s de hertogen van Milaan.

Wil jij ook lekker gaan shoppen in Milaan of genieten van de geweldige gebouwen daar? Boek dan snel je vlucht: www.transavia.com.

[wpgmappity id=”28″]