Met Easyjet naar Rome!

Alle wegen leiden naar Rome, en zo ook die van Travel Unique Magazine. We waren nog nooit in de stad geweest die volgens velen door geen toerist gemist mag worden. De hoofdstad van Italië, het begin en de belangrijkste stad van de Romeinse tijd. Het is ook de stad met de meest bewaarde gebouwen uit deze Romeinse tijd. Er is zelfs een heus Forum Romanum, het vroegere dorp van de Romeinen, en de eerste loodjes van de metropool Rome. Het is wellicht de oudste stad, en heeft als enige een “Land” binnen de stadsmuren. Vaticaanstad is het welbekende staatje waar de Paus woont, en de Katholieke hoofdstad. Hier komen jaarlijks miljoenen Katholieken naartoe om de heilige te zien of om de St. Pieters Basiliek te bekijken. Ook de Vaticaanse musea zijn interessant en educatief. Vooral onder leiding van een van de gidsen van Presto Tours leren we veel over de historie van het Vaticaan. Een andere gids vertelt ons werkelijk waar alles over de Romeinse historie van de stad. Op eigen houtje verkennen we de open bezienswaardigheden en genieten we van de Italiaanse keuken, vooral de pizza was gewild. Overigens, is het tegenwoordig heel goedkoop om snel in Rome te komen, binnen ongeveer 2,5 uur vlieg je met Easyjet goedkoop naar de Stad. Verblijven doen we vlakbij de Paus, in Residenza Paolo VI. We maken kennis met een van de mooiste steden ter wereld, en komen er achter: “ Rome werd niet gebouwd in een dag”.

Een tocht door het Vaticaan met Presto tours
Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Rome is toch wel Vaticaanstad. Het is de kleinste onafhankelijke staat van de wereld en wel bekend als de hoofdzetel van de Rooms-Katholieke kerk. Maar ook de vele bezienswaardigheden zijn bekend en dan ook bijna niet te bezoeken zonder gids. Boek daarom een tour met Presto Tours door het Vaticaan om goede en duidelijke uitleg over de verschillende bezienswaardigheden te krijgen. Je bezoekt alles in en rondom het Vaticaan, waaronder de Sint Pietersbasiliek aan het Sint Pietersplein. Hier ga je ook daadwerkelijk in. Je ziet de verschillende opgebaarde Pauzen hier, wat een zeer rare gedachte is. Maar vele Katholieken uit de wereld komen hier speciaal voor naar Vaticaanstad. Het interieur van de Basiliek heeft prachtige beelden en schitterende plafonds. Onder andere het interieur van de koepel is beeldig. De basiliek staat jaarlijks garant voor verschillende gebeurtenissen en elke zondag klokslag 12:00 laat de paus zich zien en spreekt iedereen toe.
Presto tours heeft verschillende “Guided tours” door de stad. Onder andere het Romeinse forum, het vaticaan en een Colosseumtour biedt men aan op de website. Interesse? Boek uw tour op www.prestotours.com.

Met een gids door het Romeinse Rome
Een van de bekendste plekken in Rome is natuurlijk het Forum Romanum, met als pronkstuk het prachtige Colosseum. Wanneer je het op eigen houtje bezoekt, zie je natuurlijk de pracht en merk je dat er niet veel over is van de Romeinse tijd. Af en toe een pilaar van een verdwaalde tempel, of enkele funderingen van gebouwen. Maar wanneer je met een gids door de Romeinse overblijfselen loopt kom je er ook achter hoe het echt was. Ze laat in boeken zien, met tekeningen, hoe het echt was in die tijd. En zo wordt de wandeling een stuk interessanter. Ook verteld ze waar de gebouwen vroeger voor dienden. Het Forum Romanum is een van de oudste plekken ter wereld. Vroeger was het een hele stad waar wel een miljoen mensen woonden. Hedendaags een plek die jaarlijks bezocht wordt door vele toeristen. En die nemen ieder een ervaring mee die je niet aan iemand anders kan overbrengen. Alleen, zonder gids, kun je het verhaal erachter niet vertellen. Dat kunnen wij nu wel, maar gaan wij uiteraard niet doen. Het Romeinse forum heeft nog enkele overblijfselen die intact zijn, waaronder een oud kerkje. Ook de plek waar Julius Cesar “gecremeerd” werd is nog duidelijk zichtbaar. Nog dagelijks leggen de Romeinen hier bloemen neer om hun eer te bewijzen aan de stichter van dit prachtige Romeinse Forum.Het is het bekendste Romeinse gebouw ter wereld en een van de grootste Amfitheaters allertijden. Het Colosseum mag uiteraard niet ontbreken wanneer u Rome bezoekt. Gelegen aan het einden van de Via dei Fori Imperiali is het een van ’s Werelds meest indrukwekkende gebouwen om te zien. Het had veel zitplaatsen, zo’n vijftigduizend. Iedereen kwam er naartoe om de gevechten te zien tussen mens en dier. De gladiatoren en slaven die de strijd aangingen, zagen niet waar de leeuwen en tijgers vandaan kwamen. Onder de grond waren namelijk hele gangen gebouwd, waar de dieren normaal leefden. Enkele trappen brachten de mogelijkheid om de dieren naar boven te brengen. Ook slaven leefden onder de strijdgrond. De dieren kwamen uit het niets uit de grond zetten om het voor de bezoekers nog spannender te maken. Men speelde op de tribunes spelletjes, want men ging hele dagen naar het Colosseum om te kijken naar de gevechten. Een grote zonnewering zorgde ervoor dat men geen last had van de zon en/of regen. Meteen kom je er dus achter waar het idee van de ArenA vandaan komt! Hedendaags is er een museum waar je vanalles kan terugvinden over de Romeinse tijd en de functie van het Colosseum zelf. Erg interessant en het geeft een indrukwekkende ervaring mee!
Een rondwandeling door de stad
Wanneer je in Rome bent moet je zeker op eigen houtje gaan rondlopen. Neem een kaart van de stad bij de hand en loop langs alle prachtige bezienswaardigheden. Je ziet ondertussen de leukste terrasjes om te genieten van een hapje en een drankje. Starten doen we bij het wat minder bekende Piazza Navona. Hier staan enkele bekende fonteinen, die recentelijk nog in het nieuws zijn geweest vanwege enkele vernielingen. Op het plein zijn enkele leuke terrassen en restaurants. Wanneer je verder wandeld richting het oosten, kom je bij de andere belangrijke bezienswaardigheden terecht. Zo kom je als je richting de Trevifontein loopt lansg het eeuwenoude en prachtige Pantheon. Deze staat officieel te boek als oudste nog intacte gebouw van Rome. Loop even naar binnen om gratis de koepel van binnen te bekijken en informatie in te winnen over dit indrukwekkende gebouw. Boven in het dak is het topje weggelaten, waardoor de bovenkant ook echt open is. Ga dus niet naar binnen als het regent.
Een beroemde fontein in Rome
De Trevifontein is zesentwintig meter hoog en tweeëntwintig meter breed. De welbekende mythe zegt dat men er geluk uithaalt door een muntje erin te gooien. Als je over je linkerschouder twee muntjes in de fontein gooit en je ogen sluit, denkend aan Rome roept: “Arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit”. Dat betekent: “ Tot wederziens Rome, ik wil je genade, je water stroomt naar de Tiber”. Dat is dus een extra reden om de Trevifontein te gaan bekijken. Buiten het mooie fabeltje om, is de Trevifontein zeker een bezoek waard. Vooral in de zomer, als het er behoorlijk warm wordt, komen de vele Romeinen naar de fontein om lekker af te koelen. Maar tegenwoordig zijn het veelal toeristen die de fontein bezoeken. De prachtige beelden en het spetterende water geven een uitzonderlijk beeld waardoor de fontein zo beroemd is. Zeker niet vergeten tijdens je bezoek dus!

Trappen maakt het beroemd
Tien minuten wandelen vanaf de Trevifontein en je komt bij nog een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je vindt daar de Spaanse trappen op het Piazza di Spagna. De term Spaanse trappen word vaak gebruikt als populaire naam voor dit plein. In de lente zijn de trappen voorzien van vele bloemen wat een prachtig zicht op deze mooie trappen geeft. Bovenaan de trappen staat de ker de Trinita dei Monti die nog in opdracht van Lodewijk XII is gebouwd. De Paus brengt ieder jaar een bezoek aan het Mariabeeld aan de voet van de Spaanse trappen. Hij geeft hier dan een bloemenhulde aan het beeld. Vele toeristen nemen even een pauze op een van de Spaanse Trappen. Er lopen enkele verkopers rond die je graag een verfrissend biertje brengen. Ook verkopen ze etenswaren zodat je lekker kunt lunchen op de beroemde trappen!
Met Easyjet spotgoedkoop naar hartje Rome
De luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft sinds een aantal jaren veel vaste lijndiensten vanaf luchthaven Schiphol in Amsterdam. Rome is een van die bestemmingen. En omdat Easyjet het Lowcost principe hanteert, is het mogelijk spotgoedkoop te vliegen naar Rome Fiumicino, westelijk gelegen van Rome. Het is een van de meest vriendelijke Lowcost airlines met vrolijk maar professioneel cabinepersoneel. De hapjes en de drankjes zijn nog aardig goedkoop en je hoeft er niet veel extra te betalen, want wie neemt er nou een grote koffer mee voor een weekendje of lang weekend Rome? Op de website kun je gemakkelijk je vlucht boeken naar Rome, vanaf € 27,99 per enkele reis. En zo gebruiksvriendelijk als de website is, je kunt je koffers naar eigen keuze bijboeken, hotels opzoeken, verzekeringen afsluiten en zelfs je bustransfer naar het hotel regelen! Reserveer snel op www.easyjet.com en bezoek de prachtige Romeinse stad met deze goede luchtvaartmaatschappij!

Relaxen naast de Paus in hotel Residenza Paolo VI
Een van de meest centrale punten in Rome is bij het Vaticaan in de buurt. Vanuit hier kun je gemakkelijk het centrum inlopen, of richting een metrostation lopen. Om daar dan je overnachting te hebben is dan alles wat je nodig hebt om de stad goed te zien. Hotel Residenza Paolo VI is een van de mooiste hotels van Rome, en heeft eigenzinnige kamers met heerlijke zachte bedden. Op het terras, bovenin het hotel gevestigd, heb je de mogelijkheid een hapje en een drankje te doen. Dan heb je een prachtig uizicht op de St. Pieters Basiliek. Het is overigens het enige hotel wat direct tegenover het St. Pietersplein. Het charmante hotel biedt 23 comfortabele en elegante kamers met allen een douche, wc, satelliet televisie, minibar, een kluis en alle andere belangrijke benodigdheden. De Wifi verbinding, die gratis is, is eveneens handig tijdens je bezoek. Zo kun je altijd het thuisfront op de hoogte houden van je laatste bevindingen in Rome.De ingang van het hotel is leuk gedecoreerd en naast de ingang is nog een leuke souvenirshop met unieke en prachtige souvenirs. Vooral het Vaticaan is belangrijk in deze winkel. Je moet even wat treden omhoog, echter kun je ook met een instabiel liftje naar boven. Dan kom je bij de gezellige receptie terecht die je naar een van de mooi ingerichte kamers brengt. Het uitzicht kan mooi zijn, vooral als je op de binnenplaats, het Vaticaan of de andere kant het centrum in kijkt. Je bent met het openbaar vervoer binnen tien minuten in het stadscentrum, wandelend ongeveer binnen twintig minuten.

Boek uw overnachtingen op: www.residenzapaolovi.com.

Voor meer informatie over Italië en Rome zijn hier de contactgegevens:
Tourist Information Rome
www.tourismoroma.it
Telefoonnummer Call Center: +39 060608