Luxe en genieten vlakbij Palma de Mallorca

Castillo Hotel Son VidaMallorca is voor vele jongeren onder ons een heus Mekka. Met de hele vriendengroep lekker op stap in El Arenal. Maar wij kijken verder. Wat is er nog meer te doen op dit prachtige eiland. Dit is het eerste deel waar wij een stukje Mallorca bezoeken waar niet iedereen meteen aan denkt bij een bezoek aan het eiland. We verblijven in het werkelijk schitterende Castillo Hotel Son Vida, een vijfsterren hotel gelegen in het prachtige heuvellandschap ten westen van Palma de Mallorca. Hier genoten wij  van de luxe, bekeken we wat Palma de Mallorca allemaal te bieden heeft en kijken we verder dan alleen met het toeristische oog.

Golfen? Verblijf in Castillo Hotel Son Vida!
Zeg nou zelf, op een prachtige locatie golfen? De Son Vida Club ligt rondom het prachtige Castillo Hotel Son Vida. De gezamenlijke groep heet Arabella Golf Courses. Hier vindt je drie verschillend golfbanen met ieder 18 holes. En er is ook een nieuwe baan, de geweldige par-3 baan met 9 holes. Er is voor ieder wat wils, of je nu beginner bent, of al jaren lang de balletjes slaat. Er is ook een school zodat iedereen hier golflessen kan volgen. Even negen holes slaan, daarna lunchen in het restaurant van het hotel, om vervolgens de andere negen holes af te maken. Heerlijk toch? En dat alles in een prachtige omgeving met bossen, heuvels en vaak zelfs uitzicht op de Middellandse zee! Je kunt green-fees en meer informatie krijgen bij de receptie van het Castillo Hotel Son Vida. Niet veel tijd? Probeer dan eens een balletje te slaan op de driving range. Ook leuk als je het nog nooit gedaan hebt. Meestal loopt er wel een Golfer rond die je alles kan vertellen en zelfs het een en ander kan leren. Zo heb ik het ook geleerd.

Castillo Hotel Son Vida Panorama

Stadsbezoek aan Palma de Mallorca
Van de hoofdstad van het gelijknamige eiland verwachten we eigenlijk niet veel. Het is een grote stad waar je niet met de auto wilt rondrijden. Toch raad ik dit aan. Zo kom je op plekjes, waar je eigenlijk nooit verwacht te komen. En dan bedoel ik prachtige Schitterende ingang van de Kathedraal van PalmaAppartementencomplexen met uitzicht op zee richting Playa de Palma, of de buitenwijken waar een gezellige tapasbar snel gevonden is. Het middelpunt is natuurlijk de Kathedraal die de naam Le Seu draagt. Deze prachtige kathedraal kijkt uit op de Middellandse zee en is omringt door gezellige barretjes en restaurantjes. Ook de gebouwen om de kathedraal heen zijn historisch en mooi te noemen. De gotische kathedraal stamt uit de 15e eeuw. Gaudí heeft zelfs nog in de twintigste eeuw enkele toevoegingen gedaan. Binnen ziet alles er prachtig uit, vooral als het zonlicht door de Glas-in-lood ramen heen komt is het een kleurrijk festijn.

Gezellig PalmaOok zeker een bezoekje waard is  de haven van Mallorca. Havens zijn belangrijk voor het eiland. Veel toeristen komen misschien met het vliegtuig, maar de rijke komen met hun jacht. En wat is er nou leuker dan een middagje dure jachten kijken in de haven? En in de haven kun je zelf ook nog een bootje huren om het eiland op een originele manier te verkennen. Ik raad je ook aan om gewoon een wandeling te maken door het centrum. Je komt dan leuke terrasjes, restaurantjes en leuke boetiekjes tegen. En vergeet de belangrijkste bezienswaardigheid van Mallorca niet: Het prachtige zandstrand met de azuurblauwe zee. Hier kun je op verschillende manieren genieten, waaronder met een hapje en een drankje bij de strandbar!

Bezoek Palma Aquarium
Is het een dagje minder weer. Of is het gewoon prachtig weer en heb je zin om eens wat leuks te doen? Bezoek dan zeker het Palma Aquarium. Het aquarium bestaat uit prachtige grote Ook haaien vind je in het Aquariumreservoirs binnen en buiten zijn er ook enkele zeedieren te zien. Bij binnenkomst krijg je een plattegrond en kan je zelf kiezen welke route je loopt. Buiten het aanschouwen van de dieren in ruime reservoirs zijn er ook enkele activiteiten. Zo is er interactie mogelijk tijdens een duik met de roggen of zelfs een duik tussen de haaien! Kijk op de onderstaande website voor meer informatie. Ik heb eens met haaien gezwommen, niet hier, maar dat was geweldig. Aan de ene kant is er de enorme angst, aan de andere kant de adrenaline door het zwemmen met deze gevaarlijke wezens. Overigens is dit geheel veilig. Ook kun je een rondleiding met een gids door het aquarium nemen. Men legt dan alles over de vissen en zoogdieren uit!

Een erg mooi plekje in het aquarium is de Jungle. Het is de grootste “roofgarden” van Spanje. Hier is een regenbos uit de Amazone nagebootst. En niet alleen de planten, maar ook de Buiten is het ook prachtig!temperatuur is precies zoals in de Amazone. Er is ook een mooie waterval en je kunt er op de foto met een papegaai. Erg leuk voor je fotoalbum. Dan gaan we weer naar binnen, waar we zeldzame schildpadden zien en onder de haaien door lopen. En voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Zo is er buiten een speeltuin en zijn er binnen enkele educatieve mogelijkheden. Lekker eten? Er zijn verschillende mogelijkheden in het park. Voor meer informatie, of voor je reservering ga je naar de website van het aquarium www.palmaaquarium.com. Tickets vanaf dertien euro voor volwassenen en zes euro voor kinderen onder de twaalf.

Castillo Hotel Son Vida
Het hotel waar je gezien wilt worden, en die je gezien moet hebben. Een vijf sterrenhotel op Mallorca als geen ander. Het hotel is gevestigd in een prachtig Kasteel. Het hotel ligt in de Het zwembad van Castillo Hotel Son Vidaheuvels achter Palma de Mallorca en heeft op sommige locaties prachtig zicht op de hoofdstad van het eiland, met als hoogtepunt zicht op de haven en de kathedraal. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en is omringt door prachtige tuinen. Met 164 kamers is het hotel ook nog eens enorm. Vier zwembaden en een Spa waar je gratis naar binnen kunt als hotelgast. In de Spa heb je meerdere mogelijkheden voor behandelingen en massages. Bij de zwembaden houden de badmeesters je in de gaten. Zij maken de heerlijk zachte ligbedden voor je klaar door er handdoeken op te leggen. Een perfecte service in dit elegante vijf sterrenhotel.

De Prachtige kamers hebben een open raam naar de badkamer.Als je een overnachting in Castillo Hotel Son Vida boekt, heb je de keuze uit meerdere opties. Zo is er de Klassieke kamer en de deluxe kamer. De klassieke kamers hebben uitzicht op de tuin. Er is een flatscreen-tv, dvd speler en gratis Wi-Fi aanwezig. De kamers hebben vloerverwarming en een ruime badkamer met aparte douche en bad. Je mag gratis gebruik maken van een badjas en van sloffen. De Deluxe kamers zijn wat groter en hebben prachtig uitzicht vanaf het terras of je balkon. Alles is aanwezig in alle kamers: Airconditioning, Kluisje, zithoek, toiletartikelen, pay-per-view tv en nog veel meer. De bedden zijn heerlijk en de kamers worden dagelijks schoongemaakt. Je kunt 24 uur gebruik maken van de roomservice.

En als je culinair ook wilt genieten, dan kan dat ook in een van de restaurants van het hotel. De elegante ingang van het kasteel, of eigenlijkhotel.Restaurant Es Ví is het restaurant met de Spaanse specialiteiten en uiteraard gerechten uit Mallorca. Kijk op de website http://www.restaurant-esvi.com voor meer informatie over het restaurant en bekijk het menu. Topper vind ik persoonlijk de SucklinPork met sinaasappelsaus en mosterd. Ook kun je dineren in Restaurant Es Castell. Dit restaurant heeft een menu wat ze aanpassen aan het jaargetij. Erg gezellig restaurant met mooi uitzicht en vriendelijk personeel. Het ontbijt wordt daar geserveerd. Hier kun je een omeletje laten maken, of genieten van het koude buffet met lokale specialiteiten. Geniet vervolgens aan het zwembad bij de bar van een heerlijke cocktail. Er wordt soms een heerlijke slushpuppy uitgedeeld tijdens de middag.

Enthousiast geworden? Boek een kamer of voor meer informatie bezoek je Restaurant op het grote terras met zicht op Palmawww.castillosonvidamallorca.com. Ben je een Starwood Preferred Guest? Dan zijn er upgrades mogelijk of krijg je korting. Je spaart in ieder geval punten tijdens je verblijf!

Reis met transavia.com binnen 2,5 uur naar Palma!
transavia.com vliegt vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam-The Hague Airport naar het zonnige Palma de Mallorca. Met een boeing 737 vlieg je in ongeveer 2 uur en 30 minuten naar het vliegveld. Tussen April en Oktober  kun je elke dag naar Palma vliegen. Kijk snel op www.transavia.com om te kijken of jouw vlucht nog beschikbaar is. Het is Sale bij transavia.com!