Flitsbezoek aan Barcelona

Binnen twee uur vloog ik vanaf airport Weeze in Duitsland richting de Spaanse zon. Ik landde op Girona, een vliegveld dat zich op een uur rijden van Barcelona bevind. Vooral wanneer je opzoek bent naar goedkope vliegtickets is deze vluchthaven een goed alternatief.
Buiten staan de bussen al op je te wachten om je naar het centrum van Barcelona te brengen, een retourtje kost 25 euro. Bewaar het buskaartje dus goed want deze heb je weer nodig voor de terugweg.Achteraf straatje in Barcelona

Aangezien dit niet mijn eerste bezoek aan de hoofdstad van Catalonië was heb ik niet de standaard toeristische attracties opgezocht. Een bezoek aan de voetbaltempel Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, heb ik dit keer bijvoorbeeld overgeslagen. Als je van voetbal houdt is dit wel een absolute aanrader. Daarnaast zijn onder andere de Sagrada Familia en Park Güell erg mooi en zeker de moeite waard om met een bezoekje te vereren.

De Ramblas, de lange en beroemde boulevard van Barcelona, kon ik natuurlijk niet overslaan. Hier is altijd veel te doen en vooral veel te zien. Er zijn kunstenaars, living statues, marktkraampjes et cetera.

Groenten en fruit in de markthal

Op de Ramblas bevind zich de St. Josep la Boqueria markthal. Hier moet je echt naar toe! Er is namelijk van alles te vinden op het gebied van eten. Van een slagerij tot een snoepwinkel en van de groenteboer tot een viswinkel, het is er allemaal. Er is zelfs een bar waar je je pas gekochte producten kunt laten bereiden terwijl er een koud biertje voor je word getapt. Het is geheel overdekt wat zorgt voor een unieke sfeer.

Erg leuk om hier rond te wandelen.

Qua vervoer kun je je trouwens prima verplaatsen met de metro. Laat de auto aan de kant staan want rijden in het drukke centrum van Barcelona is geen pretje. Om gebruik te maken van de metro kan je voor € 9,80 een tien-ritten kaart aanschaffen. De metro brengt je een stuk sneller van A naar B dan dat je mede auto zou reizen. Mocht je het moeilijk vinden om het metro-stelsel te begrijpen, aarzel dan niet om een Spanjaard aan te spreken, deze helpen je graag. Zorg er wel voor dat je in de metro constant op je portemonnee, telefoon en andere waardevolle spullen let, er zijn namelijk erg veel zakkenrollers actief.

Natuur buiten de stad

Ik ben op mijn tweede en tegelijkertijd zonnige dag naar Tibidabo gegaan. Dit uitzichtpunt met een mooie kerk kijkt uit over de stad Barcelona en bevindt zich iets buiten het centrum. Vanaf hier kijk je over de gehele stad heen en kan je genieten van de rust. Je kunt met de tram en een busje omhoog, deze rijden alleen in het weekend, maar je kan ook een actieve wandeltocht door de natuur maken. Dit laatste zorgt ervoor dat je onderweg al erg mooie plaatjes kan schieten van de stad en de omgeving. Op de top van de berg bevindt zich een kerk met een enorm beeld van Jezus dat doet denken aan het standbeeld van dezelfde man boven Rio de Janeiro in Brazilië.

Tibidabo

Qua uitgaansleven in Barcelona zit je gebakken, het is hier namelijk fantastisch. Van kleine Spaanse kroegjes met TL-buis verlichting tot de hipste clubs; het is er allemaal. Ikzelf ben onder andere naar de clubs Sutton, Bling Bling en Costa Breve geweest. Hier kan je je prima vermaken maar neem wel een goed gevulde knip mee want de biertjes zijn hier niet goedkoop. Wil je liever wat minder geld uitgeven dan is de Ierse pub George Payne een goede optie. Hier krijg je een bucket gevuld met ijs en vijf Heineken bier voor tien euro. Niet verkeerd als je je bedenkt dat je in de eerdergenoemde clubs algauw zes tot acht euro kwijt bent voor een pilsje.
Zon en palmbomen