Op vakantie naar Rhodos

LindosGeschreven door: Fleur de Bakker, www.corendon.nl.
Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland en staat bekend om zijn milde klimaat, fijne stranden en culturele bezienswaardigheden. Niet voor niets reizen ieder jaar vele vakantieliefhebbers naar dit paradijs aan de Middellandse Zee.

Rhodos heeft als vakantie-eiland het volledige pakket: stranden, nachtleven, cultuur, landschap en comfort. Het is een zon-eiland; Rhodos heeft de meeste dagen zon van het hele Middellandse Zee-gebied. Bovendien is Rhodos het meest vruchtbare Griekse eiland, waardoor het eiland ontzettend groen is. Het achterland rotsachtig en vrijwel onaangetast.

De rijke historie van het eiland kun je goed ervaren in Rhodos-stad. De stad dateert uit de riddertijd en behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Je vind er een wirwar van straatjes en middeleeuwse forten. Ook de stad Lindos is een belangrijke attractie voor een vakantie in Rhodos-stadRhodos. Lindos was in de oudheid een zeer belangrijke handelsstad vanwege de centrale ligging en de natuurlijke havens. Hier vind je de overblijfselen van een Akropolis, waar je culturele invloeden van over heel de wereld terugvindt.

Zonliefhebbers komen dus voldoende aan hun trekken op deze vakantiebestemming in Griekenland. Eén van de mooiste baaien van Rhodos is St. Pauls Bay, net ten zuiden van Lindos. In de ondiepe baai kun je prachtig snorkelen. Adrenalinejunkies kunnen een duik nemen vanaf aangelegen rotsen. In de baai liggen twee stranden, een kunstmatig aangelegd strand en een strand met een mix van zand en fijn grind.

St. Pauls BayDoen op Rhodos:

  • Wandel door de kronkelende straatjes van Rhodos-stad en bekijk de middeleeuwse forten.
  • Verken het eiland per scooter of quad, vanaf 20 euro per dag.
  • Beklim de Akropolis van Lindos te voet of per ezel.
  • Trek de bergen in en stop bij een ‘taverna’ voor een echte Griekse eetervaring.
  • Bezoek het bergdorpje Monolitho, gelegen aan de voet van de op één na hoogste berg van Rhodos: de Akramytis.

[wpgmappity id=”53″]