Genieten in Lyttos Beach Hotel Kreta

Lyttos Beach Hotel op Kreta
Even helemaal weg van alles. Lekker genieten en alleen maar uitrusten van je drukke werkjaar. Dit alles is natuurlijk mogelijk in veel bestemmingen, maar wij bezochten voor u een van de mooiste binnen drie uur vliegen. We gaan naar Kreta, waar we vlakbij het pittoreske dorpje Analipsi hotel Lyttos Beach bezochten. Een groot All inclusive resort direct aan de Middellandse Zee. De afstand tot de bruisende steden Chersonissos, Heraklion en Aghios Nikolaos zijn relatief klein en eventueel zelfs met de bus te doen. En waarom zou je het hotel nog uit gaan als er van alles is te doen? Sport, entertainment maar ook eten en drinken zijn van goede kwaliteit in dit mooie resort met privéstrand. Wandel in de avond rustig langs het strand over de boulevard of geniet van de prachtige tuinen van het resort.

De Kamers
Alle kamers hebben veelal dezelfde faciliteiten. Je hebt een balkon of een terras met een zitje waar je kunt genieten van uitzicht op zee, of uitzicht op de tuinen van het resort.  De bedden zijn zacht genoeg, wat niet altijd zo is in Griekenland. Je hebt de keuze uit een Suite, een- of tweepersoonskamer of een familiekamer. Er zijn ook kleine “bungalows” waar je een verdieping van krijgt en prachtig uitzicht hebt op de zee. In iedere kamer vindt je een Minibar waar bij aankomst water in ligt, deze wordt dagelijks door de schoonmakers bijgevuld. U raad het dus al: er wordt dagelijks schoongemaakt. Er is in het hotel een ruime keuze aan televisiezenders op je flatscreen tv en telefoneren in de kamer is ook mogelijk. In de badkamer kun je douchen of zelfs in je ruime bad uitrusten. Denk er wel aan dat je geen WC papier mag doorspoelen in Griekenland. En niet onbelangrijk: Elke kamer heeft Airconditioning.

All Inclusive vakantie!
Tegenwoordig gaan velen genieten van de All Inclusive formule: Eten en Drinken wat je wilt. Vaak krijg je dan niet de Coca-Cola die je gewend bent, maar hier in Lyttos Beach is dat wel het geval. Je hebt van alle sterke dranken zelfs de mogelijkheid te kiezen, als mede heerlijke cocktails. Dit alles in verschillende bars door het hotel heen en aan de zwembadbar. Vergeet daar niet de verschillende cocktails uit te proberen, heerlijk met een windje in de rug en de zee op de achtergrond. Ook frisdranken, sappen, koffie en thee zijn te verkrijgen. De bar is open tot 01:00. Tijdens de middag kun je snacks en ijs verkrijgen bij de snackbar. Het onbijt, de lunch en het diner worden allen in het centrale restaurant geserveerd. Er is ook een restaurant aan zee, de Taverne, waar je moet reserveren. Dit restaurant is wat meer authentiek Grieks en je kunt er meerdere verschillende gerechten krijgen. Probeer zeker de lekkere Gyros, Souvlaki en Tzatziki uit! Het buffet bestaat vaak uit bekende griekse gerechten, maar ook gewone internationale gerechten kom je er tegen. De Showcoocking is fantastisch: Kies wat je wilt en het wordt direct voor je klaar gemaakt.

Belangrijke en mooie faciliteiten
Om te sporten moet je bij het Lyttos Beach hotel zijn. Er zijn behoorlijk wat tennisbanen en er is een kleine golfbaan waar je kunt oefenen en een aantal holes kunt uitproberen. Bij het kleine zwembad dichtbij het strand vindt je een fitnesscentrum waar je op de vele apparaten in perfecte shape blijft. Het hotel kent meerdere verschillende zwembaden, de grootste is te vinden bij de welbekende zwembadbar, waar ook de snacks worden geserveerd tussen het ontbijt, lunch en diner in. Hier is een lang zwembad, wat weg heeft van een wedstrijdbad. Aan het eind van dit zwembad is een kleiner zwembad waar de glijbanen uitkomen. Naast dit zwembad is een kinderbad met kleine glijbanen en een klein kasteeltje waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Bij het fitnesscentrum vindt je een kleiner zwembad, waar rust centraal staat. Hier geniet je van de rust, en de prachtige tuinen. Want die heeft het hotel. Vele palmbomen en prachtige bloemen, paden door deze geweldige tuinen brengen je van kamer naar zwembad of strand.

Belangrijkste services:
– 24uurs Receptie
– Prive-Parkeren
– Gratis ligbedden bij zwembad/strand
– Massages en Schoonheidsbehandelingen
– Animatieteam/Miniclub (Vooral Duits/Engels)
– Water sports
– Dokter
– Autoverhuur

Wil je ook genieten van de prachtige tuinen in het hotel, of van een All Inclusive vakantie op een prachtige locatie in een geweldig hotel? Dit hotel heeft alles te bieden en is een must voor families met kinderen. Want het animatieteam is geweldig. Er zijn wel Russen in het hotel, maar zij zijn vrij rustig en dus niet vervelend. Voor een ideale zomervakantie, maar ook in het voor- en najaar boek je de vakantie op www.lyttosbeach.gr.

Een taxi naar de luchthaven van Heraklion kost je ongeveer 20 euro. Vliegen naar de luchthaven doe je weer vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht of Rotterdam/Den haag met transavia.com. Zij bieden gedurende het seizoen directe vluchten aan naar deze bestemming. Vluchtduur is ongeveer 3,5 uur. Boek je vlucht op www.transavia.com.