Kreta: Genieten in Elounda Mare!

Voor de een is een vakantie bedoeld om helemaal los te gaan. Om zoveel te drinken dat je niks meer weet. Voor de ander is Vakantie alle bezienswaardigheden bezoeken. Maar voor de meeste mensen is Vakantie uitrusten van een jaar lang hard werken. En dan hebben we ook echt rust nodig. Wij zoeken deze rust op in een vijfsterren hotel genaamd Elounda Mara Hotel Relais & Châteaux. Dit hotel ligt aan de kust van Elounda, een van de mooiste gebieden van Kreta, met het meest heldere water wat er ook maar ergens in Europa te vinden is, volgens kenners dan. In het hotel kom je echt tot rust. Het heeft een Spa en vele watersportmogelijkheden. Elke kamer is modern ingericht, en een bungalow met privé zwembad behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Droom weg in dit artikel over het prachtige Elounda Mara Hotel Relais & Châteaux.

In het hoofdgebouw zijn er vierentwintig kamers tweepersoonskamers te vinden, negen suites met een slaapkamer, vijf superior suites met een slaapkamer en zes superior suites met twee slaapkamers. Er zijn ook prachtige bungalows in de wijde omgeving met elk genoeg ruimte en privacy, heel veel privacy. Het echte uitrusten kan in die bungalows. Er zijn zes deluxe bungalows, tien superior bungalows, acht bungalows met twee slaapkamers, een superior bungalow met drie slaapkamers en zeven minoan Royalty suites. Elke kamer in het hoofdgebouw heeft een balkon of terras en een prachtig uitzicht op de heldere wateren van de Middellandse Zee. De bungalows hebben allen een privétuin met volledig zeezicht op de Middellandse Zee en een privézwembad gevuld met zeewater. Elke bungalow heeft een uniek design en zijn gevestigd in de prachtige tuinen van het complex.

Misschien was er wat teveel informatie in bovenstaand stukje. Te veel praktische informatie misschien? Dan hebben we het maar over onze eigen ervaring. We komen aan in een prachtig gebied, genaamd Elounda, uit de richting van Aghios Nikolaos. We zien een grote hotelketen liggen, maar hebben wel wat moeite met het vinden van het juiste hotel. Ineens zien we een soort “kasteelpoort” wat de ingang van Elounda Mare schijnt te zijn. Onze auto wordt geparkeerd door de parkeerwachters en we worden hartelijk ontvangen door de receptie. Bij het inchecken wordt al gauw duidelijk dat wij in een heerlijke ruime bungalow mogen vertoeven. We worden rondleidend over het complex naar onze bungalow gebracht, waar we genieten van alles wat we om ons heen zien. De ligstoelen aan het zwembad hebben prachtig zicht op zee. De tuinen zijn zo mooi groen en er heerst een aangename rustige sfeer. Geen schreeuwende kinderen of wat dan ook, pure rust in de pure natuur.

Na een kleine wandeling komen we aan bij de bungalow. Bij het openen van de deur zien we meteen dat het een geweldige kamer is, met zeezicht! Een ruim tweepersoonsbed, met hele zachte matrassen en grote kussens waar je zo lekker in kan wegdromen. In de ruime kamer staat ook nog een bank met twee stoelen waar je heerlijk TV kunt kijken. Volgens ons niet nodig, maar altijd handig om het nieuws te volgen natuurlijk. De badkamer is erg groot en heeft een aparte Douche die je heerlijk kan masseren en die overal water spuit. De jacuzzi geeft een heerlijke massage weg en is groot genoeg voor twee. Het toilet staat in een aparte kamer aan het eind van de lange badkamer. Heerlijk. Als we naar buiten lopen hebben we een tuin van ongeveer vijftien meter lang. Een terras met een tafeltje en twee stoelen aan de bungalowzijde van de tuin, een ander terras met twee ligstoelen aan de andere kant. En ertussenin ligt een heerlijk Zwembad, een zwembad waar niemand anders gebruik van maakt, dan alleen de bezoekers van de Bungalow!

Voor een culinair hoogstandje ben je bij Hotel Elounda Mare ook op de juiste plek. Er zijn verschillende restaurants aanwezig, waaronder het “Yacht Club” restaurant, die uitkijkt op het strand. Deze serveert dagelijks de lunch en het diner in de zomermaanden met een gevarieerd vis- en vleesmenu. Eens per week is er de “Fisherman’s Evening” met heerlijke culinaire hoogtepunten! Het prijswinnende “Old Mill” restaurant staat bekend om zijn luxe eetmogelijkheden met een aparte mediterrane keuken. Het restaurant ligt in de prachtige tuinen en kijkt tevens uit op zee. Zie hier de zon ondergaan in een oase van rust en geniet tegelijkertijd van een heerlijke culinaire avond. Het restaurant heeft een ruime keuze aan heerlijke Griekse wijnen, maar ook geïmporteerde wijnen staan op de wijnkaart. Denk er wel aan dat je het restaurant nette kleren draagt en geen zwemkleding.

In het naastgelegen hotel Porto Elounda Deluxe resort vindt je “The Six Senses Spa” waar je de mogelijkheid hebt heerlijk te genieten van alle verdiende wellness. Je kunt er uit alle gebruikelijke Spa faciliteiten kiezen waaronder massages, beautybehandelingen en modderbaden. De Spa wordt elk jaar geprijsd om zijn strakke design, goede service en heerlijke oase van rust. Zeker een bezoek waard als je in Hotel Elounda Mare verblijft.

Wilt u een bezoek brengen aan een luxe hotel waar u geheel tot rust kan komen? Kies dan voor Elounda Mare Hotel uitkijkend over Mirabello Bay aan de Noordkust van Kreta. Het ligt op ongeveer twintig minuten rijden van Aghios Nikolaos en er zijn genoeg leuke bezienswaardigheden in de buurt. Boek snel uw overnachtingen op http://www.eloundamare.com. Daar vindt u relevante prijzen en kunt u direct uw reis naar de zon boeken!

TIP: Transavia.com vliegt goedkoop naar Heraklion! Vanaf daar is het maar een uurtje rijden naar Elounda Mare! Bezoek www.transavia.com en boek nu je vlucht naar Heraklion.

[wpgmappity id=”22″]