Naar de Blue Lagoon en overnachten bij de Northern Lights Inn

Tijdens onze reis naar IJsland mag een bezoek aan de Blue Lagoon natuurlijk niet ontbreken. Op onze laatste dag verblijven we naast de Blue Lagoon in de Northern Lights Inn. Eigenlijk zelfs op loopafstand van de Blue Lagoon genieten we daar ook nog van een stukje wellness en heerlijk eten in Max’s Restaurant. We zijn dan ook helemaal uitgerust om weer naar huis te gaan. Maar eerst nog even relaxen in de Blue Lagoon. Het wereldberoemde Wellnessoord staat op de Bucket list van velen, zo ook op die van ons. We nemen je mee naar deze prachtige plek in een net zo’n prachtig land.

Bezoek de Blue Lagoon
De Blue Lagoon, gelegen tussen de luchthaven Keflavik en Reykjavik in, mag je echt niet missen. Als je een auto huurt kun je gemakkelijk op de heen of terugweg een bezoek brengen aan deze unieke baden. Wij combineren het met een nachtje in de Northern Lights Inn. De missie van de Blue Lagoon? Het is de bedoeling dat zij energie creëren voor het leven door middel van de krachten van de natuur. Men vindt de energie het belangrijkste in het leven, ten slotte moeten we allemaal werken of naar school toe, waar energie voor nodig is. Als je even niet zo veel energie hebt, is het ideaal deze op te halen in de Blue Lagoon. Deze natuurlijke baden, ook bekend door zijn enorme zwavellucht, zijn de bekendste en een van de meest populaire attracties van IJsland. Het geothermische zeewater wat er natuurlijk binnen stroomt, wordt automatisch vernieuwd binnen de 40 uur. Als extraatje op het relaxen in de Lagoon, heeft u ook nog eens toegang tot de stoombaden en sauna. Een massage in het water en spa behandelingen zijn ook mogelijk. Het aantal bezoekers per jaar is hoger dan het aantal inwoners van IJsland. Het Exclusieve Bad en de lounge is een optie voor de gasten om meer privacy te hebben. Hier zijn zes privé kleedkamers voor een of twee personen en toegang tot een gereserveerde lounge met toegang tot de Blue Lagoon. Op de tweede verdieping is een buiten dek die over de Blue Lagoon heen kijkt. Het Lava restaurant en bar is de perfecte gelegenheid om een hapje en een drankje te doen.

DCIM100GOPROGOPR0373.JPG

Onze ervaring met de Blue Lagoon was fantastisch. Een unieke gebeurtenis. Allereerst worden we ontvangen bij de receptie, waar we de handdoeken en de toegangskaarten in ontvangst nemen. Met die handdoeken lopen we richting de kleedkamers, waar we ons klaar maken voor de ervaring. Onthoud dat de kleedkamers gezamenlijk zijn en dat mannen en vrouwen apart dienen te gaan. Het begint al schemerig te worden tijdens ons bezoek en de temperatuur schommelt rondom het vriespunt. Door de deur rennen we snel naar de warme wateren, van 39 graden, om daar vervolgens in te lopen. Het is tussen de 90 en 160 centimeter diep, en met een zwavellucht die nog net te weerstaan is genieten we van de rust en het heerlijk zachte water. We zien bijna niets door de stoom die het water afslaat. We zwemmen even rond, en komen op een plekje waar het warmer lijkt te zijn dan op andere plekken. Dit komt omdat hier waarschijnlijk net een punt zit waar het water op grotendeels natuurlijke wijze verwarmd wordt. We gaan eerst naar de “Mask Bar”. Hier kun je verschillende maskers uit proberen. Bij een regulier ticket kun je een masker nemen, bij een Premium ticket kun je er drie doen. Allen hebben ze een andere functie. Dit leggen ze netjes uit zodat je niet zomaar wat op je gezicht smeert!

DCIM100GOPROGOPR0369.JPG

Even verderop zwemmen we naar de bar, waar we in het warme water genieten van een lekker koud biertje in de koude buitenlucht en het heerlijke warme water. Een heerlijke ontspanning, waar we nog wel langer van wilden genieten. Als we het bad uitgaan, zijn we zo zacht als een ijsbeerknuffeltje, en verlaten we deze prachtige attractie. Zeker een bezoek waard en een aanrader voor iedereen. Voor meer informatie en reserveringen (Want je moet wel van tevoren reserveren) ga je naar: https://www.bluelagoon.com/.

DCIM100GOPROGOPR0396.JPG

Overnachten bij Northern Lights Inn
Gelegen op loopafstand van de Blue Lagoon is een gezellig en comfortabel hotel luisterend naar de naam Northern Lights Inn. Bovendien is het hotel vlakbij het vliegveld zodat je ook daar binnen no time bent. Ideaal voor bijvoorbeeld een vroeg vertrek of een late aankomst. Bovendien is er een uitstekend restaurant “Max’s Restaurant” aanwezig zodat je ook culinair kunt laten verrassen tijdens je verblijf. Het hotel heeft verschillende kamertypen. Wij verblijven in een luxe kamer met een groot tweepersoonsbed en een fijn bed voor onze dochter. De kamer is netjes ingericht en heeft tevens een zitje zodat je ven lekker kunt genieten van een drankje. En vanuit je raam heb je wellicht uitzicht op het noorderlicht. De badkamers zijn van alle gemakken voorzien. De kamers zijn vooral fijn en groot en dat maakt het erg comfortabel. Het hotel beschikt over een wellness gedeelte en een prachtige lounge met open haard. In het Wellness gedeelte kun je gebruik maken van de Sauna’s of een “Aurora Floating”. Genieten dus!

Het hotel is natuurlijk vernoemd naar het noorderlicht. En omdat dit een perfecte plek is kun je een wekservice aangeven bij de receptie. Je krijgt dan een telefoontje wanneer het noorderlicht is verschenen. Zo mis je deze niet! Het ontbijt is in een fijne en comfortabele ontbijtzaal. De keuze is reuze. Alles aanwezig om voor een heerlijke start van de dag te zorgen. Croissants, vers fruit, IJslandse Skyr en noem maar op. Wanneer je een vroege vlucht hebt, zoals wij, kun je gebruik maken van het vroege ontbijt om zo toch met een volle buik het vliegtuig in te gaan. Bovendien kun je heerlijk eten in Max’s Restaurant. Met een menukaart vol IJslandse specialiteiten in combinatie met een lekker wijntje of in IJsland gebrouwen biertje heb je een culinaire avond met lokale gerechten. Het eten is fijn van smaak en de porties zijn ruim. Een toetje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wat dacht je van een Skyr Cake? Naast een fijne overnachting hebben we ook nog heerlijk gegeten. Wat wil je nog meer? Naar de Blue Lagoon, dat is om de hoek! Voor meer informatie of reserveringen ga je naar: https://www.nli.is/.

Huur je auto bij Go Car Rental Iceland
Wanneer je in IJsland bent kun je, zeker in de winter maar ook in de zomer, het beste een 4×4 terreinwagen huren. En we huren er natuurlijk het liefste een bij een bedrijf dat door locals gerund wordt. Met het motto dat het huren van een auto niet het gehele reisbudget moet kosten heeft Go Car Rental bovendien gunstige prijzen waarbij je zelf kunt kiezen welke verzekering je neemt. Er is tal van keuze wat betreft auto’s. Van een kleine stadswagen naar een middenklasse. Maar dus ook terreinwagens of zelfs busjes voor 9 personen. Die laatste hadden wij omdat we met een groepje reisden. Het belangrijkste voor Go Car Rental Iceland is dat het klantvriendelijkheid uitstraalt en dat doet men al sinds 2011. Voor reizigers, door reizigers. Voor vertrek krijg je een melding om de check in te voltooien. Je upload het rijbewijs en vult alle gegevens in en vervolgens krijg je een code toegestuurd. Daarmee kun je de sleutel ophalen. Het kantoor van Go Car Rental is ongeveer 5 minuten lopen van de terminal. Van tevoren even op google maps kijken zodat je er makkelijk heen loopt. In de winter hebben de auto’s trouwens spikes onder de banden. Dat hoor je nog al. Niet dat je ineens denk, wat hoor ik nou? Wil jij ook gemakkelijk een goed onderhouden auto huren met een goede service? Kies dan voor Go Car Rental: https://www.gocarrental.is/.