De Kerstmarkt in Düsseldorf met de kids

Sommige mensen krijgen er geen genoeg van: Kerstmarkten. Ik moet zeggen dat wij het ook erg leuk vinden en dit is de eerste keer dat we met onze dochter naar de kerstmarkt gaan. Voor een dagje op en neer vinden we net iets te druk dus blijven we lekker een nachtje slapen in Düsseldorf. We verblijven in het luxe 25hours Hotel Das Tour. Dit hotel heeft een perfecte locatie direct aan het centrum van de stad. Gemakkelijk wandel je zo de kerstmarkt in het centrum op binnen een minuut of 20. Met de metro ben je er zelfs in een paar minuten. Naast een bezoek aan de vele kerstmarkten in het centrum gaan we natuurlijk lekker Duits culinair genieten en brengen we nog een bezoek aan de Rijnpromenade. Er is zoveel te doen in Düsseldorf, ook als de kerstmarkten er niet zijn. We nemen je mee!

We zijn lekker vroeg wakker dus rijden we op tijd richting Düsseldorf. Wie weet kunnen we het hotel alvast in. We zijn er al om 10:00. Even inchecken bij de vriendelijke receptionist en onze kamer bekijken. Daarna snel even een blik werpen op de kerstmarkt. We kopen een metrokaartje voor 10 euro. Daarmee kunnen we met z’n drieën 24 uur met het openbaar vervoer rondom de stad. Onze dochter vindt het bovendien ook prachtig in de metro. Eenmaal in het centrum bezoeken we eerst de kerstmarkt bij het Marktplein. Rond het stadhuis zijn verschillende kraampjes met handwerken maar vooral met eten. Hier is de kerstmarkt nog in echte oud-Duitse stijl. Elk kraampje heeft weer een andere specialiteit. En niet alles heeft natuurlijk direct met kerst te maken. Wat wel aan de prijs opvalt is dat de kerstmarkt aardig populair is.

Inmiddels zijn we aangekomen bij het reuzenrad “Wheel of Vision”. Op de “Burgplatz” is bovendien nog een prachtige kerstmarkt met authentieke huisjes gebouwd. Op het plein vind je bovendien ook het Scheepsvaarmuseum. Zeker ook een bezoekje waard, maar die slaan we even over. Onze dochter wil namelijk in de draaimolen. Het is eigenlijk een reuzenrad maar ik snap haar redenatie. Voor een paar euro gaan we het reuzenrad in. We vinden het prachtig. Vooral omdat we steeds “nog een keer” gaan. Een paar rondjes geniet je van prachtig uitzicht over de stad. De gondels zijn allemaal afgesloten en verwarmd. Je hoeft niet kou te lijden dus. Van de TV-Toren tot aan de Altstadt. Van de rijnpromenade tot het 25hours Hotel Das Tour. We zien het allemaal vanaf een hoogte van 55 meter. Als we beneden komen wandelen we zo een van mijn favoriete plekken binnen. Een tentje waar ze onder andere Curryworst maken. Een heerlijke lunch! Onze dochter zat aan de heerlijke patatjes! Als we terugwandelen naar de metro en vervolgens in het hotel terugkomen is het tijd voor een dutje van onze dochter. Dan doen wij ook maar even een dutje. We gaan de avond natuurlijk ook nog even genieten van de kerstmarkt en het lekkere eten!

In de avond is de sfeer op de kerstmarkten nog magischer. Met al die lichtjes. Onze dochter heeft de hele dag al oog voor de draaimolens dus dat gaan we eerst maar doen. Door de hele stad zijn kerstmarkten en overal kun je lekkers te eten en drinken kopen. Bij het Gustaf-Gründgens plein is het ook gezellig druk. Hier wandelen we even over de kerstmarkt. Even de draaimolen in, die best spannend was met die drukte. Daarna door om wat te eten te scoren. Maar eerst nog even wat standjes van de kerstmarkt af. Vooral bij de Königsallee is het erg druk. Maar wel gezellig. Overal kraampjes weer met leuke spullen voor thuis. En natuurlijk al die eettentjes. En het drinken wordt uiteraard ook niet vergeten. Op elk pleintje wat we tegenkomen is een klein kerstmarktje met weer andere soorten kraampjes en spullen. Maar over het algemeen is de inhoud van de kramen hetzelfde. Afijn, tijd voor een authentiek Duits diner: Schnitzel bij Schweinske. In de Altstad gevestigd en heerlijke verse Schnitzels met een goede saus naar keuze. En even bijkomen met een heerlijk lokaal biertje om vervolgens nog even langs de kerstmarkt naar het hotel te wandelen. Of ja wandelen, het laatste stukje gaat met de metro natuurlijk. Hopen op een heerlijke nachtrust.

De wekker gaat om 07:00. Onze dochter is wakker en dan worden wij natuurlijk ook wakker. Nog even kort een filmpje gekeken en dan een heerlijk ontbijt in het hotel genieten. Daarover straks meer. Na het ontbijt gaan we nog even de stad in want er zijn wat dingen die we niet hebben gezien. We pakken de metro helemaal naar de Altstadt en gaan eens rustig door het centrum wandelen. Het is nog rustig dus onze dochter kan zelf lekker door de smalle en gezellige straatjes struinen. Daarna wandelen we rustig over de Rijnboulevard waar alle restaurantjes nog aan het schoonmaken zijn. Het is er goed toeven en een leuke wandeling. Vervolgens wandelen we langs het reuzenrad weer richting de kerstmarkt. Want één ding hebben we nog niet goed gezien: De schaatsbaan. Onze dochter lijkt het ook een goed idee te vinden. Op een prachtig pleintje is een schaatsbaan gebouwd. En een echte Biertstübe. Na de schaatsen te hebben aangetrokken bleek het toch dat onze dochter er minder zin in had dan verwacht. Maar wel even leuk om te hebben gezien. We wandelen via een Curryworst standje weer terug richting het hotel. Het is mooi geweest. We hebben genoten van de leuke stad en van de Duitse culinaire hoogstandjes. En van een prachtig hotel.

25hours Hotel Das Tour
Op loopafstand van het centrum van Düsseldorf en van het treinstation “S-Wehrmann” verblijven wij het het 25hours Hotel Das Tour. Het hotel is vrij nieuw en erg modern. Het interieur is gebaseerd op Franse invloeden. Dat komt eigenlijk overal terug. Niet alleen op de kamers maar ook bij de receptie en in het restaurant en de Skybar. De receptie is 24 uur geopend en kan al jouw vragen beantwoorden en alles over de stad weten. Bij de receptie is een fijne lounge waar je leuke producten kunt kopen. Ook is er een patisserie voor als je geen ontbijt bij hebt geboekt, Café la Tour. The Paris Club is het restaurant waar je in de ochtend een heerlijk ontbijt kunt scoren. Echt een aanrader! Naast verse broodjes is er een ruime keuze aan vers beleg en kun je een gekookt eitje pakken. Er is de mogelijkheid tot een glaasje Champagne bij het ontbijt en je kunt een oester pakken. De ober komt bij je om te vragen of je nog speciale koffie wilt, of een heerlijk omeletje of gerookte zalm. Met de verse sappen erbij was dit echt een heerlijk ontbijt om de dag te starten. In de avond is het een prachtig restaurant met heerlijke gerechten op de kaart. Bovendien is het restaurant echt een hoogtepunt met het prachtige uitzicht op de stad. Een verdieping hoger is de bar waar we in de avond even genieten van een lekker biertje. Want al die lichtjes zijn ook vanaf hier prachtig.

Dan natuurlijk de kamers. Je hebt de keuze uit verschillende typen. Er zijn bijvoorbeeld luxe kamers met een bad op het balkon. Wij hebben een Medium Sky kamer met uitzicht over de stad. De kamer is hypermodern en gedecoreerd met de eerder benoemde Franse touche. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in een poster van de inrichting van een Concorde. Maar ook decoraties die Frans aandoen zoals de foto van de Eiffeltoren. Hoogtepunt van de decoraties in de kamer is naar mijn mening de platenspeler. Die hebben we even uitvoerig uitgetest. Ook niet onbelangrijk is het bed. Het moderne bed heeft een fijn matras en heerlijke dekens. Aan alles in de kamer is gedacht. Zo is de badkamer open naar het bed, maar deze kan worden afgesloten door, je raad het al, Franse schuifdeuren. Het is een ruime inloopdouche. Gelukkig is het toilet wel een afgesloten ruimte. Er kan een babybedje op de kamer geplaatst worden. Het hotel heeft ook een Sauna. Je kunt reserveren bij de receptie. Een korte samenvatting: Een vrolijk hotel met fijne moderne kamers. Ideaal voor jouw stedentrip Düsseldorf of tijdens het bezoek aan de kerstmarkt. Voor meer informatie over het hotel ga je naar: https://www.25hours-hotels.com/en/hotels/duesseldorf/das-tour.