Lekker relaxen op Center Parcs Het Heijderbos

In het Noorden van Limburg ligt het, voor vele bekende, dorpje Heijen.  Dat is niet vanwege de voetbalvereniging of vanwege de oude binnenstad. Nee, dat is vanwege Center Parcs. Want ik denk dat iedereen wel eens gehoord heeft van het alom gewaardeerde Center Parcs Het Heijderbos. Het vakantiepark waar je lekker met je familie, gezin,  romantisch met z’n tweeën of met een vriendengroep kunt genieten van de vele faciliteiten en natuurlijk ook van een prachtige omgeving. Op 111 kilometer van Utrecht en 66 kilometer van Eindhoven is het een gemakkelijk te bereiken park.  Naast de keuze uit een verscheidenheid aan accommodaties zijn er dermate veel faciliteiten dat je eigenlijk het park niet af hoeft. Natuurlijk wel even om de leuke omgeving te verkennen.

Accommodaties
Je hebt de keuze uit verschillende soorten accommodaties. Kijk eerst met hoeveel personen je wilt gaan en kies vervolgens een leuke accommodatie uit die passend is. Enkele cottages zijn bijvoorbeeld van binnen helemaal vernieuwd. Daar heb je bijvoorbeeld in de vernieuwde Premium cottages een volledig ingerichte keuken met een Nescafé Dolce Gusto en krijg je opgemaakte bedden! In de comfort cottage heb je  beschikking tot een privéterras met tuinmeubilair en een open haard. Of wat dacht je van een premium Kindercottage? Met een prachtige gedecoreerde kinderkamer met stapelbed, kindermeubilair en zelfs speelgoed! Wij verbleven in een luxe VIP Eden cottage met drie slaapkamers en drie badkamers. Hoe luxe is dat? Ieder een eigen slaapkamer met lekkere zachte bedden. En alle drie de slaapkamers een eigen badkamer! Bovendien is er een prachtige ruime woonkamer met een lekkere zitbank en stoelen. Een volledig gevulde keuken met alles wat je nodig hebt en een eettafel met stoelen. Maar het hoogtepunt is de totaal vernieuwde badkamer met een groot bubbelbad en….. een sauna. Wat wil je nog meer? Een open haard? Die is er ook. Of een terras met stoelen en ligstoelen? Ook dat is aanwezig. Een perfect huisje voor jouw luxe verblijf op Center Parcs Heijderbos. Wij zaten voor de open haard te genieten van een leuke film toen er een eekhoorntje vlak langs ons huisje liep. En even later een konijntje! Wat een fijne plek, en dat middenin het bos!

Ontbijtservice
En wat maakt het verhaal compleet? Genieten van de ontbijtservice! Elke ochtend krijg je verse broodjes bezorgd aan de deur. Wij deden daar nog een stapje bovenop! Een luxe ontbijt met champagne, verse broodjes, croissants, beleg, yoghurt en zelfs voor de kinderen een volledig ontbijt. Met een eitje, gerookte zalm en nog veel meer. Een service die we zeker aanraden!

Restaurants & Shops
Center Parcs Het Heijderbos heeft verschillende mogelijkheden tot het afhalen dan wel op locatie genieten van culinaire hoogstandjes. Evergreenz is een heerlijk rustiek restaurant waar de koks dagelijks een verrassend uitgebreid All-You-can-Eat buffet verzorgen. Daaronder niet alleen lekkere salades, vers vlees en vis maar ook een heus kinderbuffet. In de Fuego Adventure Grill geniet je van een heuse vuurtempel waar de Azteken bereid vlees offerden aan de machtige vuurgod. Smaakvolle Vis- of vleesgerechten of een van de unieke vegetarische specialiteiten. De keuze is enorm en heerlijk. Bovendien kun je jouw eigen Hamburger samenstellen! Ook leuk toch? In de Aqua Mundo geniet je van snacks, panini’s of een heerlijk ijsje in het Grabber Joe’s Laguna Café. Het Grand Café is een schitterende plek voor een goed glaasje bier met een bitterbal. Of een lekkere kop koffie. Op de kaart staan diverse soorten broodjes, maaltijdsalades en warme gerechten zodat je ook nog een lekker hapje kunt doen. Dit kan ook, maar dan op z’n Italiaans bij Nonna’s Family Pizze é Pasta. Heerlijke Italiaanse Pasta’s of Pizza’s. Die worden daar zelfs in een traditionele oven gebakken! Pancakes is een restaurant met prachtig uitzicht op een meertje. Hier geniet je uiteraard van heerlijke traditionele zoete pannenkoeken voor jong en oud. Klassieke pannenkoeken met appel en stroop, of kinderpannenkoeken om helemaal zelf te versieren! Avondje niet koken maar toch snel eten? Haal snacks af bij Snacks!

Van alles te doen!
Er is werkelijk waar van alles te doen. Je kunt je hier zo een week vermaken. Voor de kids is er genoeg te doen. In de zomer kan je lekker met de kinderen varen vanuit de Kids haven. Of wat dacht je van een bezoek aan de kinderboerderij? Leuk geitjes kijken of  naar de varkens. Een kids safari is ook geweldig.  Kinderen kunnen met een mini Landrover over verschillende parcoursen door het park scheuren. Ook in de Action Factory kunnen kinderen van alles doen. Zo zijn daar mini-cars, bumper cars en allemaal leuke spelletjes om te doen. In de Jungle Dome,  een unieke indoor jungle, kun je ook genieten. Er zijn niet alleen exotische vogels en planten, maar ook hangbruggen, plassen water en wiebelende touwbruggen. Zo leren kinderen op een leerzame en leuke manier over de natuur! Aqua Mundo is natuurlijk het hoogtepunt. Een prachtig indoor zwemparadijs voor jong en oud. Met glijbanen, een wildwaterbaan en een golfslagbad. Maar ook een kinderbadje is aanwezig. Een kamer om baby’s te verschonen is ook aanwezig. Aan alles is uiteraard gedacht. Wil je weten wat er nog meer te doen is? Check: https://www.centerparcs.nl/nl-nl/nederland/fp_HB_vakantiepark-het-heijderbos/alle-activiteiten.

Er is ook een heerlijk meertje waar vogeltjes zwemmen en er in de zomer bootjes varen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Kijk voor meer informatie en of reserveringen op: https://www.centerparcs.nl/nl-nl/nederland/fp_HB_vakantiepark-het-heijderbos.