Luxe overnachten in Van der Valk Hotel Utrecht

Aan de rand van de prachtige stad Utrecht langs de A12 staat het prachtige Van der Valk Hotel Utrecht. Met daar liefst 185 luxe hotelkamers en 23 conferentieruimtes is dit hotel een spraakmakende verschijning.  We verbleven een nachtje in dit hotel. Om te genieten van het prachtige uitzicht over Utrecht, om te genieten van de “Utregse” gastvrijheid of om lekker te bubbelen in onze eigen jacuzzi. Maar ook om natuurlijk te genieten van een heerlijk diner in het moderne restaurant. En de stad Utrecht ontdekken, dat is natuurlijk ook leuk. Want ik woon er vlakbij, maar kom er eigenlijk nooit meer. En dat vind ik na dit nachtje weg wel weer erg jammer. Vaker Utrecht in dus, zodra het natuurlijk Corona Technisch weer kan. Afijn, één, of meerdere nachtjes in het Van der Valk Hotel Utrecht en je bent weer helemaal opgeladen. En bovendien hebben we genoten, dat zeker!

Prachtig uitzicht vanaf de kamer

Kamers
Bij Van der Valk Hotel Utrecht hebben ze verschillende type kamers. Van een comfort tweepersoonskamer tot een luxe suite. Alles is mogelijk. De standaard is hoog uiteraard, zoals je van een Van der Valk hotel mag verwachten. Wij verbleven in een Comfort kamer. En die kamers zijn al erg luxe van zichzelf. Wat dacht je van een prachtig uitzicht over Utrecht (Of de andere kant de wijde omgeving in). Daarom kiezen we voor een kamer “Zo hoog mogelijk” gelegen. En dat uitzicht wordt in de avond alleen maar mooier, met al die lichtjes. Helaas was de Domtoren ingepakt. Onze luxe Comfort kamer heeft een heerlijk boxspring bed. De badkamer en toilet zijn apart. In de badkamer zelf heb je een grote wastafel en een douche. Bovendien een heerlijke whirlpool om lekker in te relaxen. Voordeel is dat de douche en het bad apart zijn. Een grote badkamer dus! Bij het grote raam is nog een zitje. Daar kun je relaxen. Bijvoorbeeld een hapje en een drankje bestellen via jouw smartphone. Je hoeft alleen de QR code te scannen en de menukaart verschijnt. Bestellen, betalen en binnen een paar minuten zit jij heerlijk aan een hapje en een drankje. Overigens kun je zelf nespresso maken op de kamer en kan er eventueel een babybedje geplaatst worden.

Het Van der Valk Hotel Utrecht heeft vele faciliteiten, waaronder ook voor de zakelijke gasten. Zo zijn er zoals eerder genoemd 23 conferentieruimtes die gemakkelijk te combineren zijn met het boeken van hotelkamers. Bovendien is er snel internet aanwezig. Uiteraard kun je als hotelgast gebruik maken van het heerlijke continentale- of ontbijtbuffet. Dat is een fantastisch ontbijt om je dag te starten! Met verse broodjes en croissants, een lekker gekookt eitje of gewoon een broodje Filet Americain of rosbief. Een verse sap mag natuurlijk ook niet ontbreken! In datzelfde restaurant kun je heerlijk dineren. Gerechten met een lokale twist, zoals de Dom Burger, met een heerlijke Carpaccio vooraf. Allen prachtige opgemaakt en van hoge kwaliteit. Bovendien is er een goede snelle service en ziet het restaurant er van binnen modern uit. Het hotel heeft nog meer hoogtepunten. Letterlijk en figuurlijk: op de bovenste verdiepingen is de Wellness en de Fitness. Met een heerlijk zwembad die een panorama uitzicht heeft over de hele omgeving en een sauna. Je kunt er heerlijk genieten. Vervolgens kun je lekker sporten op een van de vele Fitness apparaten. Onder het hotel is een parkeergarage waar je de auto neer kunt zetten. Deze is inclusief bij jouw verblijf.

Wat ik ook nog even wil benoemen is de leuke lift. Een lift, leuk, zal je denken. Maar deze is uniek. Er zit namelijk een groot beeldscherm in. Daar word een filmpje op afgespeeld. Hij begint in de parkeergarage, waar je in het water bent. Daarna gaat deze helemaal naar boven en zie je ondertussen de dom en Utrecht verschijnen! Helemaal leuk!

Ook enthousiast geworden? Voor meer informatie en ook voor info over kortingen als ValkLoyal lid ga naar: https://www.vandervalkhotelutrecht.nl/.

Prachtig Utrecht
Ik woon vlakbij Utrecht maar kom er eigenlijk bijna nooit. Gelukkig kwam daar met mijn bezoek aan het Van der Valk Hotel Utrecht verandering in. In ongeveer een kwartier ben je in het centrum van de stad. En daar bruist het, normaal gesproken dan. Want met de Corona maatregelen is er nu niet veel te doen. Veel verder dan een wandeling langs de grachten en wat shoppen komen we niet. Maar gelukkig ben ik al vaker in Utrecht geweest en ken ik de plekjes wel. Wat dacht je van het kasteel Oudaen? Langs de Oudegracht staat “Huis Oudaen” waar je tegenwoordig lekker kunt eten en vooral biertjes kunt proeven. Het is namelijk ook een brouwerij! Lekker verschillende soorten bier proeven en ook nog eens lekker eten. Verder zijn er langs de Oudegracht natuurlijk veel unieke restaurants. Hoezo uniek? Onder de Oudegracht zijn er verschillende restaurants te vinden. Deze zitten in de Werfkelders die als symbool voor Utrecht dienen. Sommige zijn tegenwoordig dus een restaurant, anderen een hotel en weer andere woonunits. In deze kelders is het erg knus en het geeft een uniek beeld van de stad.

De Domtoren mag je natuurlijk ook niet missen. Je klimt helemaal naar boven en hebt daar een verbluffend uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Het is natuurlijk het middelpunt van Utrecht. Hij is dan ook ruim 112 meter hoog. Rondom de Dom zijn enkele leuke terrasjes en prachtige gebouwen gevestigd. Wandel ook even door naar Neude. Dat plein is genieten! Heerlijke restaurantjes en terrasjes, uiteraard nu even gesloten, maar normaal gesproken erg leuk. Winkelen kan natuurlijk ook perfect in de stad. Wat dacht je van het grote winkelcentrum Hoog Catharijne, nabij het centraal station? Maar ook in de stad zijn leuke winkels van bekende maar ook minder bekende ketens. En leuke boetiekjes natuurlijk.

Elke Zaterdag is er een markt op Vredenburg. Leuk om even rond te wandelen en even jouw heerlijke verse eten scoren. Aan musea ook geen gebrek in Utrecht. Wat dacht je van het Nijntje Museum? Hartstikke leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen uiteraard. Ontdek alles over Nijntje in dit interactieve en leuke museum. Het Spoorwegmuseum is natuurlijk ook heel bekend. Een hartstikke leuk uitje met kinderen. Maar ook als je zelf van treinen houd kom je hier aan je trekken en is de dag zo voorbij. In de verschillende parken in Utrecht kun je heerlijk uitrusten. Vooral in het Griftpark zijn vaak vele leuke festivals waaronder het Foodtruck festival. Hopelijk kunnen we daar weer snel van genieten! Tijdens een stedentrip in Utrecht ontdek je de stad en geniet je van culinaire hoogstandjes in het Van der Valk Hotel Utrecht. Lekker stedentrippen in eigen land dus!