Een complete tablet voor op vakantie: De iPad pro

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk in het vliegtuig lekker Netflixen. Of als je zakelijk op reis gaat nog even de laatste werkzaamheden afronden, jouw meetings bekijken of ook gewoon lekker de laatste series kijken op Netflix. Apple heeft daar natuurlijk de oplossing voor! De nieuwste generatie iPad Pro! We testen de tablet voor langere tijd zodat we een goed beeld krijgen. Zo kunnen we rustig alles testen en jullie het beste van de iPad voorschotelen. Van een uniek scherm, specifieke apps, een camera die fantastische foto’s maakt tot een magisch toetsenbord (Magic Keyboard). En met de Apple Pencil kun je de mooiste tekeningen maken. Alles over het gebruiksgemak en een aantal unieke functies. Als je na dit artikel ook niet overtuigd bent, weet ik het ook niet meer.

Uniek kleurrijk scherm
Allereerst het geavanceerde scherm. Zoek maar eens een tablet met een beter of meer geavanceerd scherm. Die zijn er niet. Het is een kleurbeleving van jewelste. Het Liquid retina display heeft bovendien een helderheid van 600 nits. Dat maakt de kleuren nog echter, realistischer en natuurlijk prachtig. En dat is nou net het belangrijkste. Door de minimale reflectie heb je bij elk type licht een goed zicht op het scherm. Ook een spelletje doen in de zon kan zonder problemen. Door deze kleurbeleving geniet je nog meer van jouw apps, spelletjes, tekeningen of natuurlijk van een film op Netflix in de best mogelijke weergave.

Dan de Camera. Uiteraard ook belangrijk. Want elk moment wil je natuurlijk vastleggen. Dat kan met de iPad eenvoudig. Bovendien, indien verbonden met iCloud, synchroniseren deze met bijvoorbeeld jouw iPhone en iMac. Daar is de cloud natuurlijk voor! Door de geavanceerde camera’s, het grote display en de snelle prestaties met de nauwkeurig gekalibreerde sensoren was de iPad natuurlijk al op eenzame hoogte. De groothoekcamera is in combinatie met de nieuwe ultragroothoekcamera geschikt voor de perfecte foto’s en video’s. Door de microfoon van studiokwaliteit en vierspeakers in de iPad kun je zelfs een Multi camera configuratie opzetten om hele films te maken! Die kun je dan weer bewerken met de iMovie app. Ideaal. Bovendien is de LiDAR scanner geïntegreerd. Dit is een systeem waarmee afstand kan worden bepaald door te meten hoelang het duurt voordat licht een object bereikt en terug wordt gekaatst. Het biedt een schat aan mogelijkheden voor bijvoorbeeld augmented reality.  

En daar komen we gelijk bij het volgende onderdeel. Op de nieuwe iPad pro zijn de AR-apps namelijk nog levensechter. De AR-objecten staan direct op hun plek. Ze kunnen op verschillende plekken in de echte wereld worden geplaatst. Bovendien heb je aan de voorzijde van de iPad een True-Depth camera. Daardoor is bijvoorbeeld Face ID mogelijk. De veiligste manier van gezichtsherkenning in een tablet (en Computer). De iPad is tevens dankzij de A12Z Bionic-Chip sneller dan de meeste hedendaagse computers. Alles gaat net een tikje sneller en soepeler. Naast alledaagse klusjes bijvoorbeeld ook veeleisende grafische taken. Door de 8-core grafische processor komen apps en games nog vloeiender en levensecht over. De iPad is dus sneller dan de meeste laptops. En dat merk je in elke app. Onder andere Photoshop kun je zonder problemen gebruiken. Schakelen tussen de apps en het gemak van de Apple Pencil is al snel duidelijk.

Apple Pencil
De Apple Pencil is wat je denkt dat het is. Je klikt de Apple Pencil magnetisch vast aan de bovenkant van de iPad. En dan laad deze automatisch op. Handig hè? En comfortabel bovendien. En je kunt er werkelijk alles mee. De Apple Pencil is druk- en kantelgevoelig. Bovendien reageert deze enorm snel op bewegingen en het draaien. Je kunt bijvoorbeeld een foto retoucheren. Maar ook het tekenen van een verjaardagskaart of in ons geval het tekenen van onze pasgeboren baby, het kan allemaal. Uiteraard heb je daar verschillende apps voor. Je kunt ook met de Apple Pencil schrijven. De iPad zet het automatisch om in woorden. Gemakkelijk maken van notities is ook handig, bijvoorbeeld tijdens meetings of als je op vakantie bent. Even opschrijven waar je ook alweer bent geweest, of de hoogtepunten snel opschrijven. Apple Pencil van de 2e generatie kost €135,-.

Magisch toetsenbord
Het nieuwe Magic Keyboard is een fantastische accessoire voor de iPad Pro. We hebben hem nu een tijdje in gebruik en het is werkelijk een perfecte toekoming. Eerder vertelde ik dat de iPad Pro niet onder doet voor een laptop. Als je hem vervolgens in het Magic Keyboard klikt dan is dat helemaal het geval. Je typt er erg prettig hele artikelen mee (Zoals ik dit artikel ook geschreven heb met de iPad Pro). Bovendien kan ik de geïntegreerde USB-C poort waarderen. Daarmee kun je de iPad Pro altijd opladen. Het toetsenbord heeft bovendien een zwevend design en klikt zich magnetisch vast. Zo is het een kleine moeite om de iPad Pro aan- en af te sluiten. Met het toetsenbord kun je uitermate stil typen. Zo heeft niemand doorgehad dat ik dit artikel schreef. Een Magic Keyboard van Apple is te verkrijgen vanaf €399,-. Zeker een aanwinst voor jouw iPad!

Ik nam de iPad pro een paar keer mee op vakantie. Allereerst om onderweg spelletjes te spelen en wat achterstand van het schrijven van artikelen in te halen. Ook maak ik onderweg wat filmpjes met de iPad die later tot een filmpje gemaakt zijn met de app iMovie. Daar kun je foto’s en filmpjes selecteren om vervolgens in een mooi project een filmpje te maken. Jouw vakantiefilmpje kun je dan natuurlijk delen met vrienden en familie. Vervolgens verbind ik hem in mijn vakantiehuis met het Draadloos netwerk zodat ik Netflix kan streamen op de televisie. En bovendien kijk ik in de ochtend nog even de laatste aflevering van mijn favoriete serie op de iPad Pro. Daarna ga ik een rondje fietsen, maar eerst even een route maken op Strava. Je raad het al, op de iPad. Ook dat gaat erg makkelijk met het duidelijke en grote beeld. Vervolgens kijk ik na de rit even goed waar ik allemaal ben geweest. Daarna bestel ik nog even via de Thuisbezorgd app een heerlijke Griekse maaltijd.

De iPad Pro is te verkrijgen vanaf €862,73 (Speciaal kortingstarief voor studenten). Meer informatie over de iPad Pro en zijn accessoires zoals bovengenoemd op: https://www.apple.com/nl/ipad-pro/.