Ontdek Chicago met United

In ongeveer negen uur brengt United je naar Chicago. Gedurende het hele jaar met een directe vlucht. En dat bijna dagelijks. Dat betekend dat het een ideale stad is voor een stedentrip. Maar de stad heeft natuurlijk niet de bekendheid die bijvoorbeeld New York heeft. En dat is onterecht. Want Chicago leent zich perfect voor een lang weekendje weg. Steden in de USA zijn natuurlijk fascinerend. Tenminste, dat vind ik. En Chicago past ook perfect op deze lijst, ook in de winter. Hoewel het er heel koud kan worden was het in December goed te doen. “Lake Michigan” was nog niet bevroren maar de eerste tekenen van bevriezing aan de kade waren wel al te zien. En de bezienswaardigheden en activiteiten in de stad geven je zeker een aantal dagen plezier. Voeg daarbij goede restaurants en verschillende winkelmogelijkheden toe en je hebt de perfecte stedentrip te pakken: Chicago, The Windy City. Een ideaal verblijf is hotel Moxy Chicago Downtown. Vanuit daar ontdek ik de stad.

Snel met United naar Chicago
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United is een graag geziene gast op Schiphol. New York Newark, Houston, San Francisco en Washington. Chicago is de andere bestemming, waar ik met United in ongeveer 9 uur naartoe vlieg. Met de vertrouwde Boeing 767-300 vliegt United dagelijks vanaf Schiphol naar Chicago. De toestellen zijn comfortabel ingericht met United Polaris (Businessclass), Economy Plus voor meer beenruimte en de gewone Economy klasse. Ik had geluk en vloog in de Polaris klasse, waardoor ik sneller door de controle en de douane mag! En de Lounge op Schiphol was natuurlijk perfect. Maar die op Chicago O’Hare helemaal! Een heerlijk buffet, een bar en zelfs de mogelijkheid om te douchen en om te kleden maken deze Polaris Lounge tot een heerlijk begin van de reis. Eet niet te veel, want onderweg krijg je weer een maaltijd geserveerd. De service aan boord is zoals je mag verwachten: fantastisch en het ontbreekt je aan niks. De grote schermen in de Polaris klasse nodigen uit om films te kijken. Aangezien de stoelen helemaal plat kunnen nodigt een dutje ook erg uit, zeker op de nachtvlucht terug. United is fijne luchtvaartmaatschappij met gunstige tijden waardoor je het maximale uit een stedentrip kunt halen. Kijk ook naar vluchten naar andere bestemmingen op www.united.com.

Overnachten in Chicago: Moxy Chicago Downtown
Onder de keten van Marriott verblijf ik in het Moxy Chicago Downtown. Het hotel heeft een perfecte ligging. Slechts 700 meter van Magnificent Mile maar ook vlakbij alle bezienswaardigheden van de stad. Het hotel heeft een gratis WiFi netwerk en wordt omgeven door restaurants en uitgaansgelegenheden. Zombie Taco is 24 uur per dag geopend en gevestigd in de lobby zodat je altijd even wat kunt eten. Heerlijke Mexicaanse gerechtjes voor een goede prijs, dus zeker even proberen! De bar van het hotel is ook gezellig en bij check in krijg je een heerlijke cocktail. Het vriendelijke personeel legt alles netjes uit en je krijgt te horen of er nog een DJ komt draaien en wat de evenementen in de omgeving zijn. Vervolgens krijg je de sleutels van je kamer en kun je gaan genieten van een fijn verblijf. Kamers zijn ingericht met een Flatscreen televisie met internet en streaming mogelijkheden. De kamers hebben veelal uitzicht over de stad. De kamers zijn netjes met heerlijke bedden en modern ingericht met een tikje retrostijl. Daaronder valt de oude telefoon met draaischijf. De badkamers zijn leuk geïntegreerd in de kamers. Ook een toilet en wastafel zijn aanwezig. Voor meer informatie over het hotel of boekingen ga je naar: https://www.marriott.com/hotels/travel/chiox-moxy-chicago-downtown.

Hoogtepunten van Chicago
Na aankomst merk ik al snel dat Chicago een enorme stad is. Er is dan ook zoveel te doen dat ik het zo compleet mogelijk probeer te maken. De ligging aan Lake Michigan bijvoorbeeld. Het meer bevriest in de winter en in de zomer kun je er zelfs zwemmen op de verschillende strandjes. Vanaf onder andere Ohio Street Beach heb je een prachtig uitzicht over de boulevard langs het meer, inclusief de daarbij behorende skyline. Als je deze boulevard af loopt dan kom je uiteindelijk in Lincoln Park waar je de dierentuin vind. Deze kun je bezoeken met je CityPASS. Bovendien heb je op verschillende plaatsen in het park een mooi uitzicht op Downtown. Daar zijn overigens ook enkele mooie parken omheen, waaronder Millennium park en Maggie Daley Park. Hier heb je de bekende groenvoorzieningen, is een openluchttheater maar het hoogtepunt is natuurlijk Cloud Gate. Deze word ook wel “De Boon” genoemd vanwege zijn uiterlijk: Het lijkt net een aluminium boon. Het monument is tegenwoordig een belangrijke plek. In de parken zijn in de winter veel schaatsbanen te vinden.

Een wandeling langs de Chicago River mag ook niet ontbreken. Om het toegankelijk te maken is er een lange boardwalk gemaakt luisterend naar de naam “Chicago Riverwalk”. Je hebt langs het water diverse plekken waar in de zomer barretjes zijn. Een feestje langs de rivier komt vaak voor. Ook de brouwerij is een leuke bijkomstigheid. De Riverwalk geeft je ook een mooi uitzicht op onder andere de Trump Tower en op “The Wringley Building”. Steek daar even de rivier over. Hier heb je namelijk niet alleen uitzicht op de verbinding tussen beide Wringley Buildings, maar ook een prachtig uitzicht over de stad. Loop je verder en volg je Michigan Avenue, dan wandel je de Magnificent Mile af. Dit is de hotspot van Chicago wat betreft winkelen. Beroemde ketens en luxe warenhuizen zijn hier te vinden. Ook 360 Chicago en de Chicago Water Tower uit 1869, de eerste wolkenkrabber van de stad. Daarna kun je de metro nemen. Leuk is om eens de “L” te nemen. De L trein rijd in Chicago voor een groot deel boven de grond. De loop is vooral een leuk ritje, je maakt dan een rondje door het zakencentrum van de stad en hebt doorkijkjes tussen de gebouwen in met prachtig uitzicht!

Art Insitute Chicago
Met de CityPASS heb ik al een toegangsbewijs tot het beste museum van de wereld volgens Tripadvisor. Het Arti Institute of Chicago is een prachtige kunst museum waar je vooral op cultureel gebied veel leert. Het museum heeft een gratis app die je door het museum kan begeleiden. Daarnaast is bij de toegang ook een Audio gids inbegrepen die je alles verteld over de kunstwerken door het hele museum heen. Dagelijks om 14:00 is er zelfs een gids die je gratis door het museum begeleid. De verschillende verdiepingen zijn weer onderverdeeld in verschillende thema’s. Dat is erg fijn als je bijvoorbeeld interesse hebt in slechts een bepaalde richting.  Het is een erg leuk museum met natuurlijk enkele hoogtepunten. Face Mask, Armor for Man and Horse en de Stacks of Wheat van Claude Monet mag je zeker niet missen! De openingstijden zijn dagelijks tussen 10:30 en 17:00 en toegang is inclusief bij de CityPASS!

360 Chicago
Ik kies er voor om beide uitzichtpunten van de stad te bezoeken. 360 Chicago leek perfect om in de avond te bezoeken en dat was het ook. 360 Chicago is gevestigd op de 94e verdieping van het John Hancock Center, een van de beroemdste wolkenkrabbers van de stad. Naast het uitzichtplatform 360 zijn er ook enkele restaurantjes gevestigd en wat bedrijven en woningen. De Cheesecake Factory is slechts een voorbeeld van culinaire hoogtepunten. De lift brengt je in 45 seconden naar boven en als je uitstapt zie je direct de prachtige noordelijke skyline van de stad. Je kijkt op de stad van een hoogte van 305 meter. Het uitzicht is werkelijk adembenemend. Je kunt vrijwel heel Chicago zien. In de verte zie je staten als Michigan en Wisconsin. Maar het uitzicht over de stad blijft natuurlijk het mooist. En in het donker word de verdieping niet verlicht waardoor je een nog mooier uitzicht hebt dan mogelijk. Tilt is een unieke belevenis. Je kunt jezelf vasthouden aan twee buizen aan de zijkant van het raam. Daarna val je als het ware naar voren en kijk je recht naar beneden. Durf jij het aan? Extra kosten zijn 8 dollar. Je bezoekt 360 Chicago met de CityPASS!

Navy Pier
Een echte hotspot van Chicago is de Navy Pier. In de zomer, maar ook in de winter, is hier heel veel te doen. De Pier was klaar in 1916 en is inmiddels een icoon van Chicago. Sinds de heropening in 1996 komen miljoenen bezoekers de pier ontdekken. In de zomer kun je genieten van de heerlijke pandjes, het windje wat altijd aanwezig is.  Er zijn vele winkels en restaurantjes. Het “Chicago Children’s Museum” is een museum dat je met de kids niet mag missen. Daarnaast is er een bioscoop en Chicago Shakespeare Theater. In de zomer worden er boottochten georganiseerd. Hoogtepunt is het Centennial Wheel. Deze attractie mag je echt niet missen. Het reuzenrad geeft je een prachtig uitzicht. Niet alleen over de pier maar ook op de stad. Tip is om net voor zonsondergang te gaan. Dan kan het wat druk zijn maar het is prachtig de zon onder de skyline zien gaan. Je gaat drie keer rond dus tijd zat voor foto’s. Voor meer informatie over de pier, een landmark die je niet mag missen, bezoek je: https://navypier.org/. Je kunt daar trouwens ook tickets boeken voor Centennial Wheel.

Het uitzicht vanaf de Navy Pier is ook fantastisch

Skydeck Chicago
De hoogste toren van de stad en zelfs een tijdje van de wereld (Voorbij gestreefd door de Burj Khalifa in Dubai) is de Willis Tower. Tijdens mijn bezoek waren ze nog aan het verbouwen, er komen winkels en horeca bij. Maar een bezoek mag zeker niet ontbreken. Niet alleen omdat je boven de vierhonderd meter hoog boven de stad uitkijkt, je hebt hier ook het mooiste uitzicht. Je kunt bij mooi weer staten ver kijken! Je ziet de stad met op de achtergrond Lake Michigan. Je kunt helemaal rondom lopen en hebt zelfs een glazen balkon waar je letterlijk ruim vierhonderd meter boven de stad staat. Dat is natuurlijk wel even spannend en gewoon inclusief in jouw ticket. Erg interessant zijn de borden waar uitleg word gegeven wat waar te vinden is, en waar het voor dient. Met de CityPASS kun je Skydeck Chicago bezoeken. Vraag is dan: Doe je dit overdag of in de avond?

Museum Campus Chicago
Pak de metro naar Roosevelt station en stap daar uit. Wandel een minuut of tien, eerst langs Agora, een beeldhouw werk waar tientallen lichamen zonder hoofd “rond wandelen”. En trouwens ook met een mooie achtergrond: de skyline van Chicago. De moeite waard om even door het parkje te lopen. Je kunt zelfs helemaal door het park, over Central station, naar Museum Campus lopen. Als eerste kom je bij Field Museum of Natural History. Een prachtig gebouw en museum die je kunt bezoeken met de CityPASS. Je leert er alles op een educatieve manier over de historie van de natuur. In het Shedd Aquarium, een klein stukje verderop, leer je alles over de onderwaterwereld van Amerika en de rest van de wereld. Een leuk uitje en aangezien er nog een museum is kun je hier wel een dagje uit van maken! Het Adler Planetarium is hier namelijk ook te vinden. Alles over de planeten en de ruimtevaart kom je hier te weten. Alle drie de musea hier kun je bezoeken met de CityPASS. Museum Campus grenst aan Lake Michigan en je kunt helemaal langs het meer naar Downtown toe lopen. Bij Adler Planetarium heb je een trapje naar het meer toe. Van daar heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Chicago. Een fantastische dag uit!

Nog meer hoogtepunten?
– Zomerse festivals in de parken
– Boottochten over het meer en de rivier
– Fietstours door de stad
– Helikoptervluchten over de stad
– The 606 is een oude metrolijn en nu een park! Net High-Line in New York.
– Eet tip: Millers Pub is een icoon in Chicago!
– Het beginpunt van Route 66

Over de CityPASS
Om alle topattracties van Chicago te bezoeken met korting koop je de Chicago CityPASS. Je bespaart liefst 50%. Voor iets over de 100 euro koop je al een CityPASS waarmee je de volgende bezienswaardigheden kunt bezoeken:
1. Shedd Aquarium
2. Skydeck Chicago  
3. Field Museum – ALL-ACCESS PASS
4. Adler Planetarium of het Art Institute of Chicago
5. Museum of Science and Industry of het 360 CHICAGO Observation Deck
Je kunt de CityPASS op jouw mobiele telefoon instellen zodat je geen papier hoeft mee te nemen! Meer informatie en boek vooral vooraf: https://www.citypass.com/chicago

Met Blacklane snel naar je bestemming
Bij aankomst op de luchthaven van Chicago worden wij opgewacht door een chauffeur voor onze transfer naar ons hotel. Omdat we een onbezorgde maar toch snelle transfer willen boekten wij deze bij Blacklane. Zij bieden op een fijne manier luxe transfers aan van deur tot deur. Het boekingsproces verloopt simpel: je boekt gewoon via de website, kiest de ophaallocatie en de bestemming met daarbij natuurlijk de datum en tijden. Ook geef je jouw vluchtnummer door zodat men rekening kan houden met vertragingen of natuurlijk vervroegde aankomst. Vervolgens kies je het type transfer wat je wilt hebben. Wil je een businessclass, luxe of met een busje opgehaald worden? Alles kan. Na de selectie doe je de betaling en je hebt geen zorgen meer. Alles is betaald en de reis kan beginnen. Bij aankomst staat de chauffeur op je te wachten. Hij brengt je bagage naar de auto en brengt je vervolgens naar je bestemming. Voor de terugreis komt er weer netjes op tijd een chauffeur die je naar het vliegveld brengt. Ideaal toch? De transfers zijn privé, dat wil zeggen dat alleen jij of jouw groep worden vervoerd zonder anderen. Een uurtje voor de rit krijg je een sms met de melding wie je chauffeur word. Wanneer de Chauffeur er is krijg je tevens een sms met de details. Je kunt wijzigen of annuleren tot een uur voor vertrek. Fantastische service en zeer goed concept. Meer informatie en boekingen op https://www.blacklane.com/.

Wil je nog meer informatie over de stad? Het Toeristenbureau van Chicago kan met alles helpen. Je kunt alles leren over de geschiedenis, de bezienswaardigheden en culinaire hoogtepunten van de stad. Daarnaast kun je een programma maken voor jouw bezoek en kun je ook nog eens zien welke evenementen er tijdens jouw bezoek zijn! Lees snel alles op: https://www.choosechicago.com/.