Vlieg met LEVEL naar Rome

Alle wegen leiden naar Rome, en zo ook die van Travel Unique Magazine. We waren nog nooit in de stad geweest die volgens velen door geen toerist gemist mag worden. De hoofdstad van Italië, het begin en de belangrijkste stad van de Romeinse tijd. Het is ook de stad met de meest bewaarde gebouwen uit deze Romeinse tijd. Er is zelfs een heus Forum Romanum, het vroegere dorp van de Romeinen, en de eerste loodjes van de metropool Rome. Het is wellicht de oudste stad, en heeft als enige een “Land” binnen de stadsmuren. Vaticaanstad is het welbekende staatje waar de Paus woont, en de Katholieke hoofdstad. Hier komen jaarlijks miljoenen Katholieken naartoe om de heilige te zien of om de St. Pieters Basiliek te bekijken. Ook de Vaticaanse musea zijn interessant en educatief. Op eigen houtje verkennen we enkele bezienswaardigheden en genieten we van de Italiaanse keuken. We nemen een Hop on Hop off bus om de stad beter te leren kennen op een gemakkelijke manier. Overigens is het tegenwoordig heel goedkoop om snel in Rome te komen. Binnen ongeveer 2,5 uur vlieg je met LEVEL naar de hoofdstad. We maken kennis met een van de mooiste steden ter wereld, en komen er achter: “ Rome werd niet gebouwd in een dag”.

Prachtig binnenin het Pantheon

Snel met LEVEL naar Rome
We vliegen met de jonge maatschappij LEVEL, die sinds kort vanaf Amsterdam vliegt. Deze maatschappij is voor de meeste nog onbekend maar bij deze: Niet meer! LEVEL is een basis op Schiphol gestart en hebben daar een aantal vliegtuigen gestationeerd. Vluchten naar onder andere Wenen, Londen, Lissabon en natuurlijk Rome. Tweemaal daags vliegt LEVEL in 2,5 uur naar Rome. Een vlucht in de ochtend met vertrek om 07:20 en een vlucht in de avond om 16:30. De terugvluchten vanuit Rome zijn om 10:30 en om 19:35. Zo heb je dus ruime keuze om zoveel mogelijk uit je stedentrip te halen. Mocht je vertraging hebben dan wordt er goed voor je gezorgd (Snack + glaasje water). Het boekingsproces is gemakkelijk. LEVEL behoord tot de IAG Groep waar ook bijvoorbeeld Vueling en British Airways aan toebehoren. De service aan boord is goed. Je kunt hapjes en drankjes bestellen tegen betaling. Bagage kun je van te voren bijboeken, een handbagage is altijd inclusief. LEVEL vliegt met moderne toestellen van het type Airbus. Een jonge, moderne en fijne luchtvaartmaatschappij. Boek je vlucht op www.flylevel.com.

Ps: LEVEL brengt je naar Rome Fiumucino. De reistijd naar Rome (Termini) is ongeveer een half uur. Neem gemakkelijk de Leonardo Express die je rechtstreeks naar het centrum brengt.

Gemakkelijk sightseeing met Big Bus Tours
Boek voor je vertrek gemakkelijk op de website hop on hop off tickets voor de Big Bus. Er is namelijk geen gemakkelijkere manier om de stad te ontdekken dan op deze manier! Aangezien we aankomen op het station Roma Termini halen we daar meteen de tickets op. Het is tevens het eerste opstappunt van de route. Er zijn verschillende routes en er is zelfs een avondtour. Alle bezienswaardigheden zien by night is ook prachtig natuurlijk! Prijzen zijn er vanaf 32 euro, maar voor een aantal dagen langer betaal je slechts enkele euro’s meer! Doen dus! Er zijn acht haltes waar je in en uit kunt stappen. Eerst tijden we langs de Basilica santa Maria Maggiore. Deze prachtige basiliek is een bezoek zeker waard. Vanwege de unieke decoraties binnen maar ook van buiten is het een plaatje. Daarna komen we langs het wereldberoemde Colosseum. Een prachtig oud gebouw dat aan het begin staat van het Romeinse Forum. Waar alle historie natuurlijk te vinden is. Tempels, oude gebouwen en pilaren. Opgravingen en goed bewaard gebleven gebouwen. Met een gids kun je een rondleiding doen. Er wordt verteld hoe het er uit zag en waar de gebouwen voor dienden.

Vervolgens een lang stuk door de stad heen. Circus Maximus komen we eerst tegen. In de oudheid was dit een groot stadion. Het circus werd vooral gebruikt voor het populaire wagenrennen. Bij plek 5 dien je uit te stappen voor het eiland Isola Tiberina. Dit is een leuk eilandje met een oude basiliek, een leuk oud bruggetje en een oud ziekenhuis wat nog steeds gebruikt word. Ook voor het Piazza Venezia moet je bij stop 5 zijn. Dit prachtige plein heeft als hoogtepunt het Monument van Victor Emanuel de tweede. Een prachtig wit gebouw met beelden van grote paarden en fonteinen. We stappen weer in de bus. Langs theaters en dwars door het oude stadscentrum komen we vervolgens mij Castel Sant Angelo. Het gebouw is vooral mooi gelegen aan de Tiber en zeker een bezoekje waard, ook vanwege de bouw en het uitzicht vanaf de bovenste toren. We gaan veder en komen langs het Piazza del Popolo. Een mooi plein met een groot monument en prachtige oude gebouwen. Daarna rijden we nog langs Villa Borghese en het prachtig grote park. Daar kun je een aardig eind wandelen en heb je de natuur in de stad. Ideaal! Vervolgens rijd de bus weer naar het station. Waar kan je kaartjes kopen? Bij alle Big Bus medewerkers in uniform, bij alle stops, kiosk en via www.bigbustours.com.

De bus van Big Bus tours Rome

Een korte wandeling door de stad
Wanneer je in Rome bent moet je zeker op eigen houtje gaan rondlopen. Neem een kaart van de stad bij de hand en loop langs alle prachtige bezienswaardigheden. Je ziet ondertussen de leukste terrasjes om te genieten van een hapje en een drankje. Starten doen we bij het wat minder bekende Piazza Navona. Hier staan enkele bekende fonteinen, die recentelijk nog in het nieuws zijn geweest vanwege enkele vernielingen. Op het plein zijn enkele leuke terrassen en restaurants. Wanneer je verder wandelt richting het oosten, kom je bij de andere belangrijke bezienswaardigheden terecht. Zo kom je als je richting de Trevi fontein loopt langs het eeuwenoude en prachtige Pantheon. Deze staat officieel te boek als oudste nog intacte gebouw van Rome. Loop even naar binnen om gratis de koepel van binnen te bekijken en informatie in te winnen over dit indrukwekkende gebouw. Boven in het dak is het topje weggelaten, waardoor de bovenkant ook echt open is. Ga dus niet naar binnen als het regent. We sluiten de wandeling af met een bezoek aan een beroemde fontein en de welbekende trappen.

De Trevi Fontein
De Trevi fontein is zesentwintig meter hoog en tweeëntwintig meter breed. De welbekende mythe zegt dat men er geluk uithaalt door een muntje erin te gooien. Als je over je linkerschouder twee muntjes in de fontein gooit en je ogen sluit, denkend aan Rome roept: “Arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit”. Dat betekent: “ Tot wederzien Rome, ik wil je genade, je water stroomt naar de Tiber”. Dat is dus een extra reden om de Trevi fontein te gaan bekijken. Buiten het mooie fabeltje om, is de Trevi fontein zeker een bezoek waard. Vooral in de zomer, als het er behoorlijk warm wordt, komen de vele Romeinen naar de fontein om lekker af te koelen. Maar tegenwoordig zijn het veelal toeristen die de fontein bezoeken. De prachtige beelden en het spetterende water geven een uitzonderlijk beeld waardoor de fontein zo beroemd is. En wist je dat als je een muntje met je rechterhand over Zeker niet vergeten tijdens je bezoek dus!

De beroemde Spaanse trappen
Tien minuten wandelen vanaf de Trevi fontein en je komt bij nog een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je vindt daar de Spaanse trappen op het Piazza di Spagna. De term Spaanse trappen word vaak gebruikt als populaire naam voor dit plein. In de lente zijn de trappen voorzien van vele bloemen wat een prachtig zicht op deze mooie trappen geeft. Bovenaan de trappen staat de ker de Trinita dei Monti die nog in opdracht van Lodewijk XII is gebouwd. De Paus brengt ieder jaar een bezoek aan het Mariabeeld aan de voet van de Spaanse trappen. Hij geeft hier dan een bloemenhulde aan het beeld. Vele toeristen nemen even een pauze op een van de Spaanse Trappen. Dit mag echter niet meer. Er lopen enkele verkopers rond die je graag een verfrissend drankje brengen. Wandel vooral even naar boven (Wel zonder eten en drinken) en geniet daar van het prachtige uitzicht over de stad.

Ontdek het Vaticaan
Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Rome is toch wel Vaticaanstad. Het is de kleinste onafhankelijke staat van de wereld en wel bekend als de hoofdzetel van de Rooms-Katholieke kerk. Maar ook de vele bezienswaardigheden zijn bekend en dan ook bijna niet te bezoeken zonder gids. Boek daarom een tour met een goede gids om goede en duidelijke uitleg over de verschillende bezienswaardigheden te krijgen. Je bezoekt alles in en rondom het Vaticaan, waaronder de Sint Pietersbasiliek aan het Sint Pietersplein. Hier ga je ook daadwerkelijk in. Je ziet de verschillende opgebaarde Pauzen hier, wat een zeer rare gedachte is. Maar vele Katholieken uit de wereld komen hier speciaal voor naar Vaticaanstad. Het interieur van de Basiliek heeft prachtige beelden en schitterende plafonds. Onder andere het interieur van de koepel is beeldig. De basiliek staat jaarlijks garant voor verschillende gebeurtenissen en elke zondag klokslag 12:00 laat de paus zich zien en spreekt iedereen toe. Heb je de Sixtijnse kapel al bezocht? Niet vergeten hoor! Een schitterende kapel met prachtige kleuren, schilderingen en bouwstructuur!

Gemakkelijk en snel parkeren bij Quick Parking
Parkeren doen we eenvoudig en snel bij Quick Parking Schiphol. Het boekingsproces is gemakkelijk. Je dient aan te geven met welke auto je komt en met hoeveel personen. Natuurlijk geef je ook de vertrek- en aankomsttijd aan. Je rijd rustig naar de afgesproken locatie (Men heeft meerdere locaties) en daar parkeer je de auto in een vrije parkeerplaats. Er rijden een aantal bussen rond dus je hoeft niet lang te wachten voor je wordt opgehaald bij de parking en wordt afgezet bij de luchthaven. Waar je wordt afgezet, wordt je ook opgehaald. Ideaal toch? Quick Parking heeft ook vestigingen in Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Charleroi en Brussel. Voor meer informatie en boekingen kijk je op www.quickparking.nl.