Een lang weekend Tanger

Een heerlijk pinksterweekend begint op vrijdag vanaf Schiphol – Amsterdam. Een parkeerplaats boek je eenvoudig bij Quick Parking. Je kan de auto er zelf parkeren, een plekje uitkiezen en vervolgens word je met de shuttle in enkele minuten naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst ga je direct met de shuttle weer terug naar de parkeerplaats waar je de auto weer kunt instappen voor een zorgeloze reis naar huis. Je krijgt hulp bij de bagage en als je vertraging hebt, geen zorgen. De shuttlebus rijdt altijd! Perfecte service met een glimlach en een gemakkelijk boekingssysteem. Bovendien is het goedkoop. Boek snel je parkeerplaats op https://www.quickparking.nl En dan ben je binnen drie uur vliegen op Marokkaanse bodem en landt je in Tanger. De warme wind komt je gelijk tegemoet wanneer het vliegtuig wordt verlaten. Even langs de paspoortcontrole voor een stempel, een pinautomaat zoeken om de eerste taxi te kunnen betalen en dan kan het avontuur beginnen. Een taxi vanaf de airport richting het centrum is omgerekend tussen de tien a vijftien euro.
Verblijf in het Kenzi Solazur Hotel
Op twintig minuten rijafstand vanaf de airport ligt een geweldig verblijf aan het strand, genaamd Kenzi Solazur Hotel. De Kenzi hotel group is de toonaangevende hotelketen in Marokko. Met een service van wereldklasse en een hoge standaard voor professionaliteit zijn er inmiddels tien hotels in 6 verschillende bestemmingen in Marokko. Alle hotels zijn 4 of 5 sterren met natuurlijk de bijbehorende luxe. Wij verblijven in Tanger en dus in het Kenzi Solazur Hotel. Het viersterren tellende Kenzi Solazur is het meest exclusieve hotel met de grootste capaciteit in Noord Marokko. Direct aan de Middellandse Zee kijkt het hotel uit over de baai van Tanger en de Rock van Gibraltar. Het hotel is slechts dertig meter van het strand verwijderd door een boulevard, 500 meter van het treinstation en twaalf kilometer van de luchthaven van Tanger. Het is de perfecte plaats om te genieten van alle activiteiten en attracties van de stad. In het bruisende hart van Tanger gelegen vind je het meest geavanceerde hotel van de regio: Kenzi Solazur.
Het hotel heeft 348 kamers waarvan 206 tweepersoonskamers, 24 duplex kamers en 12 senior suites allen ingedeeld met een uniek modern en exclusief uiterlijk. Alle kamers hebben highspeed wifiverbinding die niet lang geleden een upgrade heeft gehad. Er is een badkamer met een aparte douche en bad, wastafels en natuurlijk een toilet. Er is altijd een desk aanwezig voor de mensen die voor werk reizen. Een goede combinatie van toeristen met zakenreizigers die in de kamers goed te zien zijn. Alle kamers hebben airconditioning en de ramen kunnen open. Bij de meeste kamers heb je prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, Tanger of het strand. Er is een Marokkaans restaurant waar je kunt genieten van heerlijke en mooi gedecoreerde gerechten. De geuren en kruiden zijn fantastisch. In het buffet restaurant krijg je ontbijt. Er is een discotheek, snackbar, pianobar met live muziek, stoombad, fitnesskamer en een prachtig zwembad in de binnenplaats van het hotel. Hier kun je even afkoelen tijdens de warme uurtjes!
Kenzi Hotels Group herberg 10 vier- en vijfsterren hotels in Marokko. Voor alle informatie over deze hotels bezoek je de pagina http://www.kenzi-hotels.com/default-en.html. Voor informatie en boekingen bij het Kenzi Solazur hotel in Tanger bezoek je: http://www.kenzi-hotels.com/kenzisolazur/default-en.html. Je kunt natuurlijk ook rondkijken en een van de andere hotels van de keten bezoeken. In Marrakesh, Agadir, Casablanca, Ouarzazate en Errachidia hebben ze hotels!
Onze ervaring
Op zaterdagochtend werden we wakker met geweldig uitzicht over het strand en de blauwe zee. Het is zichtbaar rustig op straat. Na een warme douche gaan we richting de ontbijtzaal. Daar treffen we een heerlijk en uitgebreid ontbijt aan. Deze ochtend sluiten we af met een goede strandwandeling. De zon breekt langzaam door en er staat een prettig windje. Een weekend in Marokko tijdens de Ramadan periode. Wat houdt dat in voor je vakantie? Wij moeten eerlijk toegegeven dat we pas een paar dagen voor vertrek achter het feit van de Ramadan kwamen. De mensen die mee doen aan de Ramadan eten alleen tussen zonsondergang en zonsopkomst. Daarnaast bidden ze vijf keer per dag. De moskee roept de mensen op voor het gebed. Dit betekent dat je meerdere keren per dag een soort van ‘sirene’ hoort. Daarnaast is het overdag op straat en in de restaurants erg rustig. Een half uur voor zonsondergang wordt het druk op straat en gaan de mensen richting hun families om samen te eten. Dit zorgt voor mooie en bijzondere momenten, zo ook voor ons. Op zaterdagavond hadden wij namelijk een uitnodiging staan om de overwinning van het Marokkaanse voetbalteam IRT bij te wonen. Hotelmanager Samira wilde ons deze avond met alle liefde voorstellen aan de burgemeester van Tanger. Hier en daar mochten we wat mooie foto’s maken. Daarna dachten we terug naar de hotelkamer te gaan. Niks bleek minder waar, we moesten en zouden mee eten. Daar zaten we dan, tussen de overwinnaars, coaches, familie en de burgemeester. We werden aan de ‘vrouwen’ tafel geplaatst en mochten genieten van een luxe buffet. Natuurlijk wel even wachten tot de zon onder was en daarna begonnen we gezamenlijk aan een traditioneel avondmaal. Het was zeer bijzonder om deze huldiging van dichtbij mee te mogen maken. Daarnaast hebben we in de middag over de lokale markt kunnen struinen. In de kleine straatjes van Tanger gingen wij opzoek naar een Marokkaanse lamp, tegeltjes en een paar net echte nike’s. Uiteindelijk nemen we twee leren poefen mee naar huis in de kleuren, wit, blauw en goud. Na een geslaagd weekend, vol avontuur en twee poefen rijker vlogen wij terug met Airarabia en staan we weer op Nederlandse bodem. Bedankt Tanger, leuk kennis gemaakt te hebben.Air Arabia De luchtvaartmaatschappij Air Arabia Maroc is gestart in 2009. Met vliegt met de Airbus A320 toestellen die comfortabel zijn ingericht met meer beenruimte dan je gewend bent bij Low Cost maatschappijen. Air Arabia Maroc vliegt momenteel van zes verschillende vliegvelden in Marokko te weten: Casablanca, Marrakech, Fez, Tanger, Agadir en Nador. Van die bestemmingen worden Fez, Tanger en Nador vanaf Amsterdam aangeboden. Zo is er de keuze voor Nederlandse passagiers naar verschillende regio’s in dit diverse land. Tanger en Nador worden viermaal per week aangeboden en Fez tweemaal per week. In het zomerseizoen, wat nog niet bekend is, worden er meerdere vluchten per week aangeboden. Als je op tijd boekt zijn de vluchten erg goedkoop. Kijk snel op de website van Air Arabia voor meer informatie: www.airarabia.com. Ook via email, salessupporteurope@airarabia.com zijn ze gemakkelijk te bereiken.