Genieten in Turkije: Vera Hotel Verde

Het prachtige hotel met zwembad, bar en zicht op het hoofdgebouwOp ongeveer vier uur vliegen met transavia.com vanuit ons kikkerlandje ligt het welbekende Antalya. Daar vertrekken vele bussen, taxi’s en huurautos naar de bekende trekpleisters als Alanya, Kemer en ook Belek. Maar wij bezoeken een afgelegen hotel om daar totaal tot rust te komen. Maar wat kun je nu allemaal in zo’n resort? Is het echt alleen maar zonnen, eten en drinken? All inclusive verblijven wij in Vera Hotel Verde. Rust, ruimte, gezellig entertainment en nog veel meer!

Rustieke kamers met balkon
Vera Verde kent liefst 315 kamers. Alle kamers hebben heerlijke box spring bedden en eenKamers zijn prachtig opgemaakt grote badkamer met bad en douche. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en een verdieping of vijf. Bij aankomst staat er een welkomstpakket voor je klaar met daarin vers fruit. En dan wordt het genieten! Of je nu op je balkon geniet van de zon, of buiten bij het zwembad, overal kun je gebruik maken van de All inclsuive formule.

De formule
Het begint allemaal bij het ontbijtbuffet. Rijkelijk gevuld met vele broodjes, toast, croissants en nog veel meer lekkernij. Er is een Livecoocking buiten het restaurantselectie van ham en kaas en er zijn verschillende Turkse lekkernijen te vinden. Het hoogtepunt zijn de verse eieren en het vrolijke personeel. Want ook hier wordt je met een glimlach bedient. En voor de uitslapers onder ons is er nog het “uitslapers ontbijt” tot 11:00. En dan hoef je niet lang te wachten. Om 12:30 begint namelijk de lunch, waar je heerlijk kunt genieten van verschillende nationale en internationale gerechten. Het kinderbuffet is voor het avondeten begint. En dat avondeten is helemaal geweldig. Buiten het buffet om, wat trouwens fantastisch is, altijd warm en altijd verrassend veelzijdig, is er showcooking. Hier wordt een lekker kippetje, visje of steak voor je klaar gemaakt. Kortom, geweldig eten, iedere avond weer. En om 23:00 kun je nog een midnight soepje!

De hele dag eten
Ook aan het zwembad kun je gewoon snacks etenMaar natuurlijk kun je de hele dag eten en drinken. Veel dronken mensen zie je hier niet, maar uiteraard heb je wel mensen die er iets te veel nemen. Het is vooral gezellig. En de snackbar is de hele dag geopend. Pizza’s, hamburgers, friet en ijsjes, de hele dag door genieten van al dit lekkers. En als je even wat anders wilt, kun je aan zee eten. Het privé strand ligt ongeveer tien minuten rijden met de shuttlebus van het hotel. Daar is een strandtent waar je kunt eten, drinken en kunt genieten van het prachtige strand. De Shuttlebus is gratis.

Faciliteiten in het hotel
Het hotel ligt vlakbij Kadriye en Belek en kent vele faciliteiten. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om jezelf een of twee weken te vermaken. De checkin is gewoon om 14:00 en de checkout is om 12:00. Een late checkout is wel mogelijk, dit dien je wel van te voren te regelen en misschien extra te betalen. De zwembaden zijn voor de meeste het belangrijkst. Er is een groot buitenzwembad die eindigt aan de bar. Daar kun je een drankje bestellen bij het vriendelijke personeel. Een eindje verder is het kinderzwembad en een glijbanenbad. Ook heeft men nog een binnenzwembad, wat het de ideale vakantie maakt voor de waterliefhebber. Binnen is er ook een fitnessruimte, spa en Turks bad. Voor zakenrelaties zijn er enkele meetingrooms en we vinden alle sportvelden voor tennis, volleybal en voetbal achter de zwembaden.

Ook in de avond is er bij het zwembad wat te doen!Daar vinden ook de meeste activiteiten van het geweldige animatieteam plaats. Hier kun je meedoen met boogschieten, darten, maar ook teamsporten als volleybal, waterpolo en voetbal. Alles met een glimlach van het zeer vrolijke animatieteam. In de ochtend wordt je al vrolijk verwelkomd aan het zwembad, en tijdens iedere activiteit wordt je aangesproken of je mee wilt doen, en hoe je vakantie is. En tijdens het ontbijt, lunch of avondeten, het maakt niet uit waar, je komt ze tegen. En ze nodigen je uit om de geweldige show te komen bezoeken. Elke dag een andere show, ook hier een bar om te genieten van je All Inclusive. Na deTegen de avond is er soms een gezellige markt en kan je op een kameel rijden! show kun je genieten van nog meer vertier bij de zwembadbar.

Extra entertainment en genieten!
Buiten alles wat ik u zojuist verteld heb over dit geweldige resort, is er uiteraard nog veel meer. Zo is er enkele avonden per week de mogelijkheid om met een kameel door het resort te wandelen. Uiteraard hoef je dan niet zelf te lopen, maar zit je op het kameel. Daarnaast is er ook af en toe een markt. Alle locals komen dan met hun stand om zoveel mogelijk te verkopen. Voorbeelden zijn Ray Ben, Dr. Dré en nog veel meer. Echter is veel van dit spul nep, maar dat weerhoudt de verkopers niet om je een perfecte aanbieding te doen. Ook kun je met je geliefde of met vrienden een prachtige fotoshoot doen. Dit kan op het strand, maar ook rondom het hotel. Ten slotte is er nog een juwelier in het hotel, want je weet natuurlijk nooit!

De omgeving
In de omgeving is veel te doen. Zo kun je op zoek naar watervallen of bezoek je de stad De haven van AntalyaAntalya. Maar de kleine dorpjes in de directe omgeving zijn ook gezellig. Waaronder Kadriye en Belek. Vooral Belek is een toeristisch dorp met een mooie moskee maar vooral veel winkels. Denk er aan dat je geen neppe merkproducten koopt, deze mag je namelijk niet naar Nederland mee nemen. Antalya is een prachtige stad waar je ook kunt winkelen in originele winkels. Het heeft een prachtig oud centrum die uit komt in de mooie haven. Daar zijn enkele tentjes waar je heerlijk kunt eten. Daarna lopen we nog even het prachtige centrum in met moderne winkels en vriendelijke mensen. Toch is de oude stad het mooist, met oude gebouwen, aardige mensen, de Turkse drukte waar je even aan moet wennen. In een woord geweldig. Er is dus genoeg te doen rondom Vera Hotel Verde! Met de Dolmus kun je redelijk goedkoop richting Belek of Antalya. Vraag het aan de receptie van het hotel om er zo snel mogelijk te komen. Ook een taxi behoord tot de mogelijkheden!

Ik snap het, na dit verhaal wil je zeker een bezoek brengen aan Vera Hotel Verde. Dat kan ik je dan ook echt aanraden. Het heerlijke zwembad, de gezellige bar, het drukke maar kwalitatief hoogstaande restaurant, of het busje wat je gratis naar het mooie strand brengt. Alles behoord tot de mogelijkheden in dit geweldige All Inclusive resort. Boek snel of kijk op http://www.verahotelverde.com!

Met transavia.com naar Antalya
Transavia.com vlieg vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam/Den Haag naar Het zwembad, beetje druk maar heel gezellig. Altijd een bedje vrij!Antalya. Dit gebeurd in de hoogseizoenen vaak meerdere malen per week. Binnen vier uur ben je op het vliegveld van Antalya. Hapjes en drankjes zijn voor een goede prijs te koop, en natuurlijk krijg je de service met een glimlach! Boek snel je vlucht op www.transavia.com! Vanaf € 105 per enkele reis!

Vanaf de luchthaven naar het Vera Hotel Verde kost ongeveer vijftig euro met de taxi. Dit is echter de snelste manier om er te komen, en ook nog redelijk goedkoop. Fijne vakantie!