The Sunny State of Florida part 1

Een plek waar je geweest moet zijn. Waar iedereen over praat en herinneringen die je nooit vergeet. Prachtige stranden, adembenemende uitzichten, aparte maar geweldige bezienswaardigheden en wildlife spotten op zijn best. Zo’n bestemming is Florida. Op ongeveer tien uur vliegen vindt je Miami, Fort Lauderdale of Orlando waar je de reis kan beginnen. Wij nemen je mee vanaf Orlando langs de prachtige kust via Miami naar de Keys en weer terug naar West Palm Beach. We bezoeken onder andere Walt Disney, de Everglades en een Dolfijnen opvang in de Keys. Daar maken we dingen mee die we nooit eerder gezien hebben. De afstanden zijn groot, maar die vallen in het niets als je de pracht van deze staat ziet. De temperatuur is er altijd goed, als het regent is het meestal een hevige bui aan het eind van de middag en er heerst altijd een vakantiesfeer. Welcome to the Sunny state of Florida!

Pretparkenstad Orlando
In het binnenland ligt Orlando waar wij onze eerste stappen zetten in Florida. We landen op de luchthaven Sanford op zo’n dertig kilometer van de Stad. Op die route kom je langs Oviedo waar een grote Mall te vinden is. Daar koop je alles voor een aantrekkelijke prijs, uiteraard goedkoper dan hier in Nederland. Orlando zelf staat natuurlijk bekend om zijn pretparken. Waaronder Universal Studio’s met veel achtbanen, informatie over films en nog veel meer. Ook Seaworld is vlakbij Orlando. Daar vind je de welbekende Orka’s met een show waar iedereen zeiknat wordt. Ook Legoland Florida vindt je bij Orlando. De grote versie van de Deense variant is een walhalla voor lego liefhebbers. Wij bezochten Disney, waar we straks verder op inhaken. Orlando zelf is een gezellige stad met veel restaurants. Downtown Orlando kent veel casino’s, bars, clubs en restaurants. Een geweldige start van je vakantie met alle themeparks rondom de stad. Maak vooraf een goede keuze voor de te bezoeken parken, want voor elk park heb je wel een dag nodig!

Walt Disney World
Dit park is totaal niet te vergelijken met zijn kleine broertje in Parijs. Walt Disney World bestaat uit liefst zes verschillende parken allen vlakbij elkaar gelegen. Je koop altijd een kaartje voor alle parken in één prijs. Je kunt dan kiezen voor één dagpas, of voor een pas geldig voor meerdere dagen voor meerdere dagen. De prijs is gemiddeld zo rond de 80 dollar per dag. Allereerst bezoek je de Hollywood Studios, waar je alles te weten komt over je helden. Je vindt er bijvoorbeeld een leuk nagebootste Muppet show waar je gezellig kunt lachen om de grappen van Kermit. Cars, Indiana Jones en een nagebootst centrum van New York zijn allen present. Ook Toy Story, Star Wars en The Little Mermaid vindt je in het park. Er zijn genoeg mogelijkheden om te eten, drinken en een heerlijk fris ijsje te eten. Dat is overigens bij ieder park het geval. We gaan direct door naar The Magic Kingdom, het park waar het grote paleis van de Disneyfiguren staat. Daar vindt je vele attracties met betrekking tot de bekende Disneyfiguren. Ook zijn zij zelf duidelijk aanwezig! Mickey Mouse, Mini, Winnie de Poeh, Knabbel & Babbel, Stitch, Donald Duck, Pluto, Goofy, Sneeuwwitje en Alladin! Alle figuren zijn aanwezig, en je kan ook nog met ze op de foto. Niet te missen in het Magic Kingdom: Het spookhuis. Hilarische momenten wisselen zich af met enorme schrikreacties.

 

Tot de Disney parken van Orlando behoren ook nog eens twee waterparken, met ontzettend spannende en uitdagende glijbanen. Blizzard Beach en Typhoon Lagoon hebben geweldige glijbanen en zwembaden, maar ook heerlijke mogelijkheden om uit te rusten van de drukke dag in Disney. Bij Blizzard Beach hebben ze zelfs een hele IJswereld nagebootst, waar je voor het gevoel even op de Zuidpool rond loopt, kom je al snel weer achter de waarheid: 40 Graden Celsius. Je kunt ook met opblaasbanden hele routes afleggen bij beide parken! Erg interessant, en zeker niet onmisbaar tijdens je bezoek. Het wordt namelijk erg heet in de middag, en een frisse duik en wat waterpret zijn dan geen overbodige luxe! Tussendoor kun je een bezoek brengen aan Disney Downtown, waar je kennis kunt maken met de Amerikaanse keuken: vele restaurants en een lange straat met allemaal winkels. Parkeerplaatsen zat, ditmaal gratis. Circus Du Soleil staat aan het begin van de straat. Hier woon je theatrale acrobatische voorstellingen bij, en nog veel meer! Disney Downtown is dus ook zeker een bezoek waard!

Epcot is een Disney park gericht op de toekomst. Zie ruimteschepen en leer alles over de toekomst. Hoe verplaatsen wij ons dan? Ontdek dit alles in Epcot, en geniet van de snelste achtbanen. Onder andere Spaceship Earth is een geweldige attractie. Beleef spannende momenten, zo’n achtbaan helemaal in het donker is ook niet alles. Op het gegeven moment weet je niet meer of je nou onderste boven hangt, of gewoon recht. Een paviljoen heeft alles: Winkeltjes, restaurants en snoepwinkeltjes. In Epcot kun je ook een vlucht maken langs verschillende landen over de wereld! Het laatste park van Disney in Orlando is het Animal Kingdom, een van de leukste parken. Hier zie je namelijk levende dieren door het hele park. Onder andere Kangoeroes, Flamingo’s, maar ook nijlpaarden en leeuwen tijdens de safari! In Animal Kingdom is een prachtig Afrikaans dorpje nagebouwd. Daar wordt dagelijks live Afrikaanse muziek gespeeld en vrolijk gedanst. De attracties zijn allen geweldig, waaronder de Safari waar je alle Afrikaanse dieren kan spotten. In het totaal is het park ingedeeld in zeven verschillende werelden. Bekijk ook Timon en Pumba, ga op de foto met Goofy en alle andere figuren! Disney is een bezoek waard, maar neem er wel je tijd voor!

Praktische info voor je Disney Bezoek:
– Reserveer je toegangskaarten van te voren op http://disneyworld.disney.go.com
– Parkeerplaatsen reserveer je ter plekke: Parkeren kan je voor $14. Je kunt dan van park naar park rijden met hetzelfde kaartje!
– Als je drie dagen gaat koop je geen dagkaartje, maar een 3-days parkhopper ticket!
– Voorkom topdrukte: Reis buiten het hoogseizoen!
– Neem genoeg water mee, of koop het ter plaatse! Het is erg warm in Florida!

Slapen bij Orlando: Clarion Inn Lake Buena Vista
Als je in Orlando vooral voor een bezoek aan Disney, of Universal studios bent, dan is dit hotel Ideaal. Op maar tien minuten rijden van Disney ligt Hotel Clarion Inn Lake Buena Vista. Het hotel bestaat uit meerdere grote gebouwen, een gezellig restaurant en een klein winkeltje. Ook is er rondom het hotel ruimte zat om te wandelen en zijn er twee zwembaden waar je bij kunt komen van de warmte. Het hotel ligt direct aan de snelweg. Alle kamers zijn mooi ingericht met zachte bedden, een ruime badkamer en een flatscreen tv. De kamers hebben allemaal airconditioning, wat in deze omgeving uiteraard geen overbodige luxe is. Er is ook een mogelijkheid om in de kamer koffie te zetten, en er is een magnetron aanwezig. Het hotel heeft gratis Wi-Fi.

In het restaurant heb je de mogelijkheid om in de morgen te ontbijten, en in de avond is er een goed buffet met ruime keuze uit verschillende gerechten. Uw kinderen eten gratis mee. Er is ook nog een Cocktail Lounge waar je rustig aan kunt genieten van je diner en een cocktail terwijl je sport kijkt op de tv’s. Let wel op, bij het restaurant eten kinderen gratis bij een volledig betalende volwassene. Er is een entertainment hall in het gebouw, waar kinderen maar ook volwassenen zich kunnen vermaken door het spelen van biljarts, Airhockey of andere spelletjes. In de souvenirshop kun je van alles kopen, van een broodje tot een souvenir, alles is aanwezig. Rondom het hotel zijn veel parkeerplaatsen zodat u uw huurauto gemakkelijk kwijt kunt. Het hotel heeft een shuttle naar Disneyworld. Andere faciliteiten van het hotel: Wasmachines (Tegen betaling), Tour desk, gratis kranten (ma-vrij), oppasservice voor baby’s, liften en een speeltuin. Let op: “Don’t feed the alligators!”. Voor meer informatie, prijzen en boekingen kijk je op: www.clarionlbv.com.

Aankomst in Miami Beach
De rit van Orlando naar Miami duurt ongeveer 3 ½ uur. Je mag in Florida nergens harder dan 80 mijl per uur. Denk daar aan, want ze hebben je zo te pakken. Mocht de politie je te pakken hebben blijf dan altijd in de wagen zitten, mits anders wordt aangegeven door hen. Men ziet dat als bedreiging. Eenmaal aangekomen in Miami, volg dan goed de borden naar Miami Beach en je komt aan bij de hoofdstad van de Elektro muziek. Miami South Beach is het meest populaire gedeelte van de stad. We parkeren de auto bij het hotel, strak aan de Collins Avenue, het centrum van de stad. In ongeveer 20 minuten liepen we in het Art Deco district van Miami Beach. In dit district vindt je prachtige gebouwen in Art Deco stijl. Waaronder ook het World Erotic Art Museum, met prachtige beelden en schilderijen van de erotische kunst over heel de wereld. Erg interessant en niet duur. Je kan er overdag en in de avond terecht. Kijk voor de laatste prijzen en meer informatie op de website van WEAM! www.weam.com

Shopping en andere luxe!
In en rondom het Art Deco district kom je ook aan je trekken als je houdt van Shoppen. Luxe winkels met de laatste trends van de mode, maar ook de goedkopere winkels en de toeristische shops waar je duizenden verschillende shirtjes, petten en andere producten kunt kopen waar je het woord “Miami” op vindt! De duurdere boetieks vindt je bij Lincoln Road, de Oceans Drive en Collins Avenue. De Ocean Drive is overigens een van de meest bekende straten van de stad. Elke dag is er wel iets gaande, waaronder fotoshoots, opnames voor CSI Miami of een andere film. Inmiddels wordt CSI Miami niet meer opgenomen, maar er worden wel andere series opgenomen. Het moet gek lopen wil je geen filmopname zien. De restaurants zijn iets duurder, maar je dineert dan wel in de bekendste straat van Miami. Hier kost een appartement geen 160.000 euro koop, maar huur je hem voor dat bedrag, per maand. Ocean Drive is door een klein park afgesloten van de zee. Een prachtig wit zandstrand verbind Miami met de prachtige helderblauwe Atlantische Oceaan.

Miami kent ook vele bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Onder andere het Miami Seaquariom, Jungle Island en Monkey Jungle zijn leuke bezienswaardigheden die te boek gaan als “Dierentuin”. Maar ook boottochten naar de welbekende eilanden waar mensen als Sylvester Stallone en Julio Iglesias een riante villa hebben, tevens grote jachten en eigen golfbanen. Vanuit Miami ben je ook zo in de Everglades, waar we later op inhaken. In Miami kan je ook goed stappen. Het is wel wat duurder dan we gewend zijn, maar dat mag ook wel. Je krijgt er heel wat voor terug namelijk, prachtige shows en leuke contacten. Want als je in Miami uitgaat, dan ben je vriend van iedereen. Vergeet in Miami niet de Espanola Way te bezoeken. Daar zijn leuke restaurants en leuke winkels waaronder een Puppystore. Bij die Puppystore verkopen ze puppies waaronder veelal Teacup formaat! Er heerst een heerlijk Spaans sfeertje. Raak je de weg kwijt? Geen probleem, men helpt je graag de juiste richting in!

Do’s en Don’ts in Miami
– Bezoek de Ocean Drive en ontmoet de locals en misschien wel beroemdheden!
– Een dagje op het strand toeven is ook goed: Je rust lekker uit en het is er prachtig!
– Wil je niet teveel geld spenderen? Ga niet eten langs de Ocean Drive, maar in de zijstraatjes!
– Sluimer wandelend door de stad: Zo leer je de stad het best kennen!

Slapen in Miami: The Palms Hotel
Luxe is natuurlijk gebruikelijk in een hotel in Miami, maar in dit hotel beleef je het echte Miami in deze geweldige atmosfeer. Als je aankomt wordt je opgewacht en netjes naar de receptie begeleid. De weg naar de kamer is daarna een geweldige route langs alle belangrijke punten van het hotel. Het restaurant, waar ’s ochtends ook het ontbijt geserveerd wordt, grenst aan de prachtige tuinen en het zwembad. Bij het ontbijt heeft u de mogelijkheid om direct door de kok een heerlijk omeletje klaar te laten maken, of een lekkere Belgische wafel. Dit alles in de prachtige tuin, met uitzicht op het zwembad en een lekker fris windje. Vanaf het ontbijt loop je direct de prachtige tuin in, om bijvoorbeeld lekker in het zwembad te vertoeven. Bij het zwembad is een bar waar je kunt genieten van zelfgemaakte ijsthee, een Budweiser of een heerlijk cocktailtje. Aan de andere kant van de bar vindt je een prachtige omgeving met ligbedden op het zand, een soort nagebootst strand. Hier vindt je ook hangmatten en twee papegaaien, die een bezienswaardigheid op zich zijn!

Het hotel ligt ook direct aan het strand. Via een poort, waar je alleen in kunt met de pas van je kamer. Zo is het ook nog goed beveiligd. Geniet aan zee van de prachtige azuurblauwe wateren, zachte zandstrand en zie de jong zwaardvissen langs de kust zwemmen. Alle ligbedden zijn gratis en zijn van het hotel. Er loopt een barman rond zodat je ook nog eens van alles kunt bestellen en aan het strand genieten. Een strandwacht houdt alles in de gaten, wat het tot een veilige frisse duik in de oceaan. Je hebt de mogelijkheid een massage of een wellness arrangement te boeken. We hebben wel een behoorlijk schrikmoment gehad in het hotel, waar we achteraf enorm om gelachen hebben. We liepen van ons ligbed om te gaan zwemmen. We liepen langs de bosjes, en ineens sprong er een leguaan uit de bosjes, van ongeveer 40 centimeter groot, waarvan bijna de helft staart. Een groene. We zijn dat natuurlijk niet gewend en schrokken ons rot!

Uiteraard is in het hotel ook het belangrijkste aanwezig voor een perfect verblijf: een mooie kamer. De meeste met zicht op het prachtige strand. Het zijn overigens zeer moderne, luxe en zeer mooie kamers. Het Kingbed heeft heerlijke matrassen en er zijn zachte kussens. De kamers zijn schitterende gedecoreerd met moderne kunstwerken. Er zijn helaas geen balkons bij de kamer, wat natuurlijk wel jammer is met een dergelijk mooi uitzicht op de zee en Miami South Beach. Naast het bed is ook nog een zitje en op een nachtkastje vindt je een dockingstation voor je Ipod. Ideaal om lekker je eigen muziek te luisteren en te genieten van het prachtige uitzicht of een naderende avondstorm. De badkamers zijn eveneens prachtig ingericht, een mooie douchecabine en ruime wastafel. Een apart toilet met nog een wastafel maakt deze indrukwekkende kamer compleet. Na deze informatie begrijp ik dat u meer informatie wilt en misschien wel een reservering wilt maken. Kijk dan snel op de website van het hotel: www.thepalmshotel.com.

Meer informatie over Miami: www.miamiandbeaches.com
Meer informatie over Orlando: www.visitorlando.com

[wpgmappity id=”41″]