The sunny state of Florida Part 2

Prachtige eilanden: De Keys
Op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Miami South Beach vindt je ongeveer 1700 aaneengesloten eilandjes. Deze eilanden worden door een lange weg, de U.S. Route 1, verbonden aan het vaste land. Deze wordt ook wel de “Overseas Highway” genoemd. Ieder eiland is zo gemakkelijk bereikbaar. De Keys staan bekend om zijn prachtige witte stranden, palmen en mooi gekleurde zee. Ook Mangrove bomen en het op zee zijn kenmerkt de omgeving. De eerste Key die je tegen komt heet Key Largo. Hier vindt je het John Pennekamp state park waar de mooiste en meeste koraalriffen te vinden zijn. Hier kun je meegaan met snorkelexcursies, duikexcursies maar ook met de Glazen Bodem boot zodat je het water niet in hoeft om de prachtige onderwaterwereld te zien. Bij het park is een ontvangstcentrum, een kleine haven en een klein museum. In dat museum kun je de vissen zien die hier leven en krijg je informatie over de Koraalriffen. Ook zijn er enkele wandelingen over kleine bruggetjes over de vele kanalen en langs de mangrovebomen.

Vanuit Key Largo rijden we door naar Islamorada. Op dit eiland verblijven we twee nachten, dus tijd genoeg om de omgeving te verkennen. Rondom Islamorada vinden we veel afgelegen, prachtige strandjes. Een van deze stranden is Anne’s Beach, waar het water heel langzaam afloopt. Op het strand komen we kleine krabben tegen en in zee nemen we rustig de tijd te snorkelen. Een kleine wandeltocht over een houten vlonder brengt ons naar een ander gedeelte van Anne’s beach. We zien aparte vogels die door de locale bevolking een mix van papegaaien en kraaien genoemd word. Bij Robbie’s at Islamorada kun je prachtige boottochten maken, waaronder een tocht met de partyboat en een vistocht, waar je op de grotere vissen gaat jagen. Islamorada is ook ideaal voor kanovaren, die er bijna overal te huur zijn. Je vaart dan langs de eilandjes, tussen de eilanden door middel van kanalen en geniet van de rust die je vind. Onderweg heb je grote kans om dolfijnen tegen te komen. Deze sierlijke dieren zwemmen veelal rondom de Keys en worden regelmatig gesignaleerd. Over Dolfijnen gesproken, onderweg naar Marathon komen we in deze stad, op ongeveer een halfuur rijden van Islamorada, een prachtig park tegen waar men alles doet voor deze vrolijke dieren!

Dolphin Research Center
Interactie met Dolfijnen die zeer goed verzorgd worden? Dit kan, bij dit prachtige park die zeker niet te vergelijken is met het Dolfinarium. Deze Non-Profit organisatie vindt je langs de Overseas Highway in Marathon. Hier werken vele medewerkers die alles weten over de Dolfijnen. Ze worden dagelijks verzorgd en er wordt extra water toegediend aan de dolfijnen om te zorgen dat ze gezond water binnen krijgen. Dit wordt gedaan middels slangen, en de dolfijnen genieten er van. Het wordt door middel van een spel toegediend. Alle dolfijnen zijn erg goed getraind en kunnen hoge sprongen maken, en geweldige trucs uitvoeren. Door educatie, interactie en onderzoek doet deze organisatie perfect werk. Men vermaakt de dolfijnen op allerlei manieren, waaronder Het voortduwen van een rubberen boot, het spelen met ballen en een heuse hoelahoep waar de dolfijnen perfect mee omgaan. De organisatie is ook geopend voor bezoekers. En voor de bezoekers zijn vele activiteiten mogelijk.

Een van de programma’s is opgezet speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Dit programma wordt in samenwerking met de familie gemaakt, en duurt meestal een week. Zo hoorden wij een verhaal over een Schots jongetje, die niet kon lopen en niet kon praten. Door jaarlijks een week een programma te volgen bij het Dolphin Research Center, is het na vijf jaar zelfs zo dat hij al enkele stapjes zet en langzaam kan praten. De dolfijnen zoeken contact met hem en hij geniet er zichtbaar van. Hij was aanwezig toen wij het centrum bezochten en we zagen hem zichtbaar genieten. Dit is een van de projecten die de organisatie heeft. Ook kun je als bezoeker zien hoe men voor de dolfijnen zorgt. Een erg intensief programma waaraan meerdere verzorgers meewerken. Ook een kijkje nemen? Bezoek www.dolphins.org.

Door naar het laatste stukje Amerika
Het meest zuidelijke gelegen puntje van de States is Key West, wat nog wel een eindje rijden is vanaf Marathon. Onderweg komt u langs verschillende kleine dorpjes met leuke winkeltjes. Deze zijn van buiten geweldig gedecoreerd. Alle spullen zijn namelijk geweldig op een rij buiten gezet en het doet een beetje aan als een gezellig museum, een klein museum. Na wat leuke dorpjes, prachtige stranden en azuurblauwe zee, kom je uiteindelijk in Key West, waar je Mile 0 kunt bezoeken. Ook het Southernmost point vindt je in Key West, en het is dan nog maar 90 mijl naar Cuba. Er zijn leuke strandjes in de stad en er zijn veel resorts, vismogelijkheden en restaurants. Vooral de Spaanse sfeer die er heerst is zeer belangrijk voor het echte vakantiegevoel dat je hier hebt!

Slapen in de Keys: The Postcard Inn on Holiday Isle
Een plaatje middenin de Keys vlakbij het pittoreske Islamorada is The Postcard Inn on Holiday Isle. Hier overnachten wij twee nachten en genieten we van deze tropische eilanden in een tropisch resort. Het resort is gemakkelijk te vinden en ligt direct aan de Overseas Highway. Het ligt ook nog eens direct aan de felblauwe zee met prachtige kleuren en vergezichten. Deze uitzichten zijn tot diep in ons geheugen ingegrafeerd. Bij ontvangst wordt je naar je kamer gewezen en wordt uitgelegd waar de restaurants en bars zijn. De welbekende Tiki Bar bevindt zich in het resort. Deze prachtige bar is de perfecte plek voor een heerlijke cocktail. Op vrijdag- en zaterdagavond is hier livemuziek aanwezig. Je kunt er boven zitten om zo op het publiek uit te kijken of cocktails te drinken met uitzicht op zee. Ook het kleine restaurant vlakbij de Tiki Bar serveert heerlijke gerechten, onder andere hamburgers, nuggets en andere lekkernijen. Ook de Shula Burger, in het midden van het resort gelegen, is een geweldige eettent waar je kunt genieten van verschillende gerechten.

De kamers zijn allen pas gerenoveerd en hebben heerlijke zachte bedden waar je kan genieten van een welverdiende nachtrust. Wij hadden een kamer met zicht op zee op de derde verdieping. We keken prachtig over de palmen heen richting de zee. Een mooier uitzicht had ik nooit. In de avond wil het ook hier erg stormen, zo stond onze auto bijna onder water. Maar buiten het uizicht om zijn alle kamers comfortabel ingericht. Er is een zitje, en een balkon of terras. Als je een terras hebt, is er vaak directe toegang tot het aangelegde strand. Je kunt goed snorkelen direct aan het langzaam aflopende zeewater rondom het hotel. In de kamer heb je een grote flatscreen tv om nog televisie te kijken ook. Zoals ik al eerder meldde zijn alle kamers gerenoveerd, maar de badkamers zijn daar nog niet in meegenomen. Wel zijn is er een ruim bad met douche en een toilet met wastafel. Dit ziet er vrij netjes uit, maar is niet gelijkwaardig aan de prachtige kamer zoals je op de foto ziet. Het suportmooie resort is het gehele jaar door te bezoeken en kent een perfecte service. Meer informatie of reserveringen: http://holidayisle.com.

Op zoek naar de Amerikaanse Alligator
Nog twee dagen verblijven wij in het mooie Florida, maar om onze terugvlucht te halen is er nog een behoorlijke afstand te overbruggen. We rijden van Islamorada terug in de richting van West Palm Beach, om daar te gaan genieten van de laatste zon in Florida. Maar op die terugweg, nemen we nog een afslag. Deze afslag brengt ons direct de Everglades in, een nationaal park met prachtige natuur. De Everglades is een grote rivier die heel langzaam stroomt. Het park staat bekend om zijn vele alligators, die hier hun thuis hebben. Het is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. De grote rivier is slechts een paar centimeter diep en het wordt op vele plaatsen bedekt door groene moerassen. Wat interessant is om te weten, is dat de benedenstroomse rivier zich vlakbij het grootste mangrovebos ter wereld mengt met het zoute water van de golf van Mexico. Door dit unieke ecosysteem komen er vaak zeldzame vogels voor en vinden we er uiteraard de welbekende Amerikaanse Alligator. Je kunt het park het beste bezichtigen door er doorheen te wandelen over de daarvoor bestemde paarden, of door er met een boottocht te genieten van de prachtige flora en Fauna.

Coopertown Airboat Tour
De meest originele manier om de Everglades en zijn wildlife te bekijken is natuurlijk door middel van een Airboattocht. Zo kan je overal in de Everglades op een ideale manier komen. We komen aanlopen bij Coopertown en onze gids meld ons om alvast een kijkje te nemen bij de Alligators die in hun grote tuin in bassins leven. Big Ben, en anderen, liggen rustig in hun Bassins en laten hen bekijken door ons. Ze zwemmen rustig rond. Een eindje verderop zien we nog kleine Alligators en een slang. Slangen leven ook in de Everglades. Deze zijn dan uigezet door hun “baasjes” die er na aankoop klaar mee waren. We mochten alvast doorlopen naar onze boot, een kleine Airboat voor drie personen: de gids Jesse, en ons. We wachten, en ineens zien we wat vier meter van ons vandaan ligt: een alligator! We schrokken natuurlijk even en zijn uit de buurt gebleven totdat Jesse ons kwam ophalen. Voor het wegvaren kregen we oordopjes in, omdat de boten nogal lawaai maken.

Bij het wegvaren zien we direct een schildpad net voor de boot langs wegzwemmen. We varen een stukje door kanalen over het water wat maar een paar centimeter diep is. Langs de mangroves en het groene moeras varen we langzaam naar hetgeen we op zoek zijn. Onderweg stoppen we nog een aantal keer. Er wordt uitgelegd welke bloemen er groeien, en we zien twee reigers wegvliegen. Na een interessant verhaal over de Everglades gaan we door met de Airboat en gaan we op zoek naar de alligators. Jesse weet precies waar hij moet zijn en waar hij de alligatorholen kan vinden. We stoppen rustig en hij maakt wat geluiden waar de alligators schijnbaar op af komen. En dat is zo, na een mum van tijd vinden we deze prehistorische dieren. Ze zwemmen vlak naar ons toe. Ze komen zelfs zo dichtbij, dat we ze bijna kunnen aanraken. Dit doen we uiteraard niet, wel raakten we bij het wegvaren een Alligator. Deze zwom echter rustig verder, dus was wel meer gewend. We zijn in totaal zo’n vijf alligators tegen gekomen. Wil jij dezelfde tocht maken? Boek dan bij Jesse op www.coopertownairboats.com!

Uitrusten in West Palm Beach
Op weg terug naar Orlando, waar we voor de terugvlucht dienen op te stappen, stoppen we nog een nacht. Dit doen we bij het prachtige hotel Ritz-Carlton Palm Beach. Deze stad is meer gericht op het luxe tourisme, met onder andere goede hotels, een kilometerslang zandstrand waar je uren kunt wandelen, met prachtig helder water en luxe restaurants. Ook staan er veel grote villa’s en oogt het als een gebied waar men niks te klagen heeft. Dit is ook zo. We bezoeken enkele steden in de omgeving, waaronder Lantana. Dit authentieke stadje heeft enkele mooie restaurants en leuke winkels. Eigenlijk vindt je het Ritz-Carlton op South Palm beach, een schiereiland langs de steden Lake Worth en Lantana. Er staan vele luxe appartementencomplexen rondom het hotel. Een schitterende omgeving om te bezoeken en heerlijk uit te rusten, vooral als je weet wat het hotel allemaal te bieden heeft.

The Ritz-Carlton, Palm Beach
Bij het inchecken in dit prachtige hotel wordt onze bagage netjes naar boven gebracht. De goede service die het hotel zou hebben, wordt voor ons meteen duidelijk. Er wordt netjes verteld waar we het ontbijt hebben, waar een restaurant is en waar alle andere faciliteiten te vinden zijn. Het ontbijt is in het restaurant waar je ook de mogelijkheid hebt buiten te zitten. Het ontbijt bestaat uit een Buffet maar je hebt ook de mogelijkheid te kiezen voor een Á La Carte ontbijt, met onder andere een Omelet, Sandwich of een Belgische Wafel op het menu. In het Temple Orange restaurant heb je een unieke sfeer met heerlijk eten en zeezicht dineren! Het is een heerlijk restaurant die er gezellig uit ziet door het weerkaatsende kaarslicht. Het menu varieert zich met specialiteiten uit Florida maar ook Italiaanse specialiteiten. Een must! Bij de Stir bar kun je genieten van een cocktail of een ander drankje en een klein menu is er altijd beschikbaar. Bij het Eau Spa menu maak je kennis met een gezonde manier van luxe dineren tijdens, voor of na je behandeling. In het Angle restaurant dineer je in alle luxe en geniet je van de beste gerechten! De warme en gezellige sfeer die het restaurant geeft kan je avond niet meer stuk!

Alle kamers in het Ritz-Carlton West Palm Beach hotel zijn prachtig gedecoreerd. Of je nou een Ocean Front Terrace Suite of een Courtard Terrace Room boekt, alle kamers zijn perfect! De heerlijke zachte bedden rusten je totaal uit! Wij hadden het geluk om in een Ocean Front Suite te overnachten, met prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Vrijwel alle kamers hebben een mooie badkamer met producten die ook in de SPA gebruikt worden. Onze kamer had een heerlijk vrijstaand bad waar je languit in kunt relaxen. Het balkon van onze kamer was mega en had zelfs ligbedden, een terrasje waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan. We hadden een zitje waar je rustig tv kunt kijken en er is een minibar aanwezig. Alle moderne kamers hebben een prachtige ligging. Zo kun je een kamer kiezen die direct aan het zwembad ligt, of een kamer die hoog ligt en mooi uitzicht op zee heeft. Ik heb zelf nog nooit in een kamer overnacht als hier, in een woord geweldig. Tussen het gebouw in, grenzend aan het restaurant waar je ontbijt, vindt je ook nog twee zwembaden waar rust centraal staat. Genoeg ligbedden voor ieder. Tevens zijn er in het hotel enkele kamers voor meetings en trouwerijen. Voor meer informatie daarover bezoekt u de website van het hotel. Tip van ons: Huur een Cabana en laat je verwennen door een massage. Er is een TV in je Cabana en je kunt er uren relaxen!

De Eau Spa
Bij een hotel met een dermate luxe hotel hoort natuurlijk ook een Luxe Spa. Iedereen gaat natuurlijk wel eens naar een Spa toe, maar wanneer is zoiets nou Luxe? Daar kom je achter als je de Eau Spa, gevestigd in het Ritz-Carlton Palm Beach bezocht hebt. Hier kregen we een heerlijke massage van ongeveer een uur. Het hele lichaam wordt gemasseerd en na afloop voel je de rust weer. Perfect om even uit te rusten van een drukke vakantie in Florida. Er zijn uiteraard ook nog andere massages waaronder een Stone Massage, Thaise massage en nog veel meer. De plek waar de massage gegeven wordt is fantastisch, er is ook nog een heerlijke jacuzzi aanwezig waar je gebruik van mag maken. Ook voor huwelijken of gezichtsbehandelingen kan je hier terecht. Na je behandeling kun je bijvoorbeeld in de Garden Villa relaxen en bijkomen. Ook zijn er jacuzzi’s, en is het mogelijk om buiten in de binnenplaats te genieten van alle rust. Het personeel is allemaal erg vriendelijk, en verteld alles wat er gaat gebeuren. Voor de massage krijg je ook nog de keuze om olie te laten gebruiken in verschillende geuren en type. Dit kost je wat extra maar is zeer de moeite waard.

Voor reserveringen, meer informatie over de Eau Spa, meetings en kamers, bezoek je de website van het hotel http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/PalmBeach/.

Voor meer informatie over de Keys bezoekt u de toeristische website van de Keys Toerisme: http://www.fla-keys.com/.

[wpgmappity id=”45″]