Skiën in Val Thorens

Vele Nederlands reizen jaarlijks af naar de wintersportgebieden in de Alpen. Daarbij is de keuze gemakkelijk, maar voor de avonturiers wordt de keuze steeds moeilijker. Om nu een gebied uit te kiezen waar je steeds weer een uitdaging tegenkomt. Of je reist met een groep waarvan enkele gevorderden skiërs zijn, en een enkeling gaat voor het eerst of is beginner. Dan wordt de keuze al moeilijker, maar voor een ieder wat wils vindt je midden in “Les Trois Vallees” in de geweldige wintersport resorts van Val Thorens. Hier vinden we kilometerslange groene pistes waar je ideaal kan leren skiën. Ook vinden we er de nodige blauwe en rode pistes, en enkele zeer uitdagende Zwarte pistes. Iedereen komt aan zijn trekken in dit prachtige dorp, ook de Après-ski liefhebbers. 

Ruime keuze uit meerdere liften
Val Thorens maakt deel uit van een van de grootste skigebieden van Europa Les Trois Vallees. Het dorp zelf ligt al op een hoogte achttienhonderd meter, de hoogste piste ligt op een hoogte van 3200 meter. Dat is dus een opmerkelijk hoogteverschil van maarliefst anderhalve kilometer! Daarmee is Val Thorens overigens het hoogst gelegen skigebied van Europa. Met de skipas kun je een keuze maken uit een pas voor Les Trois Vallees met een totale pistelengte van 600 kilometer, of u kiest alleen uit een Val Thorens pas die toegang geeft tot 150 kilometer aan piste. De prijzen zijn wat aan de hoge kant, maar dat is logisch voor een dergelijk groot en gevarieerd skigebied. Het gebied beschikt ook nog over de langste sleebaan van Europa. Ook zijn er pistes voor de kinderen die hen langs enkele borden leidt met leuke opdrachten. Tip: Kies voor een gezinsskipas met ontzettend veel voordeel!

Tijdens de afdaling dorst of honger?
In Val Thorens hoef je geen honger te lijden. Wel is het aardig aan de prijs, want voor een bord met spaghetti en een Cola betaal je al gauw een tientje, als het niet meer is. Maar, hier in Val Thorens, vind je het hoogst gelegen restaurant met een Michelin ster. Maargoed, op de piste dus alle tijd en vele mogelijkheden te lunchen en te genieten van je bier. Je zit hier op een dergelijke hoogte, dat het schuim van het bier stijgt gedurende het drinken. Ook een lekker hamburger of een grote bokworst zijn in de verkoop bij de restaurants. Onderaan de piste, in Val Thorens zelf, zijn langs de piste ook nog enkele kroegen en restaurants, waar je heerlijk kunt genieten van een koud biertje en een heerlijke maaltijd. Het prijsniveau is iets hoger dan bij ons in Nederland.

Feesten midden op de piste!
Er zijn tijdens een Skivakantie twee soorten Feesten. Allereerst genieten we van de Après-ski. Daarna moet er flink worden gestapt in de discotheken. Maar de Après-ski is natuurlijk het leukst, met je skischoenen dansen op de leuke muziek in een idyllische kroeg of discotheek. Een van de mooiste discotheken van Europa is midden op de piste. Dus moet je wel opletten dat je niet te veel drinkt, want je moet nog een stukje terug skiën. Eens per seizoen wordt er de “Dutch week” georganiseerd, dan komen er verschillende bekende Nederlandse DJ’s om ons te voorzien van geweldige muziek op de piste! Neem hier gerust even een pauze tijdens het skiën, maar niet te lang want anders kom je helemaal niet meer naar beneden.

Waar en hoe?
Val Thorens ligt op ongeveer 13 uur rijden van Utrecht. Je kunt dan kiezen om door Duitsland en Zwitserland te rijden, of door België en Frankrijk. De vliegvelden van Chambery en Grenoble zijn het dichtst bij. Vanaf daar is het ongeveer een tot anderhalf uur rijden. Je kunt dan het beste met Transavia.com vliegen. Val Thorens is zo goed als autovrij, dus zorg dat je van te voren een parkeerplaats regelt als je met de auto gaat.

Tips
Le Monde is een gezellige Après-ski bar waar veel Nederlanders komen. Zeker een bezoek waard en dagelijks leuke muziek en acties.
De Veronica Bar is een van de bekendste discotheken en Après-ski bar. Hier is het altijd gezellig en is altijd veel volk op de been. Ook hier geldt: Veel Nederlanders
Malaysia is een grote discotheek met leuke muziek en een groots publiek.

[wpgmappity id=”23″]