Verantwoord genieten bij PEAN Buiten in Friesland

Op zoek naar een prachtige accommodatie in het mooie Friesland kwamen we uit bij Pean Buiten. Pean heeft een enorme zeilschool met groepsaccommodaties. En Pean Buiten. Unieke accommodaties onder de noemer waterlodges. Tussen Heerenveen en Leeuwarden nabij het plaatsje Grou vinden we deze prachtige waterlodges in de Friese natuur. Aan het meer “Peanster ee” heeft de zeilschool bedacht enkele prachtige waterlodges te bouwen in de Friese en vooral vrije natuur. Normaal onderhoud van de omgeving uitgesloten, kan alles vrij groeien op deze plek. Natuurlijk zijn er nette paden en kun je overal gemakkelijk komen. Maar Pean Buiten is een plekje waar je nog kunt genieten van de echte natuur. Alles is nog groeiend, maar het heeft al een echte natuurlijke look. En het is prachtig gebouwd aan het water. Zeg nou eerlijk, wat is er lekkerder na een dagje fietsen, zeilen of de omgeving ontdekken, dan een heerlijke duik in een prachtig meer?

Pean Buiten bestaat uit 12 unieke en prachtige lodges in het mooie Friesen landschap tussen de meren. Al deze lodges zijn uniek en hebben een Friese naam. Ik verbleef in de Waterlodge Blaupoatsje, de Frise vertaling voor kleine rietgans. Deze ligt centraal op het terrein vlakbij het speelveld en het binnenwatertje de Lytse Le. De lodge heeft een ruim terras voor een heerlijk buitenleven. Je kunt het terras bovendien afsluiten zodat je trouwe viervoeter of de kinderen gewoon lekker rond kunnen wandelen. Wanneer je de woning binnen loopt valt meteen de natuurlijke look op. In de woonkamer is een fijne eettafel. In de woonkeuken is alles aanwezig om een heerlijke maaltijd te bereiden. In de luxe zithoek kun je heerlijk bijkomen van een dagje genieten in de Friese meren. Wat in de woonkamer opvalt is dat het allemaal prachtig is ingericht met moderne tinten tussen de houten muren. De gezellige en prachtige moderne open haard maakt het tot een gezellig geheel.

De drie slaapkamers zijn allemaal ook erg netjes ingericht met fijne bedden en mogelijkheden om ramen open te zetten. In de masterbedroom is een ladder naar een geheim plekje. In een slaapkamer is een stapelbed. De badkamer is fijn en ruim en heeft een inloopdouche en wastafel. Er is een apart toilet wat ik persoonlijk altijd heel fijn vind. Door het hele huis zijn enkele leuke details te vinden. Waaronder een muisje dat zijn huisje probeert in te kruipen. Probeer het maar te vinden! Overall dus een prachtig huisje waar je een heerlijke vakantie vlakbij het water kunt beleven.

Alle huisjes hebben veel privacy en het is een autovrij park. De auto kun je op de zeer nabijgelegen parkeerplaats parkeren. Er zijn bolderkarren die je kunt gebruiken voor eventuele bagage. De natuur mag vrij groeien in het park en dat zie je duidelijk terug. Een prachtig natuurlijk park met mooie en ecologische huisjes. Gepassioneerd van houtbouw zijn alle huisjes gemaakt van deze duurzame materialen. Van binnen en van buiten. En als je over het park wandelt merk je nergens dat het een voormalig landbouw terrein was. Het is gewoon een prachtig bos met schitterende huisjes! Voor meer informatie en boekingen ga je naar: https://www.peanbuiten.nl/.