Stedentrippen in Rotterdam

Op stedentrip in eigen land is altijd leuk! Een of twee nachtjes genieten van een heerlijk hotel en een prachtige stad. Wij gingen naar Rotterdam en verbleven in het prachtige Motto by Hilton Rotterdam Blaak. Omdat het een fijn hotel en bovendien centraal gelegen is hebben we alle tijd om de stad vanuit het hart te ontdekken. Het is bovendien een nieuw hotel gevestigd in een oude bank. Je bent zo bij de metro, in de Markthal en in het bruisende centrum van Rotterdam. Tijd om te ontdekken!

Motto by Hilton Rotterdam Blaak
Zoals eerder gezegd is Motto by Holton Rotterdam Blaak gevestigd op een perfecte locatie in Rotterdam. Het hotel heeft 107 kamers van verschillende typen. Het hotel bevindt zich in een oud gebouw wat vroeger als Bank diende. Dat is nog op veel plekken in het hotel te zien. Zo is de ingang nog duidelijk te zien en zijn de deuren zwaar en groot. Bovendien is het restaurant gevestigd waar vroeger de balie was. Het restaurant, Pesca, verzorgt een heerlijk continentaal ontbijt, ook met vegetarische mogelijkheden. Het ontbijt is heerlijk met een ruime keuze aan verschillende gerechten, verse broodjes en nog veel meer. In het visrestaurant kun je bovendien uitmuntend lunchen en dineren.

De kamers hebben een luxe en moderne uitstraling en zijn compact ingericht. Wij sliepen in een King Room met een heerlijk groot tweepersoonsbed en een 55inch grote televisie met bijvoorbeeld Netflix. Er is genoeg bergruimte in de kamer met enkele kasten en er is een minibar waar je enige producten kunt koud zetten. Er is een afgesloten douche, een heerlijke en fijne regendouche. Het toilet is in een aparte ruimte. Shampoo en dergelijke zijn uiteraard ook aanwezig. In de kamer maar ook in de rest van het hotel kun je gebruik maken van gratis draadloos internet. Details als een parketvloer en moderne kledingkast springen uit het oog. Je hebt uitzicht over de stad. Kamers zijn compact met 15 vierkante meters maar groot genoeg voor jouw heerlijke stedentrip in een luxe kamer. Voor meer informatie over het hotel en/of reserveringen ga je naar: https://www.hilton.com/nl/hotels/rtmblua-motto-rotterdam-blaak/.

Wat te doen in Rotterdam
In de Rotterdamse Markthal is voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Voor de meesten zijn er echter veel lekkere dingen te vinden. De hele Markthal staat vol met kraampjes van verschillende eetgelegenheden met specialiteiten over de hele wereld. Van heerlijke Turkse pizza tot Aziatische specialiteiten, bijvoorbeeld Vietnamees, Chinees of Indisch. Eigenlijk is alles er. De overdekte Markthal is bovendien een prachtige verschijning. Er zijn bovendien appartementen gevestigd in het hoefijzervormige gebouw. Totaal aantal vers units op de markt: 100. Circa 15 food shops en diverse restaurants. Ook een supermarkt ontbreekt er niet. Je kunt er uren rondstruinen en een heerlijke culinaire middag of avond beleven.

Je zit ook middenin het winkelgedeelte. Shop until You drop in Rotterdam. Alle bekende winkels en Rotterdamse boetiekjes zijn hier te vinden. Tussen de vele winkelstraatjes door kom je onder andere het stadhuis en de mooie Laurenskerk tegen. Aan de maas en in de haven van Rotterdam is het ook goed toeven. Er zijn leuke restaurantjes aan het water. Een tochtje met een boot, bijvoorbeeld het boegbeeld van Rotterdam de Spido. De markante Erasmusbrug mag je natuurlijk ook niet missen. Net als een tripje de Euromast op! Vlakbij de Markthal zijn ook de bekende Kubuswoningen te vinden. Tegenwoordig zit hier ook een hostel in. Het architectonisch fenomeen is tegenwoordig ook te bezoeken zodat je kunt zien hoe het leven in een Kubuswoning is.

Nog niet genoeg gezien of gedaan? Bezoek dan diergaarde Blijdorp. Een prachtige grote dierentuin met een enorm Aquarium. Of wat dacht je van een bezoekje aan bijvoorbeeld het oude centrum van Schiedam? Het is allemaal binnen handbereik. En je kunt je weekendje weg in Rotterdam natuurlijk perfect combineren met een concert of sportwedstrijd in De Kuip of Rotterdam Ahoy. Alles is gemakkelijk bereikbaar met de metro of met de Spido. Korte boottripjes naar de andere kant van de Maas. Als je van parken houdt kun je terecht in bijvoorbeeld Het Park of Het Museumpark. Daar vindt je ook musea zoals het Natuurhistorisch museum en de Kunsthal Rotterdam.