Ontdek Koninklijk Lage Vuursche: De Kastanjehof

Gelegen in de bossen, in het prachtige dorpje Lage Vuursche, is De Kastanjehof. Een Boetiekhotel, restaurant en evenementen locatie. We verblijven in een luxe kamer en gaan de omgeving ontdekken. Want op de Utrechtse Heuvelrug is echt veel te doen! En wil je gewoon even lekker wandelen in de heerlijke natuur en in prachtige bossen? Dan stap je de deuren van het hotel uit en wandel je direct een van de mooiste bossen van de omgeving in. Met veel wandelpaden en fietspaden kun je de omgeving op verschillende manieren ontdekken. Je kunt er een heerlijk weekendje weg, een groot evenement organiseren of gewoon lekker eten. Of natuurlijk gewoon allemaal! We nemen je mee naar een prachtig boetiekhotel op een unieke locatie.

In de groene oase van Lage Vuursche is De Kastanjehof de ideale plek voor een rustige vakantie en om even te ontsnappen aan de drukke dagelijkse gang van zaken. In de veertien pas gerenoveerde luxe kamers voelen we ons meteen thuis. Het voelt als, en is een echt kleinschalig boetiekhotel. Met de prachtige omliggende natuur en mogelijke activiteiten is er voor iedereen wat te doen. De receptie sluit aan bij het restaurant en de bar. Bij de receptie kun je gemakkelijk inchecken. Zij brengen je naar de kamer en het uitrusten kan beginnen. Je kunt de auto gratis parkeren bij het grote parkeerterrein van het hotel.

Rondom het schitterende gebouw zijn tuinen en een eigen terras. Bovendien is er een gloednieuw wellness gedeelte met een jacuzzi en een sauna. Deze kun je gewoon bij de receptie reserveren. Het restaurant van De Kastanjehof is in de wijde omgeving bekend om zijn heerlijke en uitstekende gerechten. De gerechten zijn bovendien prachtig opgemaakt en heerlijk van smaak. De huisspecialiteit? De Côte de Boeuf. De sommelier helpt uiteraard met het kiezen van de juiste wijn bij het gerecht. Ook het ontbijt wordt in het restaurant geserveerd. Je krijgt een heerlijk ontbijt met huisgemaakte verse broodjes, zoetwaren, fruit, koffie en natuurlijk verse sap. Heerlijk om de dag mee te beginnen!

Je hebt de keuze uit vijf verschillende typen kamers. Wij verblijven in een heerlijke luxe suite. De ruime kamer van liefst 40 vierkante meter heeft een heerlijke bijzondere inrichting en bevind zich aan de achterzijde van het hotel. Bovendien heb je hier uitzicht op de tuin. En ook vanuit het mooie en luxe vrijstaande bad middenin de kamer. De decoraties op de kamer modern met klassieke invloeden. Een prachtige houten kast, zitje waar je wat kunt drinken en luxe klassieke accessoires. Het fijne queensize bed leent zich ideaal voor een late avond met op de achtergrond een mooie film op de grote Smart TV met toegang tot Netflix. Op de kamer zijn Koffie en thee faciliteiten, mineraalwater en ZENOLOGY badartikelen. Ook de minibar mag niet ontbreken en is gevuld. Je kunt gebruik maken van het supersnelle wifi netwerk. Is dat alles? Zeker niet! Een luxe separate badkamer met regendouche, toilet en wastafel maakt deze prachtige suite compleet. Ideaal voor een luxe weekendje weg in de bossen. Het hotel heeft ook andere kamers, neem gerust een kijkje: https://dekastanjehof.nl/kamers.

Op de website van De Kastanjehof kun je alles over het hotel, de omgeving en het restaurant vinden. Zo ook menukaarten. Kijk snel op: https://dekastanjehof.nl/.

De bossen en Lage Vuursche
Vanuit het hotel loop je direct het bos in. Prachtige landschappen wisselen zich daar af met bijvoorbeeld meertjes en de Kuil van Drakensteyn. Bovendien heeft Staatsbosbeheer vele bossen in de omgeving aangemerkt als beschermd. Bij Panorama de Stulp is een meertje. Loop je in de vroege ochtend of in de schemering van de avond? Dan heb je grote kans herten te spotten. Een rondje wandelen om Kasteel Drakensteyn is ook erg leuk. Het kasteel is privébezit van Prinses Beatrix waar ze lang heeft gewoond en inmiddels weer is ingetrokken. In Lage Vuursche zijn enkele pannenkoekenrestaurants en wat kleine boetiekjes. Je kunt er heerlijk wandelen maar bent wel snel uitgekeken. Gelukkig zijn de omliggende bossen groot genoeg voor urenlange wandelingen of fietstochten. In Lage Vuursche is een midgetgolf in prachtige tuinen. Deze is tegenover het hotel gevestigd en geeft lekker vertier in een mooie omgeving.

Paleis Soestdijk
Natuurlijk een bezoekje waard. Je kunt het hier en daar bezoeken, maar momenteel is men bezig het landgoed te ontwikkelen tot een nieuwe bestemming; Het nieuwe Paleis Soestdijk made by Holland. Dit wordt een inspirerend podium, platform en landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Onder andere tentoonstellingen en lezingen worden hier gepresenteerd aan het grote publiek. Het Paleis en park zijn helaas gesloten voor het publiek gesloten tijdens de restauratie maar je kunt hem uiteraard van buiten het hek bekijken.

Bezoek het Nationaal Militair Museum
Er hangt een avontuur in de lucht. Op korte afstand en zeker aan te fietsen vanuit Lage Vuursche is het Nationaal Militair Museum gevestigd. Op een prachtige plek aan de voormalige vliegbasis van Soesterberg is het museum zeker een bezoekje waard. Het museum is altijd geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17. Sommige feestdagen zijn ze gesloten en soms, tijdens officiële schoolvakanties, zijn ze ook op maandag geopend. Bovendien zijn er tijdens sommige vakanties hele leuke en stoere activiteiten. Er is veel te beleven. Zo zijn er interactieve tentoonstellingen. Er hangen bovendien negentien vliegtuigen aan het plafond. Pas wel op als je naar boven kijkt dat je nergens tegenaan loopt. Het is Nederlands grootste militaire collectie in een uniek gebouw. Een van de huidige tentoonstellingen gaat over de F-16. Erg leuk om het verhaal van de oorsprong, ontwikkeling, techniek en missies te ontdekken.

Een andere tentoonstelling gaat over de klas van ‘45. Zij maakten de oorlog mee en je stapt in scenes van het leven van deze 5 schoolkinderen. Hoe was het om de oorlog mee te maken? Kruip in de huid van deze kinderen in deze interactieve tentoonstelling. In het midden van het gebouw kunnen kinderen energie kwijt bij Xplore. Een speeltuin met unieke speeltoestellen zoals een kasteel. Of ga jij op het paard een interactieve missie voltooien? Je kunt zelf een helikopter starten. Je ziet de wieken zelfs op en neer gaan! Er is ook een tank en onderzeeboot. Er is voor de ouders een plekje zodat je even bij kunt komen. Door het hele museum staan voertuigen zoals tanks, vliegtuigen en voertuigen die worden gebruikt voor ziekenvervoer. Je leert alles over het leger en ziet hoe de voertuigen gebruikt worden. Buitenactiviteiten zoals rijden in een Minitank worden ook georganiseerd. Natuurlijk is er veel meer. Dit kun je natuurlijk het beste zelf ontdekken. Want ook is er buiten een arena waar je van alles en nog wat kunt leren. Bovendien wandel je tussen de vliegtuigen door. Ook is er buiten nog een speeltuin. In het museum is een restaurant en een Espressobar. Ook enthousiast geworden over het museum? Voor prijzen en tickets kijk op https://www.nmm.nl/nl/

Wat is er nog meer te zien en te doen in de omgeving?
Kasteel Groeneveld is een prachtig kasteel met een mooi park in de bossen bij Baarn. Tevens kun je in die bossen heerlijk wandelen en bijvoorbeeld zwemmen in Bosbad De Vuursche. Met vier zwembaden en ook kinderbaden is dit een heerlijke plek om even af te koelen. In de Soester Duinen kun je heerlijk rond hobbelen door het zand van de natuurlijke duinen. Iets verder weg kun je bijvoorbeeld Het Gooi ontdekken. Of wat dacht je van een bootje varen of een heerlijke duik bij de Loosdrechtse Plassen? En wil je met kinderen naar een leuke speeltuin? Ga dan eens naar de Piramide in Austerlitz. Een wat verouderde speeltuin maar zeker nog een leuk uitje voor de kinderen! Er is genoeg te doen in de prachtige omgeving van Lage Vuursche. De Kastanjehof heet je van harte welkom.