Een onbezorgde vakantie bij Koawa Camping de la Liez

Gelegen direct aan het meer van Liez en tussen Nancy en Dijon kun je fantastisch vakantie vieren bij Koawa Camping de la Liez. In het dorpje Peigny, vlakbij het monumentale stadje Langres, vinden we deze prachtige vijfsterren camping. In de regio Pay de Langres is het volop genieten van mei tot en met september op deze prachtige camping. In het 2023 seizoen zijn liefst vier nieuwe accommodaties toegevoegd op deze prachtige camping. In de omgeving van de camping is genoeg te doen. Lange fietstochten, genieten van de ongerepte natuur, een nationaal park en leuke dorpjes. En let onderweg goed op of je niet een van de prachtige zonnebloem velden tegenkomt!

Waar verblijven we in?
Je hebt verschillende accommodatie op Camping de la Liez. Daarover later meer. Wij verblijven in een heerlijke New Espace Stacaravan met prachtig uitzicht over het meer. Deze stacaravan is zeer ruim ingericht met drie slaapkamers. De Masterbedroom heeft een tweepersoonsbed. De andere twee slaapkamers hebben twee eenpersoonsbedden. Je kunt ervoor kiezen om bedlinnen bij te boeken of om ze zelf mee te nemen. In de slaapkamers staan kasten om je spullen netjes op te bergen. De slaapkamers zijn gescheiden door een woonkamer met zitje, eettafel met stoelen en een flatscreen televisie. In de open keuken is ruimte genoeg om zelf te koken en jouw spullen op te bergen. De moderne badkamer heeft een douche en wastafel. Het toilet is apart. Buiten is een fijn terras met genoeg stoelen, een tafel en loungestoelen. Vanaf het terras, zoals eerder gezegd, een mooi uitzicht over de camping en het meer. Bij onze stacaravan hebben wij een eigen parkeerplaats, wel zo makkelijk.

De camping heeft ruime plekken voor caravans, campers en eigen tent. Er zijn ook plekken met privé sanitair. Er zijn verschillende soorten tenten en chalets te huur of je kunt kiezen voor verschillende stacaravans. Of wat dacht je van een authentieke woonwagen? Voor ieder een keuze en bovendien kun je het verblijf afstellen op jouw budget! Ook zijn er chalets ingericht voor mensen met een beperkte mobiliteit. Alle accommodaties zijn ruim verspreid over de camping maar op loopafstand van het “centrum” van de camping.

Faciliteiten
Bij de receptie zijn de meeste faciliteiten te vinden. Zo is er dus de receptie waar je kunt inchecken en alle informatie over het park en de omgeving kunt vergaren. Naast de receptie zit een winkeltje waar je de belangrijkste etenswaren en spulletjes kunt kopen. Bovendien kun je hier heerlijke verse broodjes bestellen. Aan de andere kant is een goed campingrestaurant waar je kunt genieten van een kleine snack of een hele maaltijd. De uitgebreide menukaart heeft voor alle etenslust wat. Bovendien kun je hier ook pizza’s afhalen. Er is een ruim terras opgezet met uitzicht op het meer. Er zijn ook lokale culinaire hoogstandjes te bestellen. Op korte afstand van het restaurant is een speeltuin waar de kinderen vrij kunnen spelen. Er is een beveiligde ingang dus je kunt heerlijk natafelen als de kinderen rondhuppelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk lokaal gebrouwen biertje van Choue?

Wat heb je nodig tijdens jouw heerlijke zomervakantie? Een zwembad! Juist! Die heeft deze vijfsterren camping natuurlijk ook. Het verwarmde zwembad heeft uitzicht over het meer en een ruime ligweide met bedjes. Er is tevens een binnenzwembad. Binnen is er ook een sauna aanwezig. De zwembaden zijn dichtbij elkaar en alleen toegankelijk voor campinggasten, wel zo fijn. Roetsj van de waterglijbaan af en klauter snel weer via de trappen naar boven. Glijden met een uitzicht! In het seizoen wordt er ook animatie georganiseerd. Van leuke activiteiten met kinderen tot prachtige muziekshows in de avond. Tijdens ons verblijf was er een concert waar we uren van hebben genoten. Langzaam de zon zien zakken achter de heuvels bij het meer met prachtige muziek. Heerlijk!

Wat een leuke camping hè? Wil jij jouw vakantie boeken op Koawa Camping de la Liez? Ga dan snel naar de website en laat je informeren over de beste accommodatie of staanplaats voor jou! De website is zelfs in het Nederlands, wel zo makkelijk. Kijk snel: https://www.campingliez.com/nl/.

Het meer van Liez
Of in het Frans “Lac de la Liez”. Een schitterend meer omringt door de heuvels van Langres. Rondom het meer is een wandelpad en je kunt er ook met de Mountainbike omheen fietsen. Vlakbij de camping, in feite als je afdaalt richting het meer, is een strandje met een waterpark. Het LakePark is een grote samenstelling van verschillende opblaasfiguren. En dit is voor kinderen en volwassenen erg leuk. Glijbanen, klimmen, klauteren en lekker nat worden. Een unieke plek in deze omgeving. Op het strandje kun je lekker relaxen. Er zijn wat kleine restaurantjes en er staat een Foodtruck. Je kunt ook een waterski huren en het meer verkennen. Er is een kleine jachthaven dus je kunt ook met een bootje varen. Na een dagje strand even heerlijk bijkomen met een Choue blond op het terras van jouw accommodatie, met uiteraard weer uitzicht over dit meer. Een fantastische plek voor jouw vakantie!

Copyrights Camping de la Liez

Historisch Langres
Niet voor niets behoort Langres tot de 50 mooiste steden van Frankrijk. Wanneer je vanaf de camping richting de stad rijdt zie je het al liggen. Langres ligt op een heuvel die iets uitkijkt over de omgeving. Neem even de stad te ontdekken. Maar dat kan ook wel als je er voor langere tijd bent. Wat dacht je van een wandeling over de vestingmuren? Zo wandel je rond de stad en heb je op vele plekken prachtig uitzicht op de omgeving. Onderweg kom je langs liefst 12 vestingtorens en 7 poorten. Het is een wandeling van 3,5 kilometer. Daar tussenin is de stad gevestigd. Er is een grote hoofdstraat met boetiekjes en leuke terrasjes. De kathedraal, uit de 12e eeuw, staat in de steigers. Nochtans kunnen we zien dat dit een prachtige kathedraal is. Middenin het religieuze centrum van de stad is ook nog het Kloosterhof. Ook het stads paleis mag er wezen, maar eigenlijk zijn alle gebouwen het bezichtigen waard. Winkeltjes met streekproducten kom je steeds tegen, maar echte souvenirwinkeltjes ontbreken. Dat maakt het nog steeds tot een authentieke plek waar het vinden van een magneetje voor op de koelkast nog best lastig is.

Parc national de forêts
De prachtige groene oase van het nationale park van de Bossen, zoals het vertaalt in het Nederlands heet, is een unieke plek die zeker een of meerdere bezoeken waard is. Het is ongeveer 30 kilometer rijden voordat je middenin het nationale park zit. Arc-en-Barrois is het centrale punt van het nationale park. Het is geklasseerd als een groen vakantieplaatsje. Behalve de mooie bosrijke omgeving kun je hier ook het kasteel bewonderen. Het is de poort tot het nationale park. Wij hebbe net nationale park met de fiets ontdekt. Met de racefiets wel te verstaan. Er zijn hier en daar wat hoogteverschillen dus ik raad het alleen aan als je een geoefende fietser bent. En je ontdekt zo het hele park. In 120 kilometer zien we bijna alles en genieten we van prachtige uitzichten over weilanden, de heerlijke bossen van de verschillende dorpjes en natuurlijk van de dorpjes zelf. Want een lekkere lunch op terras in het schilderachtige dorpje Leuglay. Onderweg zien we ook beekjes stromen en kleine watervalletjes. De idyllische dorpjes tussen de bossen door maken het tot een prachtig nationaal park. Dit mag je dus echt niet missen!

Wat is er nog meer te doen?
Maak een tripje richting het oosten. Je komt langs enorme weilanden, echte Franse dorpjes en natuurlijk de velden vol met zonnebloemen. Uiteindelijk kom je in een klein dorpje, Pouilly-en-Bassigny. Daar kom je bij de Source de la Meuse. Ofwel het beginpunt van de Maas. Wel leuk om even te zien waar de in de Noordzee uitmondende Maas vandaan komt. Verderop is nog het dorpje Bourbonne-les-Bains. Dit is een dorpje dat bekend staat om zijn Thermen. Met diverse hotels en thermale baden is dit een hoogtepunt van de omgeving. Bovendien kom je wanneer je rondrijdt door de heuvels vele velden met koeien tegen. En wie weet spot je nog een hert! En ook kom je door bossen heen waar je lekker in de heuvels kunt wandelen. En wat opvalt, net als in het nationale park bijvoorbeeld, is dat er weinig verkeer is en vooral weinig toeristen. Een echt ongerept gebied. Genieten, en zeker ook voor ons fietsers!