All Inclusive genieten bij Hotel RIU Gran Canaria

We vliegen in ongeveer vier uur naar Gran Canaria. Daar pakken we een taxi en rijden in een klein halfuurtje naar het prachtige Hotel RIU Gran Canaria. Inchecken, de koffers even inruimen en dan lekker genieten van de prachtige faciliteiten in het hotel. In de ochtend rustig ontbijten, daarna Aqua gym in het verwarmde zwembad. De hele dag lekker genieten van de activiteiten van het animatieteam of even lekker relaxen aan het zwembad. Daarna lekker lunchen en vervolgens nog even uitrusten bij het zwembad. Wij hebben een luxe Swim Up Suite dus gaan lekker op de kamer genieten van het uitzicht op zee en ons eigen zwembadje. In de avond lekker eten in een van de buffetrestaurants. En daarna nog even afzakken bij de show of bij de livemuziek buiten. Een heerlijke All Inclusive vakantie op het prachtige Gran Canaria.

Hotel RIU Gran Canaria
Bij Hotel RIU Gran Canaria in Meloneras kom je terecht in een geweldig 24-uurs All Inclusive paradijs. Je komt hier aan je trekken als je van een rustige luxe zonvakantie houdt, maar ook als je van een actieve vakantie houdt. Naast vriendelijke luxe voor volwassenen ook een verrassend programma voor de kinderen. De perfecte combinatie voor een heerlijke familievakantie. Het hotel heeft meer dan 600 kamers. Er zijn verschillende kamertypes waar je uit kunt kiezen. Wij kiezen voor de Swim Up Suite. Deze zijn gevestigd aan de zeekant van het hotel. Direct aan de boulevard van Meloneras. De kamer heeft een ruim slaapgedeelte waar ook de Minibar en openslaande deuren naar je privézwembad zijn. De Minibar wordt dagelijks gevuld met bier, wijn en frisdranken. Er is een fijne badkamer met ruime douche, toilet en wastafels. Het aparte woongedeelte heeft een zitje, ruime kast en een flatscreen televisie. Middenin de kamer hangt een Drank Kabinet. Zo kun je zelf een Bacardi Cola op de kamer maken. Op het terras heb je een leuk zitje en fijne ligbedden zodat je met een drankje kunt genieten van je privacy. Voor meer informatie over de verschillende kamertypes klik hier.

Faciliteiten
Hotel RIU Gran Canaria zit bol van faciliteiten. Zoals het een All Inclusive paradijs het beaamt kun je overal natuurlijk van genieten voor de vooraf betaalde prijs. Je hebt de beschikking over drie verwarmde buitenbaden. Het grote zwembad is omringt met vele ligbedden in een ruime setting. De ander is gelegen aan de andere zijde van het hotel en is adults only. En wat dacht je van de prachtige “Infinitypool” die uitloopt in de zee. Er is een Jacuzzi buiten en een stoombad. Tegen betaling worden massages en de spa aangeboden. Er zijn twee verwarmde kinderzwembaden waarvan een met speeltoestellen. Rondom ook ligbedden zodat je de kinderen goed in de gaten kunt houden. Het entertainment team zorgt voor een fantastische dag. Een bootje Beachvolleybal, Aerobics of lekker fit blijven met RiuFit. De vriendelijke en enthousiaste entertainers zullen je goed bezig houden! Ook in de avond kun je de show bezoeken in het theater of genieten van de live muziek in de bar buiten. Je kunt door het hele hotel en op de kamers gratis gebruik maken van draadloos internet op maximaal 2 apparaten. Je kunt gebruik maken van de fitnessruimte als je 16 jaar of ouder bent. Hier zijn apparaten van hoge kwaliteit die je lekker laten zweten. Het hotel is overigens ook perfect geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

Eten & Drinken
Het 24 uurs All Inclusive schema van het hotel zorgt er voor dat je niks te kort komt. In de ochtend is het ontbijtbuffet in het buffetrestaurant en in het themarestaurant Atlantico, wat aan zee ligt bij de Infinity Pool. Verse broodjes, eitjes en vers beleg zorgen voor een heerlijke start van de dag. Natuurlijk ontbreekt vers fruit niet. In de middag is er een rijke lunch in al deze restaurants in een buffetstijl met showcooking. Lekkere verse vleesgerechten maar ook een goede vegetarische keuze. Bovendien is het buffet rijkelijk gevuld met bijgerechten en lekkernijen. Ook de desserts zijn zoals een Spaans hotel het beaamt in grote getale aanwezig. In de avond zijn restaurants ‘Las Dunas’ en ‘El Patio’ geopend met een heerlijk buffet met showcooking. De chef maakt de lekkerste gerechten direct voor je klaar. Natuurlijk zijn er ook bijgerechten, heerlijke groentes, verse vlees maar ook bijvoorbeeld pizzapunten. Het is erg afwisselend gedurende periodes en twee keer per week is er een Themabuffet. In de avond is ook het Aziatisch restaurant ‘Kaori’ geopend. Hier dien je voor te reserveren, maar wat een ervaring. De lekkerste Aziatische gerechten zoals Dim Sum, Bami, Loempia’s en Teriyaki. Maar ook een scala aan Sushi. Heerlijk. In het Themarestaurant ‘Atlantico’ dien je ook te reserveren. Hier is een afwisseling tussen Canarische diner of grill. Genoeg keuze om uit te proberen dus. En het is allemaal lekker dat je hier weken wilt verblijven. Gedurende 24 uur kun je op verschillende plekken snacks halen. Denk dan aan een hamburger, hot dog, kipnuggets of gewoon een stuk fruit of een broodje. In de verschillende barretjes kun je de gehele dag drinken krijgen. Lokale, maar ook internationale alcoholische dranken en cocktails staan op het menu. Bij de ‘Infinity Pool’ is de Purple bar waar je heerlijk kunt genieten van de zonsondergang met de lekkerste drankjes en aan het eind van de dag heerlijke livemuziek van bijvoorbeeld een DJ. Tijdens ons verblijf was er een saxofonist die er heerlijke loungemuziek maakt. Ook genieten!

All Inclusive programma van Hotel RIU Gran Canaria

ALLE MAALTIJDEN EN SNACKS:

ONTBIJT:
Gevarieerd buffet, showcooking
Continentaal ontbijt/snack

‘S MIDDAGS:
Buffet met showcooking en keuze aan desserts
Lichte maaltijden

‘S AVONDS RESTAURANT ‘LAS DUNAS’ EN RESTAURANT ‘EL PATIO’:
Buffetten en gerechten die à la minute worden bereid
Speciale avonden: tweemaal per week een Themabuffet

ALTERNATIEF DINER (MET RESERVERING):
Aziatisch restaurant ‘Kaori’
Afwisselend Canarische keuken of Grill in het themarestaurant ‘Atlantico’

SNACKS 24 UUR PER DAG

DRANKEN:
Nationale en internationale alcoholische en niet-alcoholische dranken 24 uur per dag
Het bijvullen van de minibar (water, frisdranken)

HET KLUISJE IN DE KAMER

SPORT EN ACTIVITEITEN:
Groepslessen in de RiuFit zone (dagelijks)
Fitnessruimte, multisportveld, 2 volleybalvelden
Stoombad en jacuzzi, gratis

HET ANIMATIEPROGRAMMA:
Overdag animatie voor kinderen van 4 – 7 en 8 – 12 jaar in RiuLand (dagelijks)
Entertainment ‘Riu4U’ voor jongeren van 13 – 17 jaar (meermalen per week), volgens bezetting
Overdag animatie voor volwassenen (dagelijks)
Riu avondanimatie, livemuziek of shows (dagelijks)

TOEGANG EN DRANKJES IN DE DISCOTHEEK ‘BUBBLES’ (GEOPEND AFHANKELIJK VAN DE BEZETTING)

Voor meer informatie en reserveringen kun je terecht bij https://www.riu.com/nl/hotel/spanje/gran-canaria/clubhotel-riu-gran-canaria/. Pakketreizen zijn te boeken via bijvoorbeeld TUI.