Semowi Camp in Botswana

Door Wout van Aalst

Botswana is een land dat zich bij uitstek leent voor self-drives en (wild) kamperen. De meeste campings hebben geen hekken waardoor je midden in de natuur staat, dieren dichtbij kunnen komen en je met een beetje mazzel vanuit je tent dieren kan spotten. Wij maakten ruim zes weken gebruik van diverse campings verspreid over het land, een geweldig avontuur. Na zes weken kamperen waren we echter toe aan afwisseling en besloten we twee nachten in een lodge te verblijven bij Semowi Camp. Dat was een goede beslissing!

We werden hartelijk ontvangen door de eigenaren Morgan en Severine, gevolgd door een rondleiding over het terrein dat sinds januari 2022 geopend is voor gasten. De vier lodges, twee campsites en het ‘view deck’ zien er dan ook splinternieuw uit. De lodges hebben allen een eigen thema (olifant, krokodil, nijlpaard of leeuw), beschikken over een heerlijk bed en hebben zowel een binnen- als buitendouche. Daarnaast kan je vanuit je bed de zonsopkomst bekijken, door de veranderende kleuren van de lucht een absolute aanrader. De lodges zijn milIeuvriendelijk doordat elektriciteit wordt opgewekt via zonnepanelen en water uit de Delta wordt gefilterd.

In de tuin worden groenten en fruit verbouwd. Bovendien zorgen de kippen voor verse eieren en de geiten voor verse melk. Dit vindt je allemaal terug op je bord: eigengemaakte yoghurt, geitenkaas, jam en door ieder gerecht groenten uit de moestuin gevolgd door tekst en uitleg door chefkok Buster. Tijdens je ontbijt, lunch of diner op het deck, hoor je nijlpaarden en zie je de African Fish Eagle voorbij vliegen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over de rivier, een van de uitlopers van de Okavango Delta.

Semowi Camp ligt vlakbij de stad Maun en wanneer je niet over eigen vervoer beschikt kan er via Morgan/Severine eenvoudig vervoer (van en naar de luchthaven) geregeld worden. Morgan, Severine en het team zorgen ervoor dat je niks tekort komt en weten een persoonlijke sfeer neer te zetten. De gesprekken over Botswana, de cultuur, de gebruiken en de mensen zijn enorm informatief en leerzaam.