Betuws genieten in het Fruitpark Hotel & Spall

Midden in de Betuwe, nabij het dorpje Ochten, vinden we het unieke Fruitpark Hotel & Spa. Zo’n tien jaar geleden zijn Marieka en Floor Peters de Stichting Nationaal Fruitpark Ochten begonnen. De intentie? De van oorsprong aanwezige fruitrassen en boomvormen te promoten en behouden. De “Betuwse Fruitcultuur” werd een succes en is dat nog steeds. Later is het idee ontstaan een luxe B&B op te zetten wat resulteerde in een luxe 4-sterren hotel tussen de fruitbomen op het platte land met de uitstraling en huiselijkheid van een Bed & Breakfast. Bovendien is het een ecologisch, duurzaam en zelfvoorzienend. In 2019, toen het hotel gebouwd werd, is er liefst 1400m2 zonnedak gemaakt waardoor er een overcapaciteit aan energie is. Naast een hotel met prachtige kamers en een uitgebreid park met fruitbomen, speeltoestellen en een midgetgolf is er ook nog eens een goed restaurant. We nemen je een nachtje mee naar deze wederom unieke plek.

De kamers
Wij zijn met onze dochter op pad en kregen een prachtige familiekamer ter beschikking. Net als alle kamer is dit een Luxe kamer. De kamer bestaat eigenlijk uit drie gedeelten. Een daarvan is ingericht als woongedeelte met een groot kingsize bed. We noemen het voor het gemak het woongedeelte, maar er is ook een slaapplek. Hier is ook een zitje met vier stoelen en bij het prachtige Franse balkon zijn twee heerlijke stoelen waar je kunt genieten van het uitzicht op de weilanden. De en-suite badkamer is prachtig en ruim ingericht. Er is een aparte inloopdouche, toilet en een ruim vrijstaand bad. Zo kun je direct genieten van een heerlijk groot bad na een nacht in het fijne grote bed. De kamer is tevens ingericht met een minibar met heerlijke sapjes en andere drankjes. Tijdens openingstijden kun je bij de bar natuurlijk nog meer drankjes bestellen. Maar er is nog een deur in de kamer! En daar is het walhalla voor de kids! Een dubbele hoogslaper met een uitschuif lade. Maar niet zomaar een. Een prachtig getimmerd houten bedstee met slaapplaats voor drie kinderen. Bovendien staat er een mand met speelgoed en liggen er knuffels klaar. Er hangen pluche dieren aan de muur waardoor kinderen zich natuurlijk meteen thuis voelen. En als de kinderen tevreden zijn, dan zijn wij dat natuurlijk ook! Wil je andere kamers zien? Kijk dan op: https://fruitparkhotel.nl/ en kijk onder het kopje kamers!

Spa, Wellness en Restaurant Blossom
Fruitpark Hotel & Spa beschikt over een prachtig kleinschalig verwarmd zwembad. Hier kun je na een dagje de omgeving verkennen of wandelen door het Fruitpark genieten van een heerlijke plons. Daarnaast kun je gebruik maken van de Sauna, Stoomcabine en de infraroodcabine. Het gebruik van deze faciliteiten is gratis voor hotelgasten. Eventuele beauty- of spabehandelingen dien je van te voren te reserveren. Het goede restaurant van het hotel heet Blossom. Hier kun je in de ochtend gebruik maken van het vers bereidde ontbijtbuffet met een lokale twist. Bovendien kun je hier genieten van de lekkerste sapjes, verse broodjes en croissants. Je kunt er gedurende de dag terecht voor een lekkere lunch of borrel op het prachtige terras. In de avond kun je er perfect dineren. Restaurant Blossom werkt zoveel mogelijk met lokale producten. Er wordt dan ook met fruit gewerkt bij voorgerechten en als hoofdgerecht kun je een Biefstuk van Betuwse runderen bestellen. Er zijn tevens genoeg vegetarische gerechten en voor het diner krijg je een heerlijk lokaal drankje voorgeschoteld. Een heerlijke culinaire avond! De website van het restaurant is https://restaurantblossom.nl/.

Het Fruitpark
Rondom het hotel is een prachtig Fruitpark waar het eigenlijk allemaal mee begonnen is. Er staan enorm veel verschillende fruitbomen in het park die natuurlijk in het seizoen prachtig in bloei zijn. Samen met de kinderen op zoek naar de verschillende soorten appels en peren. Maar ook bijvoorbeeld pruimen en kersen. Hier kunnen jong en oud veel leren over deze bomen en fruittypen. Het terrein is erg groot en er is veel te doen. Er is een kinderboerderij met onder andere Alpaca’s, ezels, paarden, ganzen en varkens. Aan het einde van het Fruitpark is een uitzichttoren met prachtig uitzicht over de weilanden, de wijde omgeving en natuurlijk het Fruitpark zelf. In de leuke speeltuin kunnen kinderen genieten van alle speeltoestellen en vooral ook de ruimte. Het blotenvoetenpad is hierop een leuke aanvulling maar is ook zeker leuk voor volwassenen. Je loopt daar over 30 verschillende ondergronden. Er zijn enkele jeu-de-boules banen. Door het hele park ligt de midgetgolfbaan. Hier kun je elkaar lekker gek maken en natuurlijk de winnaar van de dag worden. Voor alle informatie over het Fruitpark ga je naar: https://fruitparkhotel.nl/fruitpark/.

Kortom, het is genieten en tijdens jouw nachtje, weekendje of midweekje weg kun je prima vermaak vinden in het hotel, spa of in het Fruitpark. Wij hebben in ieder geval erg genoten. Wil je ook reserveren? Ga dan naar https://fruitparkhotel.nl/.