Luxe aan het water: Waterresort Bodelaeke

Gelegen aan het water vlakbij Giethoorn zijn de prachtige vakantie villa’s van Waterresort Bodelaeke. Een prachtige plek om te genieten van de prachtige omgeving. Maar ook van de rust, ruimte en het mooie uitzicht. Want wie droomt nou niet van een luxe vakantie? Alle luxe vrijstaande vakantievilla’s zijn gelegen aan het kristalheldere water van een privémeer. Bovendien liggen deze op landtongen zodat ook de privacy erg goed gewaarborgd is. Niet alleen liggen alle villa’s aan het water. Ook hebben ze allemaal een aanlegsteiger. Met je eigen, of gehuurde sloepje gewoon “parkeren” voor je eigen huis. Ideaal toch? En de omgeving is natuurlijk ook erg veelzijdig. Wat dacht je van Steenwijk, Giethoorn en natuurlijk Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een luxe vakantie in een prachtig gebied!

Waterresort Bodelaeke
De verschillende type woningen zijn te boeken van 1 tot 8 personen. Iedere villa is uniek en anders ingericht, maar de verschillende typen met dezelfde faciliteiten. Om te genieten van de extra luxe kiezen wij voor een vierpersoons Wieden Luxe Wellness. We hoeven bij aankomst niet eerst naar de receptie maar kunnen meteen door naar de villa. Daar staat een welkomstpakket op ons te wachten. Verse bloemen staan voor ons klaar en een heel informatiepakket. Over Waterresort Bodelaeke maar ook over de omgeving. De benedenverdieping is ruim en luxe ingericht. In de grote woonkamer zijn twee lekkere banken en een fijne stoel. Ook twee poefjes vanwaar we heerlijk van het uitzicht kunnen genieten. De elektrische open haard maakt de woonkamer nog gezelliger! En lekker warm, ook op de frissere dagen! In de ruime keuken is alles aanwezig. Van een volledig luxe serviesgoed, tot een ovencombinatie en een vaatwasser. De leuke accessoires door de woonkamer heen maken het tot een enorm gezellig en luxe huis. Maar de uitzichten op het water zijn het mooist. Door de grote ramen heb je dit van iedere plek in het huis!

Ook op de begane grond is de eerste slaapkamer met een aparte douche. Het toilet is in de gang en daar vinden we ook de trap naar de bovenverdieping. Die is helemaal luxe ingericht. Want aan de ene zijde vinden we een ruime slaapkamer met genoeg kasten. Hier plaatsen wij ook het babybedje. De ingang naar de trap kan worden afgesloten middels een traprekje. Aan de andere kant is de luxe badkamer. En dan bedoel ik echt luxe. Want dit is echt een grote badkamer. Met een heerlijke ruime jacuzzi, een aparte wastafel en bovendien een aparte inloopdouche is deze bomvol faciliteiten. Maar dat is nog niet alles. Want er is ook een apart toilet. En natuurlijk mag een luxe Sauna ook niet ontbreken in deze badkamer. Wat een schitterende plek in deze prachtige villa. Bovendien is er buiten genoeg ruimte om twee auto’s te parkeren en er is een berging waar je eventuele fietsen kwijt kunt. In de achtertuin is het natuurlijk helemaal genieten. De aanlegsteiger voor je boot en het trapje zodat je na het zwemmen het heldere water uit kunt stappen.

Maar ook een heerlijk terras met tuintafel en stoelen. En een parasol voor de warmere dagen. Tegen de middag komen de eendjes de tuin in. Kijken of we nog wat over hebben van de lunch. En in de avond lopen de ganzen door de tuin. Maar ook spotten we vele andere vogels. Meerkoeten, een fuut, maar ook een roofvogel die op onze steiger zit. Het leek op een slechtvalk. Na een frisse duik lekker eten in de ruime eethoek. Heerlijk zo’n vakantie. Bij de ingang van het Waterresort vind je de receptie. Bij de receptie kun je uitchecken en bijvoorbeeld (elektrische) fietsen huren. Van april tot oktober verhuren ze ook elektrische sloepen. En weet je wat er nou zo makkelijk is aan Waterresort Bodelaeke? De bedden zijn standaard opgemaakt. Wel geleden er toeslagen voor Handoeken- of keukenpakketten en huisdieren. Want die mogen in een aantal vakantievilla’s gewoon mee! Voor meer informatie of boekingen ga je naar https://www.bodelaeke.nl/.

Ontdek Giethoorn
We verblijven natuurlijk vlakbij het Venetië van het Noorden. De plek waar je altijd vele Chinezen en andere toeristen tegen komt. Maar nu, tijdens de corona periode, is het er rustig. Ik wil nog niet zeggen uitgestorven, want er lopen nog wel wat toeristen rond, maar het is lekker rustig. Alle tijd om dus een bootje te huren zonder dat je uren in de file staat. Of dat je constant bezig bent met andere bootjes te ontwijken. Nee, we konden gewoon rustig varen door het grote kanaal richting het grote meer. Rustig alle boerderijen bekijken. En vooral kwamen we bijna geen anderen tegen. Het normaal overvolle Giethoorn is nu (Tijdens ons bezoek in April) heerlijk rustig en nog meer genieten! Omdat het eenrichtingsverkeer is moeten we ook een stukje over het grote meer. De Bovenwijde. Het waait redelijk en de golven zijn hier wat hoog. Maar met dit sterke elektrische sloepje is het geen probleem en genieten we van de prachtige omgeving en het inmiddels doorgekomen zonnetje. Giethoorn, je mag het zeker niet missen. Wij bestellen een keer eten bij de Italiaan. Omdat we er toen nog niet mogen eten, alles was nog gesloten. Maar zelfs na bestellen weet ik zeker dat ik dit iedereen aanraad. Restaurant Fratelli heeft heerlijke Italiaanse gerechten en een fantastische culinaire belevenis! Kortom, Giethoorn was genieten!

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Met ruim 10.000 hectare zijn de Weerribben-Wieden het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een doolhof van plassen, meren, slootjes, moerasbossen en uitgestrekte rietpercelen. Vele bijzondere plant- en diersoorten maar bovendien indrukwekkend gebied dat bezocht wordt door vele toeristen. Je kunt het park natuurlijk per boot ontdekken. Je vaart door de grote meren en over kleine riviertjes. Maar ook per voet kun je het gebied ontdekken. Wat dacht je bij het bezoekerscentrum de Wieden. Daar hebben ze een prachtig vlonder pad aangelegd die je door de prachtige natuur en langs de rietpercelen brengt. Ook heb je er op sommige plekken prachtig uitzicht over de uitgestrekte omgeving. Je wandelt ook langs de oude boerderij. Neem er gerust een kijkje en ontdek een Veentent. Hoe was het om daar in te leven? Het Nationale Park is zeker een bezoek waard. Vermaak je dagen met onder andere wandelingen en fietstochten. En maak prachtige foto’s. En oh ja, let goed op! Wie weet spot jij wel een van de Otters! En natuurlijk de vele vogelsoorten die in het park leven!

Blokzijl
Een van de leuke dorpjes die ook een bezoek waard is. Blokzijl natuurlijk. Vroeger de parel van de Zuiderzee. Hier werden vijandige Spaanse schepen op weg naar het binnenland tegengehouden. Als je langs de havenkolk van Blokzijl loopt merk je nog dat de sfeer en de tradities zijn blijven hangen. De schilderachtige straatjes en de gezellige terrasjes aan het water mag je echt niet missen. De oude rijksmonumenten en statige koopmanshuizen verraden een rijk verleden. Maar ook de vele talrijke brouwerijtjes voor de dorstige lieden. Wandel rustig door de schilderachtige straatjes en bezoek de oude boetiekjes. In het haventje liggen nog prachtige oude boten. Daarna even lekker op het terras genieten van een lokaal biertje met uitzicht op het water en de stad. In de avond ergens dineren in een authentiek Blokzijls restaurant. Puur genieten!

Last but not least: Vestingstad Steenwijk
De gezellige stad Steenwijk is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je verblijft in het prachtige natuurgebied. Maar deze vestingstad mag je zeker niet missen! In het Stadsmuseum maak je kennis met de stad. De geschiedenis van Steenwijk prachtig uitgebeeld. In het centrum zijn enkele winkelstraatjes waar je kunt shoppen in bekende ketens maar ook in onbekendere en gezellige boetiekjes. Maar een wandeling over de stadswallen is ook interessant. Hier loop je over de stadswallen die een zeer belangrijke rol speelden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Onder leiding van Johan van de Kornput verdreven de Hollanders uiteindelijk de Spanjaarden uit de vestingstad. Met een beetje fantasie kun je dat strijdgeweld voor je zien op de imposante stadswallen. Ontdek ook het werk van beeldhouwer Hildo Krop in de prachtige Jugenstil-Villa Rams Woerthe net buiten de binnenstad. Op het centrale plein de Markt bij de kerk heb je een prachtig zicht over de oude panden. Bovendien is er in Steenwijk een scala aan restaurants, van alle markten thuis! Een gezellig stad in het uiterste puntje van Overijssel.