Luxe genieten in Villa Oldenhoff

Gelegen in de schaduw van Amsterdam en bovendien op fijne afstand van onder andere Schiphol, Utrecht en middenin de Polder. Villa Oldenhoff is een Bed & Breakfast van topklasse. De weg naar Villa Oldenhoff toe is alleen al genieten. Nadat je vanaf de A2 afslag Abcoude neemt rijden we over een smalle weg door de polders. We komen alleen wat hardlopers en fietsers tegen, verder is het een oase van rust en prachtige natuur. Als je aankomt bij de boerderij zie je een grote witte villa verschijnen aan de linkerkant van de weg. Aan de rechterkant stroomt de brede Holendrecht. Deze bijzondere Bed and Breakfast is dus ook bereikbaar per boot. Er is zelfs een aanlegsteiger direct voor de villa! Je belandt eigenlijk middenin het boeren leven maar geniet tegelijk van een oase van rust, ruimte en luxe comfort. Geniet in de ochtend bijvoorbeeld van de zachtjes loeiende koeien of kom een van de loslopende vriendelijke Ridgebacks (Honden) tegen. Kortom, op een prachtige locatie in luxe en moderne kamers verblijven met een heerlijk ontbijt doe je bij Villa Oldenhoff!

Het landgoed
Het landgoed van Villa Oldenhoff ligt op een rustige locatie direct aan de rivier de Holendrecht. Er is op de locatie genoeg parkeergelegenheid. Het herenhuis wat je al ziet als je er aan komt rijden is prachtig wit. Dit is het kenmerkende uiterlijk van Villa Oldenhoff. Als woonplek is het al enkele eeuwen oud. Helaas is de oude boerderij in 2005 afgebrand waar het gehele woongedeelte ook verloren ging. In 2010 heeft men twee woningen gerealiseerd. Een eiken woonhuis in de vorm van een veldschuur met aangrenzende paardenstallen en het herenhuis Villa Oldenhoff, waarin de B&B dus nu is gevestigd. En het resultaat van de wederopbouw is dus prachtig. Het heeft een beetje de uitstraling van een Boutique Hotel met een fijne persoonlijke behandeling van de eigenaren. De 9 kamers zijn er gevestigd en hebben allen een unieke inrichting. Rondom het ruime landgoed vind je hier en daar vee, paarden en natuurlijk de heerlijke polders. Een perfecte combinatie van een oude traditionele boerderij met eigentijdse elementen! Bovendien is er een bloemrijke tuin en is het er heerlijk groen.

De Kamers
De 9 kamers hebben alleen een unieke indeling en zijn verschillend ingericht. Maar alle kamers hebben een verwarmde travertin natuurstenen vloer. In het slaapgedeelte staat een luxe tweepersoons boxspring van Jensen en de badkamers hebben een mooie en ruime inloopdouche met een regendouche! Ieder kamer heeft ook een eigen kitchenette me een combimagnetron, koelkast en koffiezetapparaat van Nespresso. De keuze uit de verschillende kamers met ieder een unieke moderne sfeervolle inrichting is natuurlijk vrij lastig, maar op de website kan je jouw favoriete nog beschikbare kamer reserveren. Onze zolderkamer was prachtig. Een vrijstaand bad complementeert de toch al moderne ingerichte kamer. We hebben aan de ene kant uitzicht op de boerderij en aan de andere kant uitzicht over de rivier richting Amsterdam en over de polders. De kamer is landelijk maar toch warm ingericht en alle kamers zijn vooral erg ruim. En dat is erg fijn voor een luxe overnachting.

Bij een Bed & Breakfast hoort natuurlijk ook een heerlijk ontbijtbuffet. Na het inchecken en de uitleg over Villa Oldenhoff mag je aangeven hoe laat je wilt ontbijten. Dit is in de gemeenschappelijke keuken waar iemand netjes op je staat te wachten. Je krijgt daar een heerlijk kopje koffie of thee voorgeschoten en mag kiezen of je een gebakken ei wilt. Gekookte eitjes staan bij het buffet. Wat direct opvalt, is dat de ontbijtzaal net als de kamers landelijk maar toch modern zijn ingericht. Bij het buffet liggen heerlijke verse broodjes, kazen en ham. Dit zijn allemaal streekproducten en er staat bij waar het vandaan komt. Zo kwam onze verse kaas uit Vinkeveen. Allemaal bij de boer vandaan. Het brood is ook vers en erg lekker. Vers fruit en een lekker sapje, alles is aanwezig bij het heerlijke ontbijt. Je kunt zelfs ontbijt laten brengen op je kamer, helemaal ideaal toch? Huisdieren zijn niet toegestaan in Villa Oldenhoff. Wifi is gratis voor iedereen beschikbaar. Je kunt het beste boeken op de site: https://villaoldenhoff.nl/.

De omgeving
In de omgeving van Villa Oldenhoff is zeer veel te doen. Wat dacht je van een bezoek aan de stad Amsterdam? In onze hoofdstad is natuurlijk van alles te doen waaronder bezienswaardigheden, musea, festivals en concerten of theatervoorstellingen. Binnen een kwartier sta je in Amsterdam. Abcoude is natuurlijk ook een leuk dorpje op slechts tien minuten van Villa Oldenhoff. Ouderkerk aan de Amstel is het dorp wat het dichtst bij is. Daar aten wij ook in de avond bij het Indiase restaurant India Port aan de Amstel. Heerlijke Indiase gerechten en een voortreffelijke service. Maar ook andere restaurants in het dorpje zijn een bezoek waard. De familie van Blokland heeft natuurlijk wel tips! Verder kun je genieten van watersport en strandjes bij de Vinkeveense plassen en in het natuurgebied de Botshol kun je een roeibootje huren en de grote plassen en kleine smalle slootjes verkennen. Met een fiets (ook te regelen bij Villa Oldenhoff) kun je natuurlijk de omgeving het beste ontdekken. Winkeltjes en een supermarkt vindt je ook in Ouderkerk aan de Amstel.