Geniet op Bonaire: Sorobon Beach Resort

Bonaire 7 november 2019 door Peter Giesen; een prachtig eiland! Altijd heerlijk weer, aardige mensen, lekker eten en drinken, maar daarin ook plaats genoeg om lekker tot rust te komen op een van de vele prachtige stranden. Bonaire heef zo’n 20.000 inwoners waar Papiaments maar ook Nederlands wordt gesproken.  De reis ernaar toe bedraagt zo’n 9 a 10 uur vliegen.

Sorobon Beach Resort
Verblijf in een van de 30 prachtige huisjes op het strand, of in 1 van de 10 gloednieuwe appartementen met sfeer aan het einde van de straat. Het resort bestaat al maar liefst 35 jaar Waarin ze constant streven om er alles netjes en schoon te houden.Op het resort is het heerlijk wakker worden, Je hoeft maar uit het raam te kijken of je ziet ze mooie azuurblauwe zee al op je wachten!

Alle kamers zijn voorzien van alle luxe die je verwacht zoals:
een ruime maar ook vooral lekkere douche met warm water;
een riante slaapkamer met een heerlijk liggend bed en airco;
een woonkamer met bank, eettafel en stoelen maar ook een aanrecht met 4 pits kookplaat en uiteraard een koelkast.

Je kunt dus zelf gemakkelijk koken, maar ook kun je gebruik maken van het restaurant op het resort om te dineren.
Ook voor de lunch kan je op het resort terecht, maar die kan zelfs besteld worden vanaf je strandbed zodat je lekker lui op je bedje kunt blijven liggen en je van je lunch kunt genieten.

Regelmatig komen er ook mensen die last hebben van lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld psoriasis, omdat de zoute lucht een bepaalde HALO therapie affect heeft en dus goed in voor je huid maar ook je longen. Uiteraard is er meer de moeite waard om naar het resort te komen, je kunt je inschrijven voor de dagelijkse yogalessen of kies voor een lekkere massage met de golven op de achtergrond. Een andere doelgroep die er ook veel te vinden is zijn ze windsurfers. Zelf heb ik ook een oefen les gehad en kan je dus vertellen dat het er makkelijker uitziet dan dat het is, één lesje is dus niet genoeg maar zeker de moeite waard om het eens te proberen! De lessen zijn aan te vragen op het strand bij de jongens van Dunkerbek Procenter.

To do.
Er zijn erg veel dingen te zien en te doen op Bonaire, hieronder een opsomming van verschillende things to do!

Ezels voeren in het Donkey Sanctuary
Wat erg leuk is dat als je een pick-up auto gehuurd hebt eens rond te rijden over de sanctuary met een baal hooi achterin, Alle ezels komen dan gezellig om je auto heen om lekker te eten.

De slavenhuisjes / Zoutvlaktes
De slavenhuisjes zijn gebouwd dichtbij de zoutpannen, waar de slaven aan het werk waren. De huisjes zijn gebouwd van koraalsteen en zijn maar anderhalve meter hoog. Je kunt deze beschermde monumenten gratis bezoeken

De hoofdstad Kralendijk
In het altijd gezellige Kralendijk is een ruime keuze aan soorten keukens, zo kunt u elke dag wat anders eten wanner dat gewenst is. Ook de winkeltjes zijn leuk om eens binnen te lopen.

Het nationale park
Washington-Slagbaai Nationaal Park, alleen te betreden met een 4×4 of quad is een prachtig park waar je allerlei flora en founa zult zien. Het park is tegen betaling, maar je komt dan ook  de mooiste stranden en baaien waar je lekker kunt snorkelen

De vroegere hoofdstad Rincon
Rincon was ooit de hoofdstad van Bonaire en laat het echte Caribische leven zien. Hier zie je niets van het toeristenleven en daarom is een bezoek aan Rincon zeker de moeite waard

Het Gotomeer
Het enorme zoutwatermeer waar het leefgebied van de flamingo’s te vinden is. Dit meer ligt in het nationale park dat eerder genoemd is. Je kunt het meer bekijken vanuit het observatiepunt, maar ook kan je er langop rijden en de flamingo’s bewonderen.

Duiken en Snorkelen op 1 van de veele plekken die Bonaire heeft
Bonaire heeft wel meer dan 20 prachtige duiklocaties rondom het hele eiland. Wanner je je brevet hebt kan je op meerder plekken op het eiland je duikspullen huren om te gaan duiken waar je maar wilt op het eiland.

Verschillende Boottochten
Je kunt kiezen uit verschillende soorten boottochten. Van onderwaterboot tot catamaran’s en zelf vis trips zodat je zelf eens een grote vis kunt gaan vangen.

Kitesurfen
In het zuiden op KiteBeach vind je dagelijks de kitesurf school waar je veel mensen ziet kitesurfen. Zelf kan je er ook leren kitesurfen.

Voor meer informatie over het Sorobon Beach Resort bezoek je de website: https://www.sorobonbeachresort.com/.