Genieten op Recreatiepark de Leistert

Als we toch op vakantie gaan waarom dan niet naar het beste vakantiepark van Nederland in 2018? Gelegen vlakbij het plaatsje Roggel op het Limburgse platteland. Recreatiepark de Leistert heeft een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je heerlijk en comfortabel ovenachten in een van de bungalows of kiezen voor een kampeerplaats op de camping. Ook een avontuurlijke ovenachting in een van de kleurrijke accommodaties op de camping is natuurlijk erg leuk. Voor een vakantie met het hele gezin ben je dan ook op je plek bij Recreatiepark de Leistert. Want of je nou houd van heerlijke luxe vakanties in een ruime bungalow met je gezin, of lekker wilt kamperen. Alles kan op Recreatiepark de Leistert. En wat dacht je van de leuke omgeving? Er is genoeg te doen om je te vermaken. Wij vertellen je alles over Recreatiepark de Leistert dus pas op: Als je verder leest dan heb je direct zin om te boeken!

Alle mogelijkheden op een rijtje
Allereerst een uitleg over het park. Dat bestaat uit twee verschillende gedeelte die samen komen in het receptiegebouw en de overdekte Plaza. Buitenhof de Leistert bestaat uit prachtige bungalows die in Limburgse boerderijstijl zijn gebouwd. Het is net alsof je door een villawijk met allemaal boerderijen wandelt. Het is werkelijk een idyllische plek wat als een soort dorp lijkt. Aan de andere kant van de Plaza ligt Camping  de Leistert. Een luxe vijfsterren gezinscamping met een enorm aanbod aan overnachtingsmogelijkheden en parkfaciliteiten. Met de titel ANWB topcamping behoort deze camping ook tot de mooiste van Nederland en misschien wel van Europa. Wij verbleven in een van de bungalows en gaan je dan ook alles vertellen over het bungalowpark. Voor meer informatie over de camping kijk je op: https://www.leistert.nl/kamperen-in-limburg.

Verschillende bungalows op een rij

Overnachten in een Luxe bungalow
Zoals vermeld verblijven wij in een luxe bungalow in de Buitenhof de Leistert. We krijgen een fraaie vrijstaande bungalow in een prachtige Limburgse boerderijstijl. Hij is geschikt voor zeven personen (We hebben Bungalow type 7 Luxe). Bovendien is deze bungalow ook nog gebouwd op een riante kavel met een enorme tuin! Deze is zo goed als afgesloten dus kunnen eventuele huisdieren of kinderen in principe vrij rondlopen. Je moet natuurlijk wel altijd op letten! In de tuin heb je een groot terras en een grasveld waar enkele bomen in staan. Heerlijk in de natuur aan het rand van het bos! En natuurlijk ideaal voor een potje voetbal of badmintonnen! Op het terras staat een tuinset waar je op zomerse avonden lekker kunt barbecueën! Je kunt er natuurlijk ook gewoon heerlijke eten of lekker genieten van het zonnetje. Het woonoppervlak van de bungalow telt 103 vierkante meters.

In de bungalow zijn drie slaapkamers aanwezig. Een van die kamers heeft drie slaapplekken en de andere twee. Een slaapkamer is beneden en twee zijn er boven. Daarbij komt boven nog een grote badkamer met bad, douche, wastafel en een sauna!! Heerlijk relaxen dus! Zeker als je ook weet dat het bad een whirlpool is! Ook is er boven een apart toilet aanwezig. Luxe toch? Beneden is er naast de slaapkamer een tweede badkamer met douche en wastafel. Op de gang is ook een apart toilet. De keuken is ingericht met een breed assortiment aan glazen, borden, pannen en alle handige producten. Er is een kookstel, grote koelkast met vriesmogelijkheid en een vaatwasser. De woonkamer bestaat uit luxe banken, een televisie met een Playstation (3 of 4). Er is ook een washok met een was/droogcombinatie. Ideaal voor de langere vakanties dus! Inbegrepen in de prijs: het gebruik van alle faciliteiten van de Leistert als ook activiteiten met het recreatieteam.

Voor de kinderen
Voor kinderen is er ook genoeg te doen op het park. Zo is er een grote speeltuin op loopafstand van de meeste bungalows. Hier kun je klimmen, van glijbanen af vliegen en lekker spelen op een van de speeltoestellen. Over het meertje kun je met een vlot van de ene naar de andere kant door middel van een touw. Het adventure sportveld is natuurlijk ook heel leuk en wat dacht je van het golfslagbad.

Andere faciliteiten en de Plaza
In een grote hal is van alles te beleven! Welkom op de Plaza. Hier is een grote overdekte speelplaats met een groot indoor speeltoestel. Erg fijn dus om als het buiten slecht weer is hier te genieten met de kids! Ook in de Plaza is een supermarkt waar je alle dagelijkse kost kunt vinden. Erg handig voor als je iets bent vergeten, verse broodjes in de ochtend of gewoon voor de dagelijkse boodschappen. In het klushuis kunnen kinderen knippen en plakken en lekker laten zien hoe handig ze zijn! Het sportcafé mag ook niet ontbreken. Naast Air Hockey en pooltafels, hangen er dartborden en is er sport op televisie. Er is een mooi en goed restaurant aanwezig waar je kunt genieten van heerlijke lokale en internationale gerechten en een goede service. Probeer zeker eens een van de lokale biertjes! In de snackcorner kun je snacks afhalen en er is een ijscobar waar je ook een pizza of sandwich kunt bestellen. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer aanwezig. Wat dacht u van een heerlijk zwembad? Het subtropische zwembad is het gehele jaar geopend. Hier kun je een heerlijke duik nemen en genieten van waterpret met de kinderen! Er zijn glijbanen, verwarmde baden en natuurlijk een zwembadbar met terrasje. Buiten is een golfslagbad waar je bij goed weer van kan genieten! Er is een visvijver, tafeltennistafel, vele speeltuinen en een bowlingbaan. Kortom, van alles te doen op het park tijdens uw welverdiende vakantie. Tijdens alle weekenden en schoolvakanties is er een uitgebreid recreatieprogramma. Kijk voor verdere informatie en voor reserveringen op de website: https://www.leistert.nl/.

Overvaren naar de andere kant van het meertje

Actief direct bij het park
Vanuit het park loop je aan de achterzijde direct het bos in. Je kunt daar lekker wandelen met de huisdieren of genieten van een heerlijke wandeling met elkaar. Het is een ruim gebied zodat je niet snel uitgewandeld raakt. Nationaal park de Grote Peel en De Meinweg zijn vlakbij en ook goed voor een mooie wandeling en een heerlijk dagje uit. Tijdens een wandeling in het nabijgelegen natuurgebied het Leudal ontdek je vooral leuke duinen, naaldbossen, heidegebied en bosvennen. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke fietstocht langs prachtige en rustige dorpjes als Roggel, Heythuysen of wat verder weg naar Helden. Er zijn leuke terrasjes en vergeet natuurlijk niet een Limburgse vlaai te eten op het terras of bij een van de bekende bakkers in de omgeving.

Het witte stadje Thorn
Thorn is een stadje dat voor vele toeristen een bezoek waard is. Het is een van oorsprong adellijk stadje. Toen de adellijke stand vertrok, heeft het de reputatie gekregen: “Het Witte stadje Thorn”. De huizen zijn wit geverfd waardoor het een prachtig uiterlijk heeft. Rondom de prachtige abdijkerk is het heerlijk toeven. Pak een terrasje in een van de idyllische straatjes of bezoek de abdijkerk. Een wandeling door de smalle straatjes over de met maaskeien bestraatte steegjes laat je snel zien dat het een schitterend fotogeniek dorpje is. Kom je er achter wat muziek en orkest betekend in dit beroemde dorpje? De afstand van de Leistert is slechts twintig kilometer.

Het witte stadje Thorn

En wat is er verder te doen?
Een selectie van de leukste activiteiten in de omgeving.
– Shopping outlet Roermond
– Attractiepark Toverland
– GaiaZOO, een prachtige dierentuin
– Speelpark Klein Zwitserland
– Nationaal Park de Grote Peel met veel wandelingen
– Kasteeltuinen Arcen
– Steden als Roermond, Weert en Venlo.
Meer informatie op https://www.leistert.nl/omgevingsinformatie.