Historisch verblijven en genieten in Willemstad

Voor een bruiloft gaan we naar Curaçao. De bruiloft is in het Avila Beach hotel dus dachten we, laten we daar dan ook verblijven. De bruiloft was fantastisch. Iets wat je ervan verwacht. Een tropische setting, aan zee, een prachtig plein vol met vrolijke en lieve mensen. Een Antilliaanse bruiloft zoals je hem verwacht. En het historische Avila Beach hotel heeft daaraan zeker mee gewerkt. In 1949 werd het prachtige hotel al geopend. Het is vernoemd naar de historische Spaanse stad Avila. Inmiddels is het oude pand gerestaureerd maar het lijkt nog erg op het pand hoe het was. Een schitterend historisch pand aan de rand van Pietermaai en Willemstad. Met een aantal nieuwe gebouwen en verschillende horeca is het hotel inmiddels uitgegroeid tot een luxe hotel met enorm veel faciliteiten. Want het ligt natuurlijk direct aan zee met twee privé stranden en een heerlijk zwembad! Kortom, een verblijf in het oudste nog operationele hotel van Curaçao is zeker een aanrader!

Het Avila Beach hotel Staat bekend om haar persoonlijke touch. Niet het prachtige strand of de luxe kamers maken het hotel. Nee, dat doet het personeel. En dat is gauw te merken. Bij alle horeca en bij aankomst bij de receptie is iedereen erg vriendelijk en klantgericht. Iedereen lacht en is vrolijk. Maar oké, het privé strand mag er wezen. Allebei de stranden trouwens. Op beide stranden zijn genoeg ligbedden en het is een baai die is afgesloten van de hoge golven van de oceaan. Enkele kamers zijn zelfs gebouw langs het strand op een vlonder. Op diezelfde vlonder werden de foto’s gemaakt van de bruiloft. Een prachtige plek met palmbomen, een wit strand en blauw water. Er is ook een zwembad en daarbij hoort natuurlijk een bar. Vanaf het strand of bij het zwembad kun je wat drinken halen of even lekker gaan zitten in het restaurant voor een lunch of diner. Het menu is Caribisch internationaal en je kunt eten in het Restaurant The Pen, Blues Bar & Restaurant en Schooner Bar. Het eten is van goede kwaliteit en natuurlijk is de service ook erg goed! De Santai Spa en Avila Wellness Club maken een heerlijke vakantie compleet.

Een van de privéstranden van het hotel

De bruiloft is op het grote plein tussen de verschillende gebouwen met hotelkamers in. Prachtige decoraties en heerlijk in de avondzon wordt het huwelijk voltrokken. Tegen de avond barst het feest lost, maar eerst dineren. Tijdens het feest worden de foto’s met zonsondergang gemaakt aan het water en genieten we van de salsamuziek en dansende familie en vrienden van het bruidspaar. Daarna gaan we terug naar de kamers. De kamers zijn allen prachtig gerenoveerd. Je kan kiezen uit verschillende typen. Wij hadden een kamer met uitzicht over het strand en op zee. De bedden waren erg goed en de inloopdouche is modern. Wat gauw opvalt is dat de kamers ruim zijn en goed geluidsdicht. Alle accessoires op de badkamer zijn van Rituals wat je verblijf natuurlijk helemaal luxe maakt. Voor families of grotere groepen kun je ook appartementen boeken met meerdere slaapkamers. De huwelijksnacht doorbrengen in een kamer aan het water in de Ocean Front Blues is natuurlijk helemaal prachtig! Dit hotel heeft tevens de perfecte ligging: Aan prachtige stranden en toch vlakbij Willemstad. Wil jij meer informatie of ook verblijven of trouwen in het Avila Beach Hotel? Boek dan je verblijf op https://www.avilabeachhotel.nl/.

Wandel door Willemstad
Omdat we zo dichtbij zitten maken we natuurlijk een wandeling door Willemstad. Levendig en bovendien episch centrum van Curaçao. Eerst wandel je door de wijk Pietermaai. Deze karakteristieke wijk is na de jaren van verval weer langzaam in ere hersteld. Je ziet wel dat men daar nog steeds mee bezig is, maar het is wel echt weer een hip gedeelte van de stad. Met name door vesting van enkele goede restaurants en uitgaansgelegenheden is de wijk steeds populairder geworden. Voor zowel locals als toeristen. Want er zijn enkele prachtige gebouwen in diverse kleuren. Pietermaai is de eerste uitbreiding van de stad buiten het ommuurde gedeelte. De renovatie van de gekleurde panden maakt de wijk weer een leuk gebied om door te wandelen!

Het straatbeeld in Pietermaai

Zoals vele bestemmingen heeft ook Curaçao een plek waar je geweest moet zijn. En dat is natuurlijk bij de letters Curaçao en Dushi in Punda aan het Koningin Wilhelmina plein. Zonder een selfie of een foto van deze plek kun je natuurlijk het eiland niet verlaten. Het maakt Punda een geliefde plek. Maar ook de smalle straatjes tussen de kleurrijke panden zijn erg leuk. Er zijn leuke winkeltjes en terrasjes waar je in de zon of in de schaduw kunt genieten van een hapje en een drankje. Shoppen is een groot woord, maar je kunt wel lekker winkelen in dit gedeelte van de stad. Nog een hoogtepunt van Punda is de Ronde markt waar je onder andere fruit en groenten kunt kopen, maar waar je ook lekker kunt eten! Een broodje Bakkeljouw is zomaar een voorbeeld van een heerlijk tussendoortje: Een broodje met vis, kruiden en wat groenten en een pittige saus!

We lopen de pontjesbrug over. Deze verbindt Punda met Otrobanda. De andere kant van de rivier. Een wijk die ook vele leuke plekjes kent. De Pontjesbrug, of wel de Koningin Emmabrug, staat ook bekend als de Swingende Dame. Dit omdat de brug open en dicht zwaait om grote en kleinere boten door te laten. Als je geluk hebt loop je op de brug als er wat boten door moeten. Je vaart dan als het ware op de brug. Leuk! Een bel geeft aan dat de brug open gaat. Of snel eraf, of als toerist erop blijven. Maar kies wel verstandig, soms gaat deze wel 45 minuten open en kan je er dus niet af! Je kan gelukkig aan de vlag zien hoe lang de brug open gaat. Oranje betekend kort, Blauw betekend lang. Zorg dus dat je dan snel de brug af bent. Wanneer de brug lang open is kun je gratis gebruik maken van een veerpont. Otrobanda is een levendige en gezellige wijk. Naast diverse restaurants en musea kun je ook het Riffort beklimmen om te genieten van een uitzicht over de Caribische zee. Vroeger was het een heus Fort ter bescherming van de stad, tegenwoordig kan je er goed winkelen en bovendien lekker uiteten met mooi uitzicht! Er zijn veel mensen die er heen gaan voor evenementen, kijk dus even van te voren of er wat leuks is! Willemstad is prachtig, en gemakkelijk te bereiken van het Avila Beach Hotel. Veel plezier op Curaçao! 

Wandelen over de Pontjesbrug