dav

Racefietsen en genieten in Puerto de La Cruz

Midden in de Atlantische Oceaan, voor de kust van West Sahara, liggen de eilanden van de eeuwige lente, de Canarische Eilanden. Zeven eilanden met ieder een eigen karakter. Tenerife is het grootste eiland van de zeven. En Tenerife is het enige eiland waar je alle mogelijke natuur tegen komt van de Canarische Eilanden. Vulkanisch gebied, groene gebergte, rotsachtige kusten en prachtige stranden zijn slechts enkele voorbeelden van de pracht die het eiland te bieden heeft. Wij verblijven in het noorden van het eiland in Puerto de la Cruz. Vlakbij het centrum en het strand overnachten we bij Tigaiga Suites. We gaan het eiland ontdekken met onze huurauto en per racefiets de Teide trotseren. We nemen je mee naar het eiland waar de zon altijd schijnt, of ja, bijna altijd! Want in de winter kun je er nog heerlijk toeven met een graadje of 20 tot 24.

Verblijven in Puerto de la Cruz
De stad Puerto de la Cruz ligt helemaal in het Noorden van het eiland. Dit was een van de eerste vakantieplekken op het eiland maar wordt gekenmerkt door het prachtige oude centrum met een schitterende kerk. Je kunt lekker rond dwalen in de smalle straatjes en helemaal langs het strand en de haven wandelen. Het dorp loopt langzaam omhoog aan de voet van de Teide. Vele restaurantjes en boetiekjes zijn verzameld in de kleine witte en gekleurde huisjes in het centrum. Langs de haven is een oude pier met een oud fort en enkele kanonnen. De zwarte stranden zijn heerlijk om een warme middag te vertoeven. De Botanische tuinen mag je ook niet missen en het Parque Toro is ook prachtig groen met veel fontijntjes en steile straatjes. Uitstapjes in de omgeving zijn er genoeg! Zo kun je naar het fleurige Garachico of bezoek je Icod de los Vinos. In Puerto de la Cruz zelf is het Loro Parque te vinden. Daar raad ik echter aan geen bezoek te brengen gezien de slechte levensstandaard voor de Orca. Niet echt diervriendelijk dus. La Orotava is een oud dorpje in de bergen waar je nog echte lokale inwoners tegen komt. Er zijn enkele oude gebouwen in het historische stadscentrum die je echt niet mag missen. Pleinen, paleisjes en oude kerken. Een van de mooiste plekjes op het eiland.

Tijdens een wandeling van ons appartement wandelen we langs een interessante plek. Een klein barretje met uitzicht op de zee en de rest van Puerto de la Cruz. Restaurante el Camino trok meteen onze aandacht. We gingen zitten, en bestelden een drankje. Helaas geen menukaart. Maar wel tapas! We moesten doorgeven wat we wel en niet lusten. Daarna werd een heerlijke tapasschaal voor ons klaar gemaakt. Met verse Kalamari (Gefrituurde inktvisringen) en heerlijke Spaanse culinaire hoogtepunten. Daarnaast is de service geweldig. In het rond schreeuwende obers, heerlijke zelfgemaakte sangria en een vriendelijke service. Het heeft geen website, op google maps kun je het vinden onder de naam Restaurante el Camino, Puerto de la Cruz. Proef ook de koffie, van eigen bonen! Heerlijk!

Natuurgebied van de Teide
Ongeveer 2000 meter boven N.A.P. ligt het Nationaal Park van de Teide. Deze vulkaan is de grootste van de Canarische eilanden, en heeft tevens het hoogste puntje van Spanje. De top Uitzicht vanaf de Teidevan de vulkaan is namelijk 3718 meter hoog. Vanaf de top van de berg hebben we een prachtig zicht op de enorme krater, die een omtrek heeft van maar liefst 48 kilometer. De vele hiking- en wandelroutes die rondom de berg te vinden zijn, maken het een uitermate geschikte bestemming voor fanatieke wandelaars. Maar ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken. De prachtige vulkanische sfeer rondom de krater, en daarbuiten de prachtige hoog uitstekende rotsen. Er omheen is ook nog een prachtige krater, namelijk de Pico Viejo. Ook hier kun je naar toe wandelen en heeft u prachtige zichten op de omgeving. Bij mooi weer, dus geen sterke wind, kun je met een kabelbaan de top van de Teide bezoeken. Dit kan door middel van een kabelbaan, de Teleférico del Teide. De prachtige zichten die je hebt tijdens de acht minuten durende tocht naar boven, zijn adembenemend. Langzaam zien we aan alle kanten de Atlantische oceaan tevoorschijn komen. Echter heb je bij de start van de kabelbaan ook al een mooi uitzicht, en is het niet nodig om maar liefst € 25,00 te betalen om naar boven te gaan. Om vervolgens tien minuten later weer naar beneden te gaan, en dat was het. Wil je verder naar boven, het hoogste puntje, dan kan dat. Je moet dan van tevoren een formulier invullen voor de Spaanse overheid en toegang krijgen tot de krater. Dit kost niks, maar maakt het bezoek aan de Teide wel ruim twee uur langer (Naar boven en beneden). Om toegang te krijgen tot de krater ga naar de website: http://www.reservasparquesnacionales.es/

Met Ride Base Tenerife op de racefiets de berg op
Op loopafstand van ons appartement vinden we de fietsenverhuur van Ride Base Tenerife. Zij verhuren naast Mountainbikes en gewone fietsen ook racefietsen. Een sport die zeker op Tenerife maar sowieso op de Canarische eilanden erg populair is. Ride Base organiseerd ook tours onder begeleiding. Onder begeleiding van een kenner de Teide op, ideaal toch? Wij huurden de fiets voor 3 dagen. De fietsen zijn full carbon van het degelijke Duitse merk Radon. De pedalen naar wens worden erop gezet, je krijgt uitleg over de fiets en over de routes en een reparatiepakketje mee. De medewerkers weten alles over de fietsen en helpen je maar wat graag met mooie routes. We doen drie prachtige routes, waarvan twee wat kortere maar wel steeds met prachtig uitzicht. De fietsen zijn van goede kwaliteit en tijdens ons eerste ritje, met een aantal behoorlijk steile stukken, komen we er achter dat je dusdanig terug kunt schakelen dat je altijd wel boven komt. Stukken van 20% in smalle dorpjes zijn niet schaars. Het zijn dan geen stukken van kilometers maar toch wel een aantal lastige stukken. De klim naar de Teide was helemaal episch! Een klim van liefst 45 kilometer die vele profs in de winter ook doen. De eerste kilometers zijn eigenlijk het zwaarst (Vanuit Puerto de la Cruz, de andere zijde hebben we niet geprobeerd). Je gaat door dorpjes met steile bochten en lange rechte stukken. Het uitzicht word steeds mooier, totdat we in het bos komen.

In het bos komt het volgende lange stuk. Maar als je lekker op je eigen tempo blijft fietsen gaan de kilometers er vanzelf af. Het is misschien voor sommige handig dat er om de paar kilometer een bordje staat hoe ver de top nog is, maar voor mij niet. Het loopt echt te langzaam af en het lijkt eeuwen te duren. Zeker als de top langzaam te voorschijn komt. De top ligt misschien boven de 3700 meter, maar met de fiets kun je tot 2250 meter komen bij Base del Teide. Dat is ook hoog zat. Met nog een kleine 12 kilometer te gaan kom je bij een restaurant waar je uiteindelijk de inmense krater binnen rijd. De wind wordt harder en er ligt hier en daar wat sneeuw. Even een broodje bij het restaurant “El Portillo” en vol gas naar boven. Nog een aardig eind klimmen maar als je weet dat je dichtbij bent, dan wordt het gauw gemakkelijker. Zeker als je weet dat de hogere klimpercentages achter de rug zijn. Eenmaal bij het bordje “Base del Teide” is het voor ons niet genoeg en gaan we tot het hoogste punt waar je kunt komen, bij de teleferico. Daar staat een beloning op ons te wachten, namelijk een prachige afdaling van 45 kilometer. Helaas door de mist waardoor het aardig koud is. Tip: neem arm/beenstukken mee of een windjack. Eenmaal beneden kijken we terug op weer een fantastische fietstocht op dit mooie eiland. Huur je fiets bij Ride Base Tenerife via http://www.ridebasetenerife.com/.

Overnachten bij Tigaiga Suites
De familie Enrique Talg begon met Hotel Tigaiga en heeft tegenwoordig ook de Tagaiga Suites in het assortiment. Het renoveerde alle kamers van het oude pand tot moderne kamers. En dat is gelukt. Ons appartement heeft een prachtige woonkamer met een luxe bank en tafel. Bovendien hangt er een prachtig grote foto van het eiland op de muur en is er een luxe stoel en televisie. De keuken is volledig ingericht met eettafel, koelkast, vaatwasser en kookplaat. De slaapkamer heeft heerlijke bedden en is ruimtelijk ingericht waardoor je plek genoeg hebt om je koffer kwijt te zijn en al je kleding voor je vakantie in de kasten kunt opbergen. De badkamers zijn ook netjes ingericht met een heerlijke inloopdouche, aparte wastafel en een vrijstaand toilet. Al met al prachtige nieuwe kamers met vaak mooi uitzicht op de Teide en in de verte zelfs op de Zee. Een heerlijke plek voor je vakantie.

Elke ochtend is het receptiepersoneel aanwezig om al je vragen te beantwoorden. De omgeving staat op de buik geschreven dus ze kunnen je alles vertellen over de mooie plekjes van het eiland. Het ontbijt wordt elke ochtend in het restaurant geserveerd. Naast vers fruit en lekker brood kun je ook een omeletje laten bakken. De vers geperste sinaasappelsap is erg lekker en met zo’n ontbijt start je de dag perfect! Indien je halfpension hebt geboekt kun je ook eten in het restaurant van Hotel Tagaiga van dezelfde eigenaar als die van Tagaiga Suites. Bij receptie staat ook een tafeltennistafel waar je gratis gebruik van kunt maken. Daarnaast is er een prachtige ruime ligweide met genoeg ligbedden en een heerlijk zwembad. Wat wilt u nog meer? Je mag ook nog eens gebruik maken van de faciliteiten van het Hotel Tigaiga. Meer informatie en boekingen kijk snel op de website: https://www.tigaiga.com/en/.

Huur je auto bij TRC Cars Tenerife
Aangezien Puerto de la Cruz helemaal in het Noorden ligt en je natuurlijk het eiland graag wilt verkennen kun je een goedkope auto huren bij TRC Cars Tenerife. Natuurlijk kun je een auto huren bij een bekende organisatie, maar daar zijn de prijzen vaak misleidend. Zo is het vaak exclusief verzekering en betaal je voor de brandstof van te voren. Bij TRC Cars Tenerife is dit anders. Je weet de totale kosten van te voren en je krijgt een persoonlijke service. Je auto wordt bij het vliegveld afgeleverd door de vriendelijke medewerkers en het kantoor is net iets buiten het vliegveld. Het is een familiebedrijf van een Engelse familie waardoor het een gezellige en goede service is. De auto’s zijn nieuwe modellen en zijn altijd goed schoon en mechanisch in perfecte staat. Twijfel niet en boek je auto bij TRC Cars Tenerife, meer informatie en boekingen op http://www.trc-cars.com/.

Parkeren bij Düsseldorf Airport: Relaxpark
Parkeren op slechts 600 meter van de luchthaven Düsseldorf? Dat kan bij Relaxpark! Je rijd er heen, levert je auto in bij de vriendelijke medewerker die vervolgens de auto en kilometerstand nakijkt. Vervolgens ga je met de shuttle in iets meer dan een minuut (Ligt aan de stoplichten) naar de terminal om te vertrekken. Bij terugkomst bel je het aangegeven nummer en wordt je opgehaald en staat je auto klaar. Ideaal toch. Wil jij ook goedkoop parkeren voor je reis vanaf Düsseldorf international airport? Boek dan snel op https://relaxpark.de/.

Tip: Ontdek de Canarische eilanden met Binter
Wil je graag meerdere Canarische eilanden ontdekken? Boek dan je vliegtickets bij Binter Canarias. Zij vliegen van eiland naar eiland. Zo kun je meerdere eilanden ineens ontdekken. Lees al onze artikelen over de Canarische eilanden! Binter vliegt meerdere keren per dag vanaf bijvoorbeeld Tenerife Noord naar Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura. ook de wat minder bekende eilanden El Hierro en La Palma zijn zo toch gemakkelijk bereikbaar. Ontdek de Canarische Eilanden met Binter Canarias: Boek snel op https://www.bintercanarias.com/.