Naar Zanzibar met de Atlantis Hotel Group

Voor een relax vakantie naar Zanzibar? Dan is het een aanrader om te kiezen voor een van de hotels van de Atlantis Hotel Group (AHG). Deze Italiaanse keten heeft 4 hotels in het Noord-Oosten van Zanzibar. We reizen af en verblijven zelf in het AHG Waridi Beach Resort vlakbij Matemwe. We relaxen daar en genieten van de rust, luxe en gaan ook de andere hotels bekijken. Want alle vier de hotels hebben een andere stijl en zijn geschikt voor een type reiziger die in een ander hotel misschien minder thuis is. Daarnaast, ondanks dat het een Engelse keten is, werken er vooral locals die graag en praatje met je maken. Kortom, mooie hotels waarvan er zelfs twee gloednieuw zijn! We kijken er naar uit ze te bezoeken.

Het Waridi Beach Resort, een echt Familiehotel

AHG Waridi Beach Resort & Spa
Het prachtige resort waar wij verblijven ligt op een ruim uur rijden van de luchthaven van Zanzibar. Het Waridi Beach Resort & Spa is een hotel wat vooral een familiaire sfeer om zich heen heeft. Dat straalt niet alleen het hotel maar ook het personeel uit door middel van vriendschap, behulpzaamheid en vooral vrolijkheid. Het hotel heeft prachtige tuinen. Door die tuinen liggen de paden naar de verschillende kamers. Er zijn enkele grote bungalows waar de kamers in zitten. Deze zijn verspreid over het complex. De tuinen staan mooi in bloei. Voor diegene die een relaxvakantie willen maar toch tussen de locals willen zitten is dit een perfect hotel. Het strand is direct aan het resort. Neem wel waterschoentjes mee om botsingen met koraal en het openhalen aan scherpe stukken te voorkomen. Bij de receptie is het ontvangst vriendelijk en de manager van het hotel werkt goed samen met Guest Relations. Zij staan altijd voor iedereen klaar, dus ook voor klachten of opmerking.

Zo zien de bungalows van Waridi Beach Resort & Spa eruit

Het hotel heeft ook een heerlijk zwembad. Rondom het zwembad zijn genoeg ligbedden, maar kun je toch geen plekje aan het zwembad vinden dan ga je gewoon lekker op het strand liggen. Er is een privéstrand waar je in principe niet gestoord word. Maar loop je het terrein van het hotel af, dan wordt je direct aangesproken door de lokale “Masai”. Dit zijn overigens geen echte maar gewoon eilandbewoners die indruk willen maken met de pakjes. Een echte Masai steekt namelijk nooit de zee over. Afijn, ze gaven in de avond wel een leuke show. Wat ons bij het entertainment team brengt. Dit is erg goed verzorgd in het Waridi Beach Resort. Er worden de hele dag activiteiten als Yoga, Aquagym en Volleybal georganiseerd. Bij de Volleybal doen ook lokale inwoners mee dus dat is erg leuk. In de avond organiseren zij een show. Je kunt zelf gebruik maken van de fietsen om een rondje over het strand te fietsen. Let wel op Eb en Vloed. Tijdens je verblijf mag je ook gebruik maken van de SPA. Je kunt er ook massages of andere behandelingen boeken. Deze SPA is erg modern en zeker de moeite waard. De Massages zijn goed en erg goedkoop voor onze maatstaven. Zeker doen!

Het prachtige zwembad leent zich perfect voor een paar baantjes.

Meestal boek je een verblijf met Vol Pension. Dat wil zeggen, inclusief ontbijt, lunch en avondeten in buffet stijl. Er is ook een restaurant waar je à la carte kunt eten tegen betaling. Het buffet restaurant is netjes en het eten is vers. Naast een buffet word er ook live door de koks eten gemaakt en worden de pasta’s bijvoorbeeld naar wens klaargemaakt. Tijdens het ontbijt kun je er een omelet of ei naar keuze nemen. Er is altijd verse sap en bovendien zijn, net zoals de hele dag, alle Non Alcoholische dranken inbegrepen. Er staat een fles water op tafel en daarna mag je zelf een rondje langs het buffet lopen. Eens per week is er een Thema avond waar je een echte Afrikaanse belevenis hebt. De decoraties zijn dan prachtig en de avond eindigt dan met een show van de lokale Masai. Daarnaast is er een marktje waar je souvenirs kunt kopen.

Geniet van een verse visschotel met verse Kreeft in het hotel.

Natuurlijk gaan we ook vertellen over de ruime kamers van het hotel. Wij hebben een kamer op de beneden verdieping met directe toegang tot de tuin en slechts een klein minuutje lopen naar het zwembad, strand en restaurant. De kamers zijn ruim ingericht en het bed staat in een grote ruimte. Uiteraard een klamboe om je te beschermen tegen de muggen. Er is een grote kast zodat je kleren niet in de koffer hoeven te blijven. Daarnaast kun je ook je telefoon opladen, er zijn genoeg stopcontacten. Een bijna net zo grote kamer dient als badkamer. Hier is een apart toilet, enorme wastafel en aan de andere kant een inloopdouche. Kortom, een prachtig hotel met veel mogelijkheden om te relaxen, genieten met de familie en bovendien lekker bij kunt bruinen. Meer informatie over het prachtige vier sterren resort op: http://www.waridibeachresort.com/en/.

De slaapkamer kom je gedecoreerd tegen bij aankomst

AHG Dream’s Bay Boutique Hotel
Ook dit hotel is bekroond met vier sterren en gloednieuw (2018). Maar weer helemaal anders. Hier wordt de nadruk meer gelegd op luxe. Het bijzondere is dat men erg waarde hecht aan de term “Boutique”. Er is een prachtig privéstrand en een ruim zonneterras. Men probeert de aandacht te leggen op de luxe en details. Zo zijn de kamers prachtig ingericht met een grote badkamer en iets unieks voor op Zanzibar: Badjassen! De kamers hebben ook weer extra oog voor het detail waaronder bloemen en sommige kamers hebben prachtig uitzicht op zee. Het prachtige zwembad met ligbedden ligt centraal en de kamers zijn eromheen gebouwd. Elke kamer heeft ook een terras of balkon. Bij Sara’s bar kun je heerlijk dineren. Heerlijke verse gerechten en een prachtig zicht op zee. Je kunt een fiets pakken om over het strand te fietsen. De ligweide met zicht op zee is prachtig en de bedden hebben lekkere zachte kussens. Het hotel heeft een Afrikaanse architectuur gecombineerd met een Europees tintje. Voor meer informatie over het hotel of reserveringen bezoek je http://www.dreamsbayboutiquehotel.com/en/.

Het prachtige Dream’s Bay is erg modern en mooi!

AHG Kiganja Retreat
Ook pas geopend (2018) is het prachtige Kiganja Retreat. Dit hotel is een plaatje en is meer een Bed en Breakfast. De kamers zijn netjes ingedeeld met een goed bed, klamboe en een kastje. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en wastafel. Ook hebben alle kamers een toilet. Van buiten lijkt het een Europees hotel maar als je de kamers binnen loopt dan is het echt Afrikaans. Het bestaat uit twee gebouwen. In het ene gebouw is de receptie en het restaurant en gescheiden middels een prachtig zwembad is het gebouw met de slaapkamers. Doordat er maar acht kamers zijn is het erg rustiek, op loopafstand van het strand en een perfecte service. De gastvrouw is zeer behulpzaam en helpt je met al je vragen. Het ontbijt is erg goed en er is een ruime keuze aan lekkernijen. De huiselijke sfeer, mooie locatie en vooral schoon en netjes kenmerken deze prachtige Bed en Breakfast. Echt een aanrader voor vooral Backpackers of reizigers met een laag budget! Meer informatie of reserveringen op: https://www.kiganjazanzibar.com/.

De huiselijke sfeer en de rust zijn hoogtepunten van het Kiganja Retreat

AHG ZHouse Boutique Hotel
Last but not least is het ZHouse Boutique Hotel. De naam zegt het al. Hier zijn slechts zeven kamers en is de term huiselijk het toverwoord. Alle kamers zijn boven en prachtig ingericht met balkon. Sommigen met zeezicht en sommigen met zicht op de omliggende tuinen. De kamers zijn erg groot maar vooral het balkon valt snel op. Wat een ruimte en zelfs een hangmat! De decoratie is hier echt Afrikaans. Je hebt meer Privacy en als je van een kleine setting houd is dit ideaal. In de tuin heb je een mooi zwembad en je loopt ook hier zo het strand op. Ook zijn er genoeg ligbedden met lekkere zachte kussens. Hier heerst een echt Afrikaans sfeertje en dat zie je ook aan de loungebedden die buiten staan. Afrikaanse Barbecues worden vaak gehouden. En bij de bar aan het strand is het altijd gezellig en kun je genieten van een drankje. Het ontbijt is ook erg goed met lekkere verse sapjes en ook hier een mooie setting. Meer informatie over het hotel op: http://www.zanzibarhouse.it/index.html.

De Afrikaanse stijl van het Zanzibar House Boutique Hotel

Kortom, voor een fijne vakantie kun je kiezen uit deze vier totaal verschillende hotels. Elk hotel heeft zijn charme maar bij allemaal is een ding zeker: De ondernemers en managers zijn erg fanatiek en vriendelijk. Bovendien zijn zij trots en stralen ze dit ook uit. Dat maakt het tot een perfecte organisatie. Men heeft ook hotels in andere delen van de wereld, kijk voor meer informatie op: http://www.atlantishotelgroup.com/en.

Coastal Aviation vliegt snel en comfortabel naar het schitterende Zanzibar. Er zijn meer bestemmingen, kijk snel op
http://www.coastal.co.tz/ .