Racefietsen bij Fuengirola

Inmiddels als redelijk getrainde racefietser ga ik op zoek naar de mooiste fietsbestemmingen in Europa. Zo nu en dan bezoek ik een gebied waar ik dan een fietstocht ga maken. Natuurlijk bezoek ik ook de omgeving en laat ik u kennis maken met de bestemming. Dit keer is Fuengirola in de Spaanse regio Andalusië aan de beurt. We verblijven er in het Hotel El Puerto, managed door Pierre & Vacances. De fiets huren we op een kilometer of vijf vanaf het hotel vlakbij de golfbaan van Mijas. Vanaf daar maken we een tocht van ongeveer vijftig kilometer. Aardig aanpoten, want meteen vanaf het begin gaat het vrij snel omhoog! Ook bezoeken we het leuke Fuengirola, Mijas en natuurlijk mag een kort bezoek aan Torremolinos ook niet ontbreken! Wat verder weg is Granada met het Alhambra, Ronda, Gibraltar en natuurlijk de prachtige stad Malaga. Met de gehuurde auto is het rondreizen natuurlijk ook geen probleem.
Eerst de fietstocht. Die begint met een klim van iets meer dan negen kilometer met een gemiddelde van 3%, waarvan 3 kilometer een gemiddelde kent van 7%. Maar eerst halen we de fiets op bij Dennis. Een Nederlander die een fietsverhuur heeft met een zojuist geopend nieuw pand vlakbij Mijas Golf. Een groot pand waar hij gewone fietsen, mountainbikes en racefietsen verhuurd. Ik krijg een goede racefiets van het Nederlandse merk Sensa. Na wat instructies de helm opgezet en ik kan vertrekken. In noordelijke richting is Coín het eerste dorp wat ik moet bereiken. Daar is wel een overbrugging van een heuvel van ruim 300 meter nodig. En de eerste klim is niet misselijk. Steile stukken wisselen af met valsplatte gedeelte waar ik me erg op verkijk. Na achttien kilometer bereik ik Coín en mag ik gaan beginnen aan een kleine afdaling tot 120 meter. Deze afdaling eindigd net voor Alhaurín en Grande waar weer een klim begint van bijna negen kilometer, dit maal in de catogorie 2. Ik overbrug 357 meter in die afstand met een gemiddelde van 4% en uitschietende gedeeltes van onder andere een kilometer 12 procent! De Camino las Alacraneras klim. Een beruchte klim waardoor je het plaatsje Mijas bereikt. Voor ik de gehele klim begin neem ik nog een colatje om energie in te drinken voor deze klim in het dorp Alhaurín el Grande, op een gezellig terras.
Het gaat een stukje op en af, voordat ik in het prachtige Mijas terecht kom. Ik heb een prachtig uitzicht op het dorpje met zijn stierenvecharena vanaf bijna 500 meter hoogte. Het uitzicht rijkt verder tot aan de Middelandse Zee en Fuengirola. Even bijkomen van deze prachtige maar toch lastige klim en weer door. De afdaling ga ik met gemiddeld 50 af en ik ben al snel weer beneden. Toch even een heerlijk stukje dacht ik zo, maar wel een beetje pijn aan mijn handen door het remmen. Daarna rest er nog een mooi vlak stukje richting de verhuur en komen we na ruim 2 uur weer aan bij Dennis. We maken nog een praatje en zeggen de fietstocht vaarwel! Een prachtig ritje met schitterende uitzichten en bovendien uitdagende klimmetjes! Vlakbij Mijas Golf huur ik de fiets bij Denro bikes. Ze verhuren naast racefietsen ook Mountain Bikes en gewone fietsen. De prijzen zijn goed en je kunt er het gehele jaar door gebruik van maken door het gunstige klimaat. Het zijn vooral Nederlandse modellen die hij verhuurd, maar hij verkoopt ze ook! Voor een kleine extra vergoeding worden de fietsen nog gebracht ook! Op Facebook vindt je meer informatie: https://www.facebook.com/Denrobikes/. Via email kun je reserveren bij dennis.roemer@icloud.com.
Mijas
Het witte stadje is een van de juwelen langs de Costa del Sol. Het is een aardig groot stadje en je moet flink wandelen omdat er veel hoogteverschillen zijn. Echter vindt je in het dorpje hele leuke winkels met producten gemaakt door locals, maar ook producten die elders in Spanje zijn gemaakt. Mijas heeft vooral faam gemaakt door zijn knusse Stier Vecht Arena midden in het centrum. In deze Arena wordt nog regelmatig een dergelijk evenement georganiseerd waar je ook als toerist bij kan zijn. De Arena is dagelijks open voor een bezoek en kost drie euro per persoon. Je mag dan overal zelf rondlopen, op de tribunes, de plekken waar de stieren vertoeven en waar de toreros verblijft voordat hij de stieren te lijf gaat. Stiergevechten moet volgens ons uiteraard wel verboden worden. Rondom Mijas vindt je nog prachtige villa’s die verhuurd worden door particulieren. Hier zit je vlakbij het prachtige dorpje, waar uiteraard meer te doen is dan alleen de stiergevecht arena te bezoeken.
Vlakbij het kerkje heeft u een prachtig uitzicht op Fuengirola en de helderblauwe Middellandse Zee. Daar is een winkeltje die je bezocht moet hebben. Een kleurrijk winkeltje met prachtig zicht op de zee. Hier kun je leuke souvenirs kopen en prachtige plaatjes schieten. In het kerkje vindt je mooie overblijfselen van vroeger. Ook een beeldje van Virgin of the Rock wordt er aanbid door de heiligen en vergeet geen kaarsje aan te steken voor je dierbaren. Loop het trapje naar beneden en je komt bij de plaatselijke ezels. Zij verzorgen een leuke wandeltocht door het leuke centrum. Zoals men vroeger de post rond bracht en spullen verplaatsten, zo kom jij nu achter de ware pracht van het dorpje! Zeker de moeite waard als je toch in het dorpje bent. De ezels zijn erg tam en luisteren goed naar wat je te zeggen hebt… Mijas is een van de mooiste dorpjes in het zuiden van Spanje. Bezoek het dorpje dan ook zeker als je in de buurt bent. De prachtige uitzichten, gezellige terrasjes en de verfrissende wind zijn allen aanwezig in dit witte stadje. Vele restaurants zijn gevestigd in dit dorpje en zijn allen uniek. Mijas ligt in de bergen en je bereikt het door een afslag te nemen in Fuengirola.Fuengirola
Op een prachtige plek aan de zee ligt de stad Fuengirola. Dit is een echt vakantieresort en dat is aan alles te merken. De vele restaurantjes, de grote winkelmogelijkheden en de prachtige stranden lenen zich perfect voor een onbezorgde strandvakantie met veel mogelijkheden. En dan ook de prachtige omliggende dorpen en steden maken het tot een prachtig groot geheel. Er is een grote dierentuin, Bioparc Fuengirola, in de stad waar je vele soorten dieren zien in een zo natuurlijk mogelijke habitat. Erg leuk om eens te bezoeken. Maar ook het centrum is een bezoek waard. Geniet van oude gebouwen en leuke terrasjes en maak de middag compleet met een Tapaslunch. Vlak buiten de stad is Castillo Sohail waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Ook is het leuk een bezoek te brengen aan het kasteel of in het omliggende park te wandelen.Hotel El Puerto
De overkoepelende organisatie Pierre & Vacances is de eigenaar van het prachtige hotel El Puerto wat gelegen is op enkele meters van het strand en, zoals de naam al zegt, vlakbij de prachtige haven van Fuengirola. Ook het trein en busstation zijn dichtbij het hotel. Vanaf het zwembad op het dak heb je prachtig uitzicht over grote gedeelte van de Costa del Sol. Daar is ook een bar aanwezig zodat je lekker een drankje kunt doen met verbluffend uitzicht en met een heerlijke duik in het zwembad is je middag compleet. Het hotel bestaat uit twee torens met ieder prachtig gerenoveerde kamers. Op de beneden verdieping is het restaurant en de receptie. Het eten en drinken is van goede kwaliteit en zeer gevarieërd. De stijl is Internationaal. Dat wil zeggen, voor ieder wat wils.De kamers in het hotel hebben een balkon met uitzicht op de stad of op de zee. De kamers hebben airconditioning en een satelliet televisie. De badkamers zijn netjes ingericht met een apart toilet, douche en een wastafel. Een haardroger is ook aanwezig. WiFi is gratis maar voor een kluis in de kamer dien je extra te betalen. Al met al een zeer net hotel met een goed restaurant, nette kamers en vriendelijk personeel. Voor meer informatie of reserveringen kijk je op https://www.pierreetvacances.com/gb-en/fp_VFH_self-catering-hotel-el-puerto.
Huur je auto bij TransAuto
Autohuur is zeer aantrekkelijk als u een vlucht en hotel apart boekt. Prijzen zijn in verhouding met andere toeristische plekken laag. Kies voor TransAuto. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het type auto, van kleine auto’s tot busjes voor meerdere personen. U kunt vooraf reserveren op de website. Het bedrijf heeft jonge auto’s en een zeer goede service. Je wordt zelfs opgewacht bij aankomst. Een vriendelijke medewerker brengt je auto naar de luchthaven en maakt het contract met je in orde. Daarna krijg je uitleg over de auto en word deze gecontroleerd op krasjes en deuken. Daarna krijg je hem mee. De plaats waar je hem in moet leveren word ook duidelijk vermeld. Dat is eigenlijk direct bij de vertrekhal. Ideaal toch? Voor alle boekingen en informatie ga je naar http://www.transauto.es/.

Gemakkelijk parkeren bij Quick Parking
En als je vanaf Schiphol vliegt kun je gemakkelijk met de eigen auto! Een parkeerplaats boek je eenvoudig bij Quick Parking. Je kan de auto er zelf parkeren, een plekje uitkiezen en vervolgens word je met de shuttle in enkele minuten naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst ga je direct met de shuttle weer terug naar de parkeerplaats waar je de auto weer kunt instappen voor een zorgeloze reis naar huis. Je krijgt hulp bij de bagage en als je vertraging hebt, geen zorgen. De shuttlebus rijd altijd! Perfecte service met een glimlach en een gemakkelijk boekingssysteem. Bovendien is het goedkoop. Er zijn ook vestigingen bij onder andere Eindhoven Airport, Brussel en Charleroi. Boek snel je parkeerplaats op https://www.quickparking.nl/.