Slapen op het water in Panama: Punta Caracol

Wie droomt er niet van? Slapen in een “overwater villa” midden op de prachtig gekleurde, een met koralen gevulde zee? Alle negen kamers van Punta Caracol Acqua Lodge zijn suites op het water en vrijstaand. De huisjes zijn prachtig met een vlonder aan elkaar en met de receptie en het restaurant verbonden. In een oase van rust op het eiland Bocas del Toro, toebehorend aan Panama, kun je helemaal tot rust komen in dit unieke resort. Veelal denkt men dat dit alleen mogelijk is op de Malediven, maar ook in Panama kun je het meemaken. Je verblijft in een van de prachtige huisjes in het eco-resort. Een privétransfer met speedboat is inbegrepen, anders kun je er namelijk ook niet komen! Wil je dus het eiland gaan ontdekken dan moet je dat toch echt per taxiboot of met de hotelshuttle doen!
De huisjes bestaan uit een woonkamertje op de benedenverdieping. In deze woonkamer is een zitje waar je lekker kunt relaxen. Er is uiteraard geen televisie, uberhaubt elektriciteit. Alleen de verlichting word opgewekt met zonnenenergie zodat je in de avonden en nachten niet in het donker zit. Ook de badkamer is hier, waar je warm water hebt in de douche. Er is ook een toilet en wastafel zodat je niks te kort komt. Shampoo en dergelijke staat voor je klaar net zoals handdoeken. Als je door de achterdeur naar buiten stapt heb je een heerlijke vlonder met ligbedden en een trapje naar de zee. Je kunt direct snorkelen! En dan kom je van alles tegen. Zeesterren, prachtig gekleurde vissen en soms zelfs roggen. Spot jij Nemo of een van zijn vrienden? Soms zie je als je geniet vanuit je hangmat zelf dolfijnen vrolijk in de Carribische zee springen! Op de bovenverdieping heb je een slaapkamer met een heerlijk bed en met een net zodat je geen last hebt van de muggen.

De natuurlijke bouw van de huisjes valt meteen op als je aan komt varen. De huisjes hebben een dak van gedroogde palmbladen wat een uniek zicht geeft. Tijdens de boottocht zien we al hoe mooi het eiland is, en zien we vele zeesterren in het zeer heldere, azuurblauwe water van de Carribische zee. Bij de receptie krijg je de sleutel van de kamer en word alles uitgelegd. Je krijgt een snorkelset mee zodat je meteen vanaf je vlonder een duik kunt nemen. Daarnaast mag je een kayak pakken waarmee je rond de huisjes kunt kayakken, of een stukje verder tussen de mangroves. Het geeft weer een ander beeld op de prachtige huisjes. Er worden ook andere activiteiten georganiseerd bij de receptie. Zo kun je gaan vissen, een privéboottocht maken om het eiland of de jungle in. Het opladen van je camera of telefoon kan dus alleen bij het restaurant, wat is gebouwd in de stijl van het resort.
Het restaurant van het resort verzorgd alle maaltijden fantastisch. Gedurende de hele dag kun je er terecht voor je drankjes en een uitgebreide lunch. Men serveerd er internationale gerechten maar de Carribische keuken is de specialiteit. Laat je verrassen tijdens het diner in de avond. In je verblijf zit ontbijt en avondeten bij. Je kunt in de middag of in de ochtend al kiezen wat je wilt. Er is een ruime keuze voor de drie verschillende gangen. Zo hadden we een lekker pasta en heerlijke salade vooraf, daarna een heerlijke vers gevangen Tonijnfilet en als toetje een bananensplit of een heerlijke zelf gemaakte pudding. Het vriendelijke personeel doet er ook alles aan om het naar je zin te maken. Ze zijn vriendelijk, maken graag een praatje en zijn benieuwd naar je dag.
Praktische informatie
Hoe kom je er? Wij verbleven voor een rondreis in Costa Rica en brachten een bezoek aan Punta Caracol Acqua Lodge vanaf Puerto Viejo in Costa Rica. Met Carribe Shuttle ben je er in ongeveer 3 uur (anderhalf uur met de bus, een tijdje om de grens over te komen (Geen visum nodig) en dan nog een stukje varen brengt je in het gemoedelijke stadje Bocas del Toro. Vanuit daar duurt de transfer naar het resort ongeveer een kwartier. Betalen doet men met de Balboa, die ongeveer gelijk staat aan de Amerikaanse dollar, die ook overal geaccepteerd word. Vanaf Amsterdam kun je naar Panama City vliegen. Daar pak je het vliegtuig en vlieg je in ongeveer een uurtje naar Bocas del Toro. Daar word je opgehaald door het resort. Panama is een mooi land en zeker deze eilanden moeten op je bucketlist komen te staan! Je kunt er van alles. Naast het leuke dorpje zijn er prachtige stranden rondom het gehele eiland. Ook het regenwoud is een bezoekje waard, je komt er verschillende wildlife tegen! Kortom, ben je hier, ga zeker wat activiteiten ondernemen, of geniet lekker in je hangmatje van het schitterende resort!

Ga jij naar Panama? Dan is dit je kans om dezelfde unieke ervaring mee te maken. Kijk snel op de website http://www.puntacaracol.com.pa/ voor meer informatie en reserveringen!